Mr Bean ( Rowan Atkinson) | Kisah Lelaki Yang Tak Pernah Putus Asa Dengan Impiannya

Assalamualaikum dan salam sejahtera 


Mr Bean ( Rowan Atkinson) | Kisah Lelaki Yang Tak Pernah Putus Asa Dengan Impiannya Rowan Atkinson dilahirkan dalam keluarga kelas pertengahan dan sangat menderita semasa kecil kerana gagapnya.  Dia juga pernah diusik dan dibuli di sekolah kerana rupanya.  Pembulinya menyangka dia kelihatan seperti makhluk asing.  Dia tidak lama kemudian dicop sebagai pelik dan menjadi seorang kanak-kanak yang sangat pemalu, pendiam yang tidak mempunyai ramai kawan.Jadi dia mula menyelami ilmu sains, kata salah seorang gurunya.  Tidak ada yang luar biasa tentang dia pada mulanya.  Tetapi dia buat saya tidak menjangka bahawa dia seorang saintis yang cemerlang, dia telah membuktikan semua orang salah termasuk saya.  Diakui di Universiti Oxford pada zamannya atas kecemerlangannya dalam bidang sains. 

Mr Bean , Sejarah Mr Bean , siapa Mr Bean , Rowin Atkinson, biodata rowin Atkinson, biodata mr bean ,

Seterusnya dia mula jatuh cinta dengan dunia lakonan tetapi tidak dapat membuat persembahan kerana gangguan gagapnya.  
Dia mendapat ijazah sarjana dalam kejuruteraan elektrik sebelum muncul dalam mana-mana filem atau rancangan TV.
Selepas mendapat ijazahnya, dia memutuskan untuk mengejar impiannya dan menjadi seorang pelakon jadi dia mendaftar dalam kumpulan komedi tetapi sekali lagi, kegagapannya menghalang.

Banyak rancangan TV menolaknya, dan dia merasa hatinya hancur tetapi walaupun banyak penolakan,dia tidak pernah berhenti mempercayai dirinya bahawa dia boleh berjaya dalam bidang lakonan terutamanya komedi.  Dia mempunyai semangat juang yang tinggi untuk membuat orang ketawa dan tahu bahawa dia sangat mahir dalam hal itu.  Dia mula memberi tumpuan lebih dan lebih pada latihan sketsa komedi asalnya dan tidak lama kemudian menyedari bahawa dia boleh bercakap dengan fasih setiap kali dia memainkan beberapa watak.  Dia mula menemui cara untuk mengatasi kegagapannya dan dia juga menggunakan sebagai inspirasi untuk lakonannya. 

Semasa belajar untuk menjadi Rowan Atkinson yang kelakar dia mula menemui  watak aneh yang menyeronokkan,dan kini watak aneh itulah yang dikenali sebagai Mr. Bean.


Mr Bean , Sejarah Mr Bean , siapa Mr Bean , Rowin Atkinson, biodata rowin Atkinson, biodata mr bean ,

Mr. Bean menjadikannya terkenal di seluruh dunia dan di sebalik semua halangan dia hadapi kerana penampilan dan gangguan bercakap, dia membuktikan bahawa walaupun tanpa badan heroik atau wajah Hollywood, dia boleh menjadi salah seorang  pelakon yang paling disayangi dan dihormati di dunia.  

Kisah kejayaan motivasi Rowan Atkinson ini  sangat memberi inspirasi kerana ia mengajar bahawa untuk berjaya dalam hidup, perkara yang paling penting ialah semangat, kerja keras, dedikasi dan tidak pernah berputus asa tanpa membiarkan perasaan rendah diri dan kelemahan kita menguasai diri.

Moral cerita:

Tiada siapa yang dilahirkan sempurna didunia ini.Jangan takut menawan impian.Semua orang boleh mencapai perkara yang menakjubkan setiap hari walaupun mereka mempunyai kelemahan dan kegagalan yang kerap dalam hidup mereka.  

Jadi sila bangkit dan lakukan yang terbaik yang anda boleh lakukan dengan satu-satu nya kehidupan yang anda miliki kini...

Oleh itu..Jangan terlihat adanya diri


Catat Ulasan

12 Ulasan

 1. siapa dia ni ...

  - Admins Blog 3 Dalam 1
  http://blog3dalam1.blogspot.com/

  BalasPadam
 2. Sapa je yg tak minat mr bean

  BalasPadam
 3. Terharu baca kisah Mr Bean ni.. seorang pelakon yg paling sikit perkataan yg diucap di dalam setiap movie atau lakonan.. tetapi berjaya .

  BalasPadam
 4. siapa sangka Mr Bean terkenal seluruh dunia hehe

  BalasPadam
 5. Saya sukaaaaa sangat Rowan Atkinson terutama saat dia memainkan Mr Bean 😍😍😍😍. Tak pernah bosan nak mengulang semua serial dia.

  Memang jenius dia. Hanya dengan sedikit Kata2, tapi bisa banyak penonton dibuat tertawa kan.

  Filmnya pun saya suka. Lucu juga . Jadi teringin nak nonton lagi

  BalasPadam
 6. So inspiring kisah Mr Bean ni.
  Kekurangan yg akhirnya membawa kejayaan.

  BalasPadam
 7. Dania masa kecik2 tengok kartun Mr Bean. Punya suka dia...

  BalasPadam
 8. Dari takde apa2, terus popular dan berjaya...

  BalasPadam
 9. kan... cita2 tercapai... ldy ade patung mr bean tu.. hik hik hik.. dari zmn belajar sampai la skrg... simpan untuk mainan anak2 pula..

  BalasPadam
 10. wah..baru tau kisah mr bean ni

  BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan