Advertisement

Responsive Advertisement

Nasi Goreng Nyet Resepi By Khairul Aming

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera

 

 Nasi Goreng Nyet Resepi By Khairul Aming Dah tak tahu nak pelbagaikan menu nasi goreng ? CCL nak share dengan korang semua resepi nasi goreng nyet resepi dari Khairul Aming tak lain tak bukan semestinya menggunakan bahan khas iaitu sambal nyet .


RESEPI , NASI GORENG NYET , NASI GORENG KHAIRUL AMING ,MENU KHAIRUL AMING,RESEPI KHAIRUL AMING, NASI GORENG NYET KHAIRUL AMING , SAMBAL NYET , SAMBAL NYET KHAIRUL AMING


Bahan-bahan nasi goreng nyet

-minyak masak

-bawang merah

-bawang putih 

-sambal nyet

-ikan bilis goreng

-kicap

-nasi putih

-telur



Cara membuat nasi goreng nyet 


1.Tumis bawang merah dan bawang putih sehingga garing . Masukkan nasi putih serta masukkan satu sudu sambal nyet ,dan kicap . Gaul rata . 


2. Masukkan telur ke atas nasi dan gaul rata. Akhir sekali masukkan ikan bilis yang telah digoreng . 



Catat Ulasan

13 Ulasan

  1. Kalau ada sambal siap ni memang mudah!

    BalasPadam
  2. Bila ada sambal macam ni nak masak memang mudah sangat la..

    BalasPadam
  3. Resepi yang mudah dan simple.. Mengancam..

    BalasPadam
  4. kaya si saiful ni dah ye..

    BalasPadam
  5. Terima kasih kerana sudi lagi singgah blog saya dan maaflah ye lama tak bersiaran.

    BalasPadam
  6. Mudah dan nampak menyelerakan. Sambal nyet tu sedap, cuma saya tak berapa tahan pedas huhu

    BalasPadam
  7. Baru terserempak dengan video KA masak nasi goreng ni... sambal nyet dia tu kan... setiap kali akak tengok, setiap kali tu rasa nak beli lagi :)

    BalasPadam
  8. macam sedap je..nak kena beli dulu sambal nyet baru boleh try resipi nasi goreng ni..

    BalasPadam
  9. alamakk aii sedapnya kak.. kita ni sampai ke sudah tak rasa lagi sambal nyet khairul aming

    BalasPadam
  10. alamakk aii sedapnya kak.. kita ni sampai ke sudah tak rasa lagi sambal nyet khairul aming

    BalasPadam
  11. khairul ming ni kalau tgkl video dia auto lapaq

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan