Assalamualaikum dan salam sejahtera
SYAWAL KAN SEBULAN, KETUPAT PALAS MASIH ADA LAGI Rayakan sebulan, ala walaupun semua rakyat Malaysia beraya dalam mood PKP , tak dapat balik kampung tetapi mood raya tetap ada juga kan . Raya dan ketupat tiada berpisah . Ini kali ke-3 mak CCL buat ketupat . Memandangkan daun palas masih ada lagi . So boleh la buat ketupat .
Pagi raya ada ketupat, tapi tak buat banyak sebab raya kan tak boleh ziarah ke mana-mana . So buat ala kadar untuk family sahaja makan . Bekalan daun palas masih ada lagi , masih boleh digunakan lagi kalau daun palas disimpan dengan cara yang betul agar daunnya tak kering dan kecut .
Lepas puasa enam , mak buat lagi sekali . Makan dengan serunding daging . Sedap jugak , dan hari ni pun mak buat ketupat untuk habiskan sakit baki daun palas yang ada . Tak,banyak tapi cukup la untuk kami satu keluarga untuk makan .CCL suka makan ketupat dicicahkan bersama dengan rendang mahupun serunding .
Sedap .
10 Ulasan
Ketupat daun palas ni kalau tak silap, banyak di sebelah utara. Betul kan?
BalasPadamsedapnya klau yg mak masak harus la sedap... umh akak pun ada tp yg beli kt shopee... huh sadis....
BalasPadamorang utara wajib ada ketupat palas ni time :)
BalasPadamDlm freeser kita mmg sentiasa ada stock ketupat palas... Senang kalau teringin kan
BalasPadamkdg kala ketupat ni sedap dimakan setelah hampir sebulan beraya...
BalasPadamrindu ketupat palas klate yg ada serunding daging
BalasPadamwoww sedap nyaaa. smlm sy baru beli ketupat segera. haha
BalasPadamKetupat palas tu mak CCL buat yang kosong atau letak kekacang sekali? Akak kan... dua-dua akak suka :D
BalasPadamthn ni dpt mkn juga bila ank buah hantar ketupat palas frozen
BalasPadamKalau saya, saya suka makan dengan rendang! Hehehehe
BalasPadamtinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan