Advertisement

Responsive Advertisement

KISAH PARCEL TERBUKA SUDAH PUN SAMPAI KE TANGAN CCL

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera


KISAH PARCEL TERBUKA SUDAH PUN SAMPAI KE TANGAN CCL Petang kelmarin CCL ada update entri blog berkaitan CCL ada terima call dari staff J&T berkenaan parcel  CCL terbuka sebelum CCL sendiri terima parcel tersebut . Selagi parcel tersebut tak sampai ke tangan CCL , rasa risau juga la . 



CERITA CCL,J&T TRACKING NUMBER,KURIER J&T,PARCEL ROSAK , CARA CLAIM PARCEL ROSAK, CARA CLAIM BARANG ROSAK

Tengahari tadi, abang kurier selamat menghantar parcel kotak tersebut . Setelah diteliti dari alamat tersebut, CCL pasti parcel ini yang dinyatakan oleh staff berkenaan parcel terbuka  . Oh rupanya pengirim barang ini letakkan dalam kotak , tapi kotak ini terbuka . CCL sedaya upaya mencari punca bagaimana kotak tersebut boleh terbuka . Berdasarkan penelitian pada balutan salotep memang sangat kuat . Mungkin macam Kak Fiza a.k.a blogger sihatimerahjambu cakapkan memandangkan parcel ini jauh terbang dari Korea dan mendarat ke Malaysia mungkin pihak kastam yang buka kotak ini untuk melihat isi di dalam kotak tersebut . Tahu itu memang kerja diorang terpaksa check barang-barang tambah barang datang dari oversea takut ada barang-barang yang berbahaya  . Tapi yang kecewanya kalau dah pandai buka, kena pandai tutup juga la ini biarkan terbuka macam tu . Mujur laa isi dalam barang tersebut tidak berterabur ..


Baca juga : Terima call dari staff J&T , parcel terbuka !


Terima kasih untuk staff J&T yang memaklumkan perkara tersebut dan diorang pun balut semua kotak tersebut dengan salotap dengan kuat sebelum jitak ini sampai ke tangan CCL . Mujur keadaan kotak tak kemek dengan teruk sangat dan keadaan barang tidak rosak



CERITA CCL,J&T TRACKING NUMBER,KURIER J&T,PARCEL ROSAK , CARA CLAIM PARCEL ROSAK, CARA CLAIM BARANG ROSAK

Sebenarnya barang yang ada dalam kotak ini tak ada la besar mana, cuma diorang letak,dalam kotak paham-paham je la kalau postagenya dari oversea takut-takut tercicir pulak barang kalau diletakkan dalam parcel yang kecil . Apa pun syukur alhamdulillah, parcel dah sampai , barang pun selamat tanpa rosak . 



Catat Ulasan

18 Ulasan

  1. Pernah jugak dapat parcel yang terbuka dari China. Padahal beli mainan tak sampai RM2. Mungkin abang-abang Kastam yang check kot.

    BalasPadam
  2. Hehe pernah pesan barang dari luar negara. Risaunya jangan cakap kalau ada apa-apa berlaku. Apapun barang selamat sampai.

    BalasPadam
  3. alhamdulillah...semua brg ok. itu yg penting. dah la dr jauh...

    BalasPadam
  4. Kalau kastam bukak pun patutnya dorang seal lah balik kan. Ini courier pulak yang kena seal. Mujurlah dorang call dan tanya dulu. Alhamdulillah selamat sampai. Dorang tak bungkus dengan bubble wrap ke tu. Just letak barang dalam kotak besar je ye.

    BalasPadam
  5. Nasib baik barang masih dalam keadaan baik.

    BalasPadam
  6. mungkin jugaklah kan custom yg buka utk custom clearance..tp tulah...seal le balik sekurang-kurangnya

    BalasPadam
  7. betul juga tu, mungkin pihak kastam atau pihak berkuasa lain yang bukak dan periksa. tp dah bukak tu tutup lah semula elok2. ini nanti abg courier jugak yg kene

    BalasPadam
  8. kita xmrh nk check.. mmg keje dorg tp tu la..
    xkn xnk salotep blk brng kita tu..
    nsb baik slmt smpai dan brng pon cukup.. aduhai..

    BalasPadam
  9. Ha a mmg patut puji staff JnT yg ambik berat pasal parcel tu. Yelah diaorang pun nak kena jaga nama baik JnT jugak kan …

    BalasPadam
  10. Pernah dapat parcel yang terkoyak.. malah barang di dalam pun kurang dari sepatutnya.. bila report kat Shopee, Alhamdulillah dapat balik duit. Pengalaman....

    BalasPadam
  11. Mujurlah barang-barang semua cukup dan sampai tanpa cela. Alhamdulillah.

    BalasPadam
  12. Nasib baik semua barang2 sampai dgn elok

    BalasPadam
  13. Alhamdulillah selamat juga barang-barang itu sampai. Respek jugak staf J&T yang ambil berat parcel CCL :)

    BalasPadam
  14. Haih. dorang ni..nak check tu faham lah sebab job skop..tapi dah bukak, tutup lah elok2 semula. nasib baik brg2 dalam kotak semua okey.

    BalasPadam
  15. Alhamdulillah dah selamat sampai, patut seal balik kan

    BalasPadam
  16. Kan, sapa yang koyakkan tu, boleh buat tak tahu jeee..Ceyttt~ Tapi kita complain pun, dorg dengor ke agaknya..hm.. Alhamdulillah, selamat sampai ye

    BalasPadam
  17. Nasib baik semua barang elok kalau tak memang geram la tgk parcel terbukak tu

    BalasPadam
  18. cuak pula sy baca. antara perkara yg sy bimbang kalau beli brg online ni sbb dah dgr mcm2 cerita kan...lbh2 lg brg yg mahal. alhamdulillah sampai juga dgn selamat...

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan