"SAVE RALPH" DEDAH SISI GELAP INDUSTRI KOSMETIK YANG MENGGUNAKAN HAIWAN SEBAGAI BAHAN UJI KAJI

 


Assalamualaikum dan Salam sejahtera . 


"SAVE RALPH" DEDAH SISI GELAP INDUSTRI KOSMETIK YANG MENGGUNAKAN HAIWAN SEBAGAI BAHAN UJI KAJI Beberapa hari lalu, satu video pendek yang menampilkan seekor arnab putih sebagai watak utamanya menjadi perbualan hangat di media sosial. Dalam video berdurasi sekitar tiga minit 53 saat itu, arnab putih yang bernama Ralph mencuri perhatian dengan ketidaksempurnaan pada fizikalnya.


SAVE RALPH, SINOPSIS FILEM PENDEK SAVE RALPH, VIDEO PENDEK SAVE RALPH , SAVE RALPH HAIWAN UJI KAJI BAHAN KOSMETIK

Untuk pengetahuan hangpa, filem animasi pendek Save Ralph merupakan satu mockdocumentary yang ditulis dan diarahkan oleh Spencer Susser dalam usaha kempen menentang penglibatan haiwan sebagai bahan uji kaji dalam industri kosmetik.


Dokumentari pendek ini menunjukkan kepada penonton betapa haiwan-haiwan yang tidak bersalah ini menjadi mangsa kekejaman manusia.

Di akhir video, Ralph yang kini disahkan buta hasil daripada uji kaji yang dijalankan terhadapnya memberitahu penonton tanpa ujian haiwan, beliau akan berada di ladang seperti arnab biasa.

Menampilkan Taika Waititi sebagai pelakon suara Ralph, dokumentari pendek ini turut menampilkan pelakon hebat lain seperti Ricky Gervais, Zac Efron, Olivia Munn dan Tricia Helfer.


Catat Ulasan

3 Ulasan

  1. Itulah kejamnya manusia.. Binatang yang tak tahu apa-apa dibuat ujikaji.. Dari segi hukum, tak tahu pula saya.

    BalasPadam
  2. Menarik jugak. Nanti saya tengok

    BalasPadam
  3. Tu lah. Kat tempat diorang banyak je protes uji kaji kat haiwan. Tapi ada jugak yang masih buat.

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan