Slot Megadrama : Drama Ash Dan Aish

Assalamualaikum dan salam sejahtera


Slot Megadrama : Drama Ash Dan Aish Drama adaptasi novel 'Ash Dan Aish' karya Maya Adira akan ditayangkan pada setiap hari Isnin hingga Khamis, jam 10 malam mulai 10 Ogos 2022 di slot MegaDrama melalui saluran Astro Ria (104). Drama terbitan Suhan Movies & Trading Sdn Bhd ini diarahkan oleh sutradara terkenal, Helmi Yusof, menampilkan gandingan pelakon utama Meerqeen dan Siti Khadijah Halim.

DRAMA , DRAMA ASH DAN AISH , SINOPSIS DRAMA ASH DAN AISH , TONTON ONLINE DRAMA ASH DAN AISH , TONTON EPISOD PENUH DRAMA ASH DAN AISH, ASH DAN AISH , NOVEL ASH DAN A, TONTON LIVE DRAMA ASH DAN AISH


Drama Ash Dan Aish

Episod: 28

Tarikh Tayangan: 10 Ogos 2022

Waktu Siaran: Isnin-Khamis, 10:00 malam

Rangkaian: Astro Ria 104

Penulis Skrip: Nieza Nahar

Pengarah: Helmi Yusof

Produksi: Suhan Movies & Trading


Watak Pelakon Drama Ash Dan Aish

Meerqeen sebagai Ash

Siti Khadijah Halim sebagai Aish

Nadhir Nasar sebagai Izhan

Anna Jobling sebagai Dalila

Norreen Iman sebagai Kak Wati

Harissa Adlynn sebagai Amni

Asha Merican sebagai Izma

Idzham Ismail sebagai Anwar

Nada Syuhada sebagai Jihah

Arash Mohd sebagai Hj Adnan

Zarina Zainuddin sebagai Puan Suraya

Dato’ Rosyam Noor sebagai Aziz Irfan

Andy Teh sebagai Assad

Zizi Hazirah sebagai Juita

Muhammad Irsyadi sebagai Rudy

Syahir Shafein sebagai Eddy

Jaja Iliyes sebagai Nadia

Kuza Muzani sebagai Hajah Zarina

Zainol Mcwilson sebagai Encik Mukhtar

Rahim Omar sebagai Haji Rahim


Sinopsis Drama Ash Dan Aish


Ash Dan Aish mengisahkan seorang gadis kampung bernama Aisha, yang berhati kental. Semua ahli keluarga dia meninggal dunia dalam satu kemalangan dan dia hampir dicabul oleh suami mak saudaranya sendiri yang tamak dengan harta keluarga Aisha. Dia melarikan diri ke Kuala Lumpur untuk memulakan hidup baru.


Ashrafi, pemuda misteri yang selalu membeli lollipop dan makanan kucing di kedai serbaneka tempat Aisha bekerja. Disebabkan kesempitan hidup di kotaraya, Ash mempelawa Aisha bekerja di café milik Ash sendiri. Aisha menerima tawaran Ashrafi untuk bekerja kat sana.


Uniknya Sanctuary cafe, pekerja- pekerja di sana sebenarnya mempunyai kisah hitam masing-masing dan mereka diberi peluang oleh Ashrafi untuk membina hidup baru.


Dalam nada bergurau, Aisha menawarkan diri untuk menjadi isteri Ashrafi supaya dia tidak perlu sentiasa membantunya mencari tempat tinggal. Cadangan Itu rupanya diambil serius oleh Ashrafi.

Mereka akhirnya disatukan menjadi suami isteri. Malangnya Ashrafi kemalangan dan koma. Sewaktu di hospital, Aisha terkejut melihat Ashrafi bangun dan bercakap seperti biasa.Namun apa yang Aisha lihat ternyata hanya roh Ashrafi sahaja. Disebabkan itu Ashrafi meminta Aisha untuk menolongnya sedar dari koma.Catat Ulasan

0 Ulasan