Advertisement

Responsive Advertisement

Cendawan Enoki Goreng Tepung Resepi Khairul Aming

 Assalamualaikum dan salam sejahtera 


Cendawan Enoki Goreng Tepung Resepi Khairul Aming Buat penggemar cendawan, semestinya korang cendawan enoki . Biasanya kalau korang pergi makan steamboat mesti akan tersedia cendawan enoki yang halus-halus . Selain dimakan bersama steamboat cendawan enoki juga boleh dibuat kudapan . Pernah makan cendawan enoki celup tepung ? 



RESEPI , CENDAWAN ENOKI ,RESEPI KHAIRUL AMING, CENDAWAN ENOKI GORENG TEPUNG, CENDAWAN ENOKI CELUP TEPUNG , CENDAWAN ENOKI GORENG TEPUNG BESTARI, CENDAWAN ENOKI ALA KOREA , RESEPI CENDAWAN ENOKI GORENG TEPUNG


Resepinya memang sangat-sangat mudah 


Bahan-bahan Cendawan Enoki goreng tepung 

-cendawan enoki 

-minyak masak 

-air 

-sos cili / sos thai 

-rumpai laut 

-tepung gandum


Cara penyediaan Cendawan Enoki goreng tepung


1.Masukkan tepung gandum dan air untuk jadikan ia gam.


2.Lepastu ambil cendawan enoki , kemudian potongkan akarnya, pecah-pecahkan menjadi saiz yang sederhana kecil.


3.Then ambil rumpai laut kemudian balutkan bahagian ujung cendawan enoki dengan rumpai laut dan gamkan ia dengan bancuhan tepung gandum tadi. 


4. Masukkan tepung bestari  bersama air gaul sehingga sebati dan salutkan dengan cendawan enoki .


5. Goreng sekejap sahaja ke dalam minyak yang panas , dah siap boleh dihidangkan bersama sos pencicah  . 


Selamat mencuba . 


Catat Ulasan

7 Ulasan

  1. nampak ranggup dan sedap resepinya :)

    BalasPadam
  2. terima kasih share. boleh try nanti

    BalasPadam
  3. Sedapnya cendawan enoki goreng.

    BalasPadam
  4. Moment kelakar Aini makan cendawan ni dengan sup.. disebabkan cendawan tu panjang and susah skit nk putus Aini sampai hampir tercekik sbb panjang dia tu separuh dlm tekak separuh dlm mulut.. bunyi mcm scary tp bagi aini kelakar la..haha

    BalasPadam
  5. Cendawan feveret ni. Krup krap kalau gigit.

    BalasPadam
  6. Mesti sedap ni. Tak pernah lagi rasanya makan cendawan enoki. Tapi kalau cendawan goreng tepung suka guna cendawan tiram tu.

    BalasPadam
  7. ada tengok resipi ni kat TT KhairulAming...nak try lah nnti...

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan