Bekal Nasi Goreng Cili Kering & Telur Rebus

Assalamualaikum dan salam sejahtera 


nasi goreng , nasi goreng cili kering, menu ringkas nasi goreng,

Pagi ni decide untuk bawa bekal dari rumah . Menu ringkas sahaja , nasi goreng cili kering . Bahan-bahan tumis memang CCL dah siap dari semalam lagi.. letak dalam satu bekas dan simpan dalam peti sejuk . Bangun pagi just tumis sahaja bahan rencah dan taruk nasi dalam kuali  . Settle jimat masa kan ! 

Selalunya letak telur mata, alang-alang beberapa kaki buka peti sejuk nampak ada sebiji lagi telur rebus so buang kulit telur rebus tu and then belah kepada dua bahagian susun cantik-cantik dalam bekal makanan ni .. 


Gaiss . Korang breakfast apa ?


Catat Ulasan

10 Ulasan

  1. Seronok memasak kalau dah siapkan bahan tumis. Jadi mudah dan cepat siap kerja di dapur.

    BalasPadam
  2. sedapnye ya Allah, rajinnye masak dan bawa bekal di opis kan.. ldy dlu terfikir juga nk masak n bawa bekal.. tp rs x sempat.. huhuhu

    BalasPadam
  3. menu ni pg td opismate ada bw..dpt la kami rasa skit sorang

    BalasPadam
  4. nasi goreng legend ni mmg sedap mkn dgn telur rebus hehe.. Ana bfast popia goreng sira je pg tadi hehe

    BalasPadam
  5. nasi goreng lagend ni. sedappp

    BalasPadam
  6. Sha pun macam CCL.. Suka siapkan bahan memasak sebelah malam, pagi bangun terus buat.. Cepat dan pantas.. kikiki.. Sedap nasi gorengnya..

    BalasPadam
  7. Ni kalau terbuang angin, mau satu ofis bau telur. 😂

    BalasPadam
  8. Waaah Napak sedaaaap nih 😍😍😍.

    Saya sejak intermitten fasting memang tak sarapan kak. Palingan buah saja. Nanti siang baru start makan 😄.tapi kalo sedang traveling memang skip dulu IF 😅🤣

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan