GIVEAWAY #BUSYRAKONGSIREZEKI WANG TUNAI RM100

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera 


GIVEAWAY #BUSYRAKONGSIREZEKI WANG TUNAI RM100 Hai para pembaca blog CCL . Agak lama betul CCL berhenti untuk join sebarang contest segmen mahupun giveaway yang dianjurkan rakan blogger akibat kekangan masa . Di awal bulan September ini alhamdulillah mula bersemangat nak support contest rakan blogger . Antara contest yang tengah berjalan mencari pemenang sekarang ini adalah dari blogger Busyra . 



Blogger busyra tengah adakan contest "Giveaway #BusyraKongsiRezeki" Wang Tunai RM100


Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow blog busyratakiyudin

2. Like facebook page Y.ra Printing

3. Buat 1 entri "Giveaway #busyrakongsirezeki Wang Tunai RM100" 

4. Copy & paste banner di atas dan link kan ke entri ini

5. Dalam entri tersebut, nyatakan 1 entri lain yang korang suka dalam blog busyra

6. Komen link penyertaan korang di ruangan komen


Pemilihan Pemenang:

Setiap penyertaan akan disemak oleh busyra sendiri dan bagi yang memenuhi semua syarat diatas barulah dipilih secara random.. Pemenang akan menerima wang tunai sebanyak RM50 x 2 orang. Giveaway ini berlangsung dari 30 Ogos 2021 sehingga 10 Sept 2021..


Entri yang paling suka dalam blog Busyra . 

Sebenarnya bila CCL masuk le dalam blog Busyra teliti setiap entri yang si Busyra ini post memang tak jemu-jemu untuk membaca . Cara penulisan yang santai dan terselit sedikit tips dan juga info yang berguna . Pendek kata tidak membosankan . 

Dan entri yang paling CCL suka baca melalui blog Busyra adalah entri berkisahkan "Perkembangan blog dari dahulu hingga sekarang" . 

CCL paling suka baca rentetan perkembangan blog seorang blogger dari mula-mula terjebak ke dunia blogging sehinggalah ke sekarang . Kadang-kadang bila baca blogger-blogger yang dah berjaya boleh dijadikan sebagai salah satu inspirasi atau dorongan untuk CCL berjaya juga . Nak cipta sesebuah blog bukan satu perkara yang mudah . Kena usaha dan kena post entri-entri yang dapat menarik perhatian pembaca . 

Si blogger Busyra start create akaun blogger sejak tahun 2010 . Ini bermakna blog Busyra dan blog CCL sama-sama naik menapak dalam dunia blog  . Start tahun 2015 si Busyra dah ada domain blog sendiri  , manakala blog CCL sehingga sekarang masih lagi menapak sebagai "blogspot" . Hari itu ada terfikir juga nak pakai domain sendiri . 

Tahun 2017 blog si Busyra dah jana income dari adsense , manakala blog CCL pulak tahun 2021 baru diapprove untuk bersama-sama adsense  . Nampak tak jauh lebih bagus blog Busyra berbanding blog CCL walaupun sama-sama menapak . 

Dari segi entri blog si Busyra memang tidak membosankan . Segala tips, review, tutorial dan info memang dapat membantu new beginning blog dan juga blogger-blogger yang dah lama menapak seperti CCL . 

Untuk korang yang nak join contest si Busyra ini boleh tekan link di atas . Si Busyra mencari 2 orang pemenang melalui contest ini . Mana tahu kalau-kalau terselit rezeki untuk menjadi salah sorang pemenang kan ..


Tarikh tamat contest : 10 SEPTEMBER 2021



Catat Ulasan

24 Ulasan

  1. Good luck CCL! Su pun nak join la

    BalasPadam
  2. Sy pn mcm tu suka baca perkembangan blog org.. all the best tau semoga ada rezekinya nnt

    BalasPadam
  3. Nice sharing CCL. In Shaa Allah nanti akak singgah blog Busyra.

    Part Adsense tu, takpe CCL cepat atau lambat bukan jadi penghalang.

    Akak doakan moga CCL terus berjaya dalam dunia blogging. Aamiin...

    BalasPadam
  4. Good luck CCL. Saya tak follow lagi blog Busyra ni. Nak join jugaklah

    BalasPadam
  5. Goodluck and all the best CCL! ;)

    BalasPadam
  6. Best baca pengalaman blogger yang berjaya termasuk CCL. Selamat berGA, moga berjaya. InshaAllah.

    BalasPadam
  7. semoga berjaya, Naim pun dah join ..

    https://pemudattbc.blogspot.com/2021/09/giveaway-busyrakongsirezeki-wang-tunai.html

    BalasPadam
  8. Selamat berjaya! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

    BalasPadam
  9. Good luck ccl insyaallah nanti akak Join kalau ada kesempatan ya

    BalasPadam
  10. All the best CCL!!Tak tahu bila boleh join๐Ÿ˜…

    BalasPadam
  11. Selamat bergiveaway Lyana. Semoga ada rezeki Lyana :)

    BalasPadam
  12. Good luck CCL.
    Sama la dah lama tak join GA.
    Blog pun berhabuk sudey. ☺

    BalasPadam
  13. Semoga berjaya.. Rm100.. Lumayan jugak tu..

    BalasPadam
  14. Selamat berGA & Semoga berjaya. Datang singgah dan support dari GA yang sama :D

    https://theathra.blogspot.com/2021/09/giveaway-busyrakongsirezeki-wang-tunai.html

    BalasPadam
  15. Assalamualaikum, salam singgah dari saya yang datang dari GA sama.. Best of luck to you, semoga ada rezeki untuk awak...

    https://www.shikinrazali.com/2021/09/giveaway-busyrakongsirezeki-wang-tunai.html

    BalasPadam
  16. Good luck CCL nak join jugalah GA ni Nanti

    BalasPadam
  17. Good luck untuk CCL

    Ruby singgah sini dari GA yang sama ๐Ÿ˜Š

    Done follow sekali #2279

    BalasPadam
  18. All the best CCL. Moga ada rezeki terpilih nanti :)

    BalasPadam
  19. selamat bersegmen semoga dimurahkan rezeki.. All the best!

    BalasPadam
  20. Terima kasih sudi join Giveaway #busyrakongsirezeki Wang Tunai RM100 .. 2 Pemenang akan diumum hari ini pada jam 2 petang di blog busyra takiyudin.

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan