RESEPI : BISKUT ALMOND LONDON PENUH TABURAN BADAM CINCANG

 


Assalamualaikum dan salam sejahtera


RESEPI : BISKUT ALMOND LONDON PENUH TABURAN BADAM CINCANG Tahun lepas hasrat nak buat biskut Almond London tidak kesampaian. Alhamdulillah tahun ni curi-curi masa untuk buat jugak . Walaupun tak banyak cukup la dapat merasai . Betul la orang kata kalau buat sendiri ni baru puas makan . Tengoklah taburan badam cincang atas biskut yang siap disalut coklat tu. Banyak bukan. 



BISKUT ALMOND LONDON , BISKUT BADAM, BISKUT ALMOND LONDON TABURAN BADAM, RESEPI, RESEPI BISKUT RAYA, CARA MUDAH MEMBUAT BISKUT ALMOND LONDON , BISKUT ALMOND LONDON SEDAP



Banyak step jugak nak buat biskut Almond London , biskut yg sudah siap dibakar kena salut coklat sambil itu juga kena taburkan badan . Lambat salut nanti coklat akan jadi beku.



Bahan bahan


-250gm butter cup

-1 cawan gula icing 

(Pukul sampai kembang)


-1 cawan tepung jagung

-1 cawan tepung kastard

-2 1/2 cawan tepung gandum

-2 sudu makan susu tepung


Cara-cara


-(Masukkan dalam bahan yang dipukul,lepas itu uli sampai tak melekat dekat tangan. Adunan jangan terlalu keras nanti susah nak bentuk dengan badam. Kalau adunan keras tambah butter/majerin.kalau adunan lembik tambah tepung gandum)


-Biji badam secukupnya (bakar dahulu)


-Coklat masakan (double boil)

-Badam cincang untuk hiasan (bakar dahulu)



Catat Ulasan

3 Ulasan

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan