Advertisement

Responsive Advertisement

REVIEW : SAFI PERFECT WHITE HYALURON BRIGHTENING SERUM

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera 


REVIEW : SAFI PERFECT WHITE HYALURON BRIGHTENING SERUM Mencari serum yang boleh bagi kesan kecerahan kulit wajah dan pada yang sama boleh menghidratkan kulit . Korang patut cuba "Safi Perfect White Hyaluron Brightening Serum" yang mempunyai Hyaluron  Asid dan 100x lebih vitamin C dari ekstrak buah Kekadu .Serum ini adalah salah satu serum yang dikategorikan sebagai serum pelembap yang dapat membantu menambah kelembapan pada kulit dan membantu untuk menambah keberkesanan moisturizer harian korang.


REVIEW, BEAUTY , SAFI MALAYSIA , SERUM, SAFI PERFECT WHITE SERUM, SAFI PERFECT WHITE HYALURON BRIGHTENING SERUM, TIPS KECANTIKKAN , CARA PAKAI SERUM


Safi Perfect White Hyaluron Brightening Serum merupakan teknologi ultra putih menyatukan bahan aktif pelbagai fungsi nano biowhite dan kakadu plum untuk mempercepat pencerahan dan kecerahan kulit



Antara bahan utama yang terkandung dalam serum ini 


REVIEW, BEAUTY , SAFI MALAYSIA , SERUM, SAFI PERFECT WHITE SERUM, SAFI PERFECT WHITE HYALURON BRIGHTENING SERUM, TIPS KECANTIKKAN , CARA PAKAI SERUM


1.Nano Biowhite

menembusi jauh ke dalam lapisan kulit basal untuk mengurangkan penampilan bintik-bintik gelap untuk kulit yang lebih sekata dan lebih cerah


2.Buah Kakadu

sumber vitamin c terkaya 100x lebih banyak daripada oren untuk kulit berseri yang sihat


3.Hyaluron Acid

bahan pelembap kulit yang berminyak untuk melawan dehidrasi dengan mengikat kelembapan pada kulit yang bercahaya



Baca ini juga : Review Antioxidant serum by Sanny & Joleen lifestyle



Sesuai untuk kulit kering dan kulit berminyak 


Serum jenis ini sesuai untuk mereka yang berkulit kering. Namun begitu, serum jenis ini juga elok bagi mereka yang berkulit berminyak dan cenderung untuk berjerawat kerana kebanyakan produk pelembap kini direka untuk melembap tanpa membuatkan kulit berminyak. Tiada had umur untuk serum jenis ini. Serum yang mengandungi asid Hyaluronic juga bagus untuk kulit muda yang cenderung berjerawat atau kulit kering yang berjerawat supaya dapat menambah lembapan pada kulit tanpa menambah minyak yang akan menambah masalah jerawat. 



Baca ini juga : Manfaat serum beauty in the drop by 9Herbs health and beauty




Manfaat dari Safi Perfect White Hyaluron Brightening Serum


Serum boleh lembapkan kulit.  Sebab utama serum digunakan ialah untuk memberi nutrien kepada kulit di lapisan paling dalam (deeper layers) di mana pelembab tidak boleh menembusinya. Ia mampu merawat :


REVIEW, BEAUTY , SAFI MALAYSIA , SERUM, SAFI PERFECT WHITE SERUM, SAFI PERFECT WHITE HYALURON BRIGHTENING SERUM, TIPS KECANTIKKAN , CARA PAKAI SERUM

🍥mencerahkan kulit

🍥mengembalikan kelembapan pada kulit

🍥menenangkan kulit wajah 

🍥menyerlahkan keserian kulit

🍥 menjadikan tona kulit sekata & kulit wajah tidak kusam

🍥 mengelakkan kulit wajah dari hilang kelembapan

🍥 memperbaiki tekstur lapisan kulit wajah 



Tekstur dan bauan serum 


REVIEW, BEAUTY , SAFI MALAYSIA , SERUM, SAFI PERFECT WHITE SERUM, SAFI PERFECT WHITE HYALURON BRIGHTENING SERUM, TIPS KECANTIKKAN , CARA PAKAI SERUM

Tekstur serum yang bersifat ringan yang sangat mudah meresap ke dalam lapisan kulit serta bauan serum yang amat menyenangkan . 



Dari segi packaging 


REVIEW, BEAUTY , SAFI MALAYSIA , SERUM, SAFI PERFECT WHITE SERUM, SAFI PERFECT WHITE HYALURON BRIGHTENING SERUM, TIPS KECANTIKKAN , CARA PAKAI SERUM


Rupa bentuk serum ini terdiri  dari bungkusan botol kaca berwarna biru yang lutsinar yang mewah   . Serum jenis dropped ni sangat mudah untuk dititiskan pada kulit wajah . Hanya perlu buka penutupnya dah titiskan beberapa titik serum pada kulit wajah . Saiznya yang comel sangat mudah dipegang dan dibawa kemana-mana sahaja kerana sama sekali tidak memerlukan  banyak ruang .



Baca ini juga : Tips pemakaian serum dengan cara yang betul



Cara penggunaan 

-boleh digunakan 2 kali pada satu hari iaitu pada waktu pagi dan juga malam . 

-bersihkan kulit wajah terlebih dahulu dengan pembersih muka .

-sapukan toner wajah bagi melaraskan semula pH kulit wajah 

-titiskan beberapa titik serum,kemudian sapu dan tepuk perlahan-lahan pada kulit wajah 


Pelembap mempunyai molekul yang besar di mana ia tidak boleh menembusi lapisan kulit secepat serum . So jomlah try Safi Perfect White Hyaluron Brightening Serum . 



Pengalaman selepas menggunakan Safi Perfect White Hyaluron Brightening Serum 


REVIEW, BEAUTY , SAFI MALAYSIA , SERUM, SAFI PERFECT WHITE SERUM, SAFI PERFECT WHITE HYALURON BRIGHTENING SERUM, TIPS KECANTIKKAN , CARA PAKAI SERUM


CCL konsisten menggunakan serum ini pada pagi dan juga malam sebelum memakai moisturizer wajib memakai serum . Selepas konsisten memakai serum ini kulit wajah kelihatan segar dan bertenaga . Serum ini cukup memberi penghidratan pada kulit wajah CCL sekali gus menjadikan kulit wajah kelihatan sedikit cerah  dengan kandungan utama yang terdapat dalam serum tersebut .serum ini juga dapat memberikan kelembapan yang berpanjangan dan menjadikan kulit wajah nampak glowing sangat . 


Sekiranya korang sudah kehabisan serum dan ingin mencuba serum baru , korang boleh la mencuba serum dari produk rangkaian Safi Malaysia 



Boleh dapatkan produk ini di rangkaian

-https://safi.com.my

-https://www.watsons.com.my

-https://www.guardian.com.my




Catat Ulasan

9 Ulasan

  1. Sekarang ini selain pelembap, memang wajib pakai serum. Tapi belum pernah cuba serum safi.

    BalasPadam
  2. Menarik ni sebab ada HA. Bagus utk lembapkan kulit :)

    BalasPadam
  3. Produk safi bukan macam dulu dah. Sekarang pun dah pelbagai dan lebih berteknologi. Now dah ada serum pulak. Serum ni bagus pakai. Dia macam booster untuk rawat dan jadikan kulit better.

    BalasPadam
  4. dulu ada guna pencuci safi tp serum. lum tey lg

    BalasPadam
  5. boleh try ni. sebab kulit memang banyak parut jerawat. tunggu serum lama habis

    BalasPadam
  6. mudah-mudahan serasi dgn kulit CCL ;-)

    BalasPadam
  7. Safi nih juga komplet variannya di Indonesia. Ada yg gold juga. Beberapa teman ada yg pakai, dan saya lihat baguus hasilnya di kulit mereka. Cuma memang saya tak bisa pakai, karena ada alergic dengan ingredients hyaluronic acid dan AHA. :(. Tiap kali pakai yg mengandung HA atau AHA, pasti breakout. Padahal kalo suitable Ama kulit, saya tahu HA itu bagus sangat utk moisturize kulit wajah

    BalasPadam
  8. Produk Safi tak pernah tak best. Yang terbaru safi perfect white ni pun sama best. Packaging pulak cun sesangat. Nampak eksklusif je.

    BalasPadam
  9. Lamanya tak pakai serum muka due sbb harga mahal huhu tp boleh cuba yg harga mampu milik ni

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan