RESEPI SAHUR KHAIRULAMING : OATMEAL BERLAUK

 Assalamualaikum dan salam sejahtera  


RESEPI SAHUR KHAIRULAMING : OATMEAL BERLAUK First time CCL rasa selera tengok orang buat oatmeal. Tapi kena buat oatmeal macam khairul aming lah baru menyelerakan. Resepi sahur yang sangat mudah dan sangat ringkas , Oatmeal berlauk nampak macam padu time sahur, tapi itulah memerlukan sedikit kerajinan untuk masak time sahur . 


RESEPI , RESEPI OATMEAL BERLAUK , RESEPI OATMEAL BERLAUK KHAIRUL AMING , OATMEAL BERLAUK KHAIRULAMING , RESEPI KHAIRULAMING , RESEPI SAHUR YANG RINGKAS , RESEPI SAHUR KHAIRULAMING


Untuk korang yang nak cuba resepi sahur "Oatmeal berlauk" oleh Khairul Aming , bolehlah follow resepi di bawah . 


Bahan-bahan untuk Oatmeal berlauk 

-roll oatmeal

-ayam

-bawang putih

-serbuk lada hitam

-sos tiram 

-air 

-minyak masak 

-kiub pati ayam 

-kicap manis 

- daun bawang 

-bawang goreng 


cara penyediaan resepi Oatmeal berlauk oleh Khairul Aming

1. Masukkan sedikit minyak masak , tumis tiga ulas bawang putih yang dipotong dadu kecil.


2. Masukkan dada ayam yang sudah dicincang, sedikit blackpepper dan masukkan satu sudu besar sos tiram . Gaul rata sehingga masak


Bahan untuk oatmeal 

1 Gunakan satu cup roll oatmeal bersama tiga cawan air.


2.Masukkan satu kiub pati ayam bersama satu sudu besar kicap manis . Rebus sehingga mendidih.


3. Setelah mendidih boleh siap dihidangkan bersama topping ayam dan sebagai tambahan boleh dihidangkan lagi bersama telur separuh masak , daun bawang dan bawang goreng.


Selamat mencuba 



Catat Ulasan

8 Ulasan

  1. Wah.. Menarik.. Boleh try ni nanti

    BalasPadam
  2. Pernah tengok di IG dia..
    Nampak menarik dan confirm tak rasa lapar di bulan puasa kan..

    BalasPadam
  3. Ada tengok video khairulaming nampak selera nanti cuba buat juga la tq resepi nya

    BalasPadam
  4. Menarik...Macam sedap la..Tq share

    BalasPadam
  5. Tq share! Resepi khairulaming ni semua best!

    BalasPadam
  6. berselera makan mcm ni. tahan lama dan kenyang

    BalasPadam
  7. Tengok jugak video KA masak oatmeal berlauk ni. Curious jugak nak tahu kombinasi oat dan ayam.

    BalasPadam
  8. macam sedap jugak sbb ikut selera suka savoury kita. Anak no. 2 ammi confirm suka ni

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan