Assalamualaikum dan salam sejahtera
RESEPI : BISKUT ALMOND LONDON PENUH TABURAN BADAM CINCANG Tahun lepas hasrat nak buat biskut Almond London tidak kesampaian. Alhamdulillah tahun ni curi-curi masa untuk buat jugak . Walaupun tak banyak cukup la dapat merasai . Betul la orang kata kalau buat sendiri ni baru puas makan . Tengoklah taburan badam cincang atas biskut yang siap disalut coklat tu. Banyak bukan.
Banyak step jugak nak buat biskut Almond London , biskut yg sudah siap dibakar kena salut coklat sambil itu juga kena taburkan badan . Lambat salut nanti coklat akan jadi beku.
Bahan bahan
-250gm butter cup
-1 cawan gula icing
(Pukul sampai kembang)
-1 cawan tepung jagung
-1 cawan tepung kastard
-2 1/2 cawan tepung gandum
-2 sudu makan susu tepung
Cara-cara
-(Masukkan dalam bahan yang dipukul,lepas itu uli sampai tak melekat dekat tangan. Adunan jangan terlalu keras nanti susah nak bentuk dengan badam. Kalau adunan keras tambah butter/majerin.kalau adunan lembik tambah tepung gandum)
-Biji badam secukupnya (bakar dahulu)
-Coklat masakan (double boil)
-Badam cincang untuk hiasan (bakar dahulu)
3 Ulasan
Sedap ni..
BalasPadamtak berapa gemar makan almond landon, tapi suka makan badamnya!
BalasPadambiskut wajib ada time raya
BalasPadamtinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan