Koleksi Rencah Masakan Melayu Versi Ayam Entri harini special untuk para beginners cook . CCL nak kongsi senarai rencah asas maskaan melayu yang berasaskan ayam . penggemar ayam boleh cuba . So korang perlu sediakan bahan seperi dalam gambar sebelum mula memasak .
Tips yang hangpa boleh apply ialah jika proses memasak perlu untuk menumis pastikan tumis hingga rencah kering air kisar , sedikit garing dan pecah minyak . Baru sedap hangpa punya masakan .
Kalau proses masakan perlu terus lebur dengan bahan lain , jangan terus masukkan air , sebaikkan biarkan rencah meresap pada ayam sehingga keluar airnya dulu . jika perlu tambah air baru tambah , risau nanti terlebih cair kuah masasakan
10 Ulasan
Terima kasih share. rujukan untuk di masa hadapan especially baru-baru belajar masak
BalasPadamwahhh bagusnya senang nak masak dah siap2 ada rencah yang nak diletak. selalunya ikut suka je campak bahan. hihihhi. terima kasih atas perkongsian.
BalasPadamwah..complete tu..good sharing.. tq tq
BalasPadamWha! Menarik pulak dia buat panduan grafik macam ni kan?
BalasPadamPerkongsian yang ohsem..
BalasPadamSenang dah ada siap rencah masakan versi bergambar ni. Betul, tumis tumis ni kena garing sikit dan pecah minyak. Baru elok kejadian masakan tu.
BalasPadamBanyak pilihan masakan ayam
BalasPadamWak suka yang goreng panas2
berguna tips & koleksi ni terutama utk beginner hehe
BalasPadamsukaaaa kari ayam
BalasPadamsbb boleh mkn dgn nasi, roti jalan, roti kosong, mi kari etc
terima kasih tipsnya.. akan diamalkan..
BalasPadamtinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan