Telefilem : Perempuan Paling Merana (2024)

Assalamualaikum dan salam sejahtera 


Telefilem : Perempuan Paling Merana (2024) Telefilem ini mengisahkan Saleha ( Mimi Lana) yang dahulunya merupakan seorang gadis "escort" kelas atasan, dan kemudian berhijrah ke arah yang lebih baik sebelum dia berkahwin dengan suaminya, Amir ( Fikry Ibrahim) . Saleha kini menjadi guru mengaji secara online dan membantu wanita yang ingin berhijrah dari dunia kupu kupu malam.  Saleha dan Amir  hidup bahagia bersama anak perempuan tunggal mereka, Nur Ain . 

telefilem pendek, telefilem perempuan paling merana, tonton online perempuan paling merana, sinopsis perempuan paling meranaSuatu hari, keluarga Amir buat majlis makan keluarga untuk menyambut kedatangan  Pak De' ( Zamarul Hisham) yang merupakan adik angkat arwah ayah Amir. Saleha tidak pernah bertemu dengan Pak De' dan alangkah terkejutnya apabila bertemu Pak De' di majlis tersebut. Kisah silam Saleha kini muncul kembali. Kisah silam yang dia tutup rapat dan tak pernah cerita kan kepada sesiapa, termasuklah , Amir , suaminya sendiri. 

Pak De' telah membuat hidupnya huru hara apabila Pak De' datang menuntut "haknya". 

Telefilem ni menceritakan kisah seorang yang berhijrah menghadapi dugaan untuk terus istiqamah. Ye la nak berubah tu senang, nak istiqamah tu berat, banyak dugaan. Lakonan pelakon menjadi. Mimik muka sedih, kecewa,marah memang menjadi sebab pelakon semua berbakat besar. 

Paling menyampah watak Pak De'. Menjadi betul Zamarul Hisham bawa watak lelaki tua gatal miang keladi. Mendidih betul la darah tengok babak dia jadi lelaki gatal. 

Telefilem ni bermain dengan emosi, apabila terbongkar satu persatu rahsia , timbul perasaan marah, sedih dan meluat. Sebabkan seorang, hidup  Saleha jadi merana. Siapakah orang yang buatkan hidupa Saleha merana? Orang yang bertanggungjawab , yang memusnahkan hidup Saleha? Nak tahu? Kena lah tengok sendiri telefilem ni. 


Catat Ulasan

6 Ulasan

 1. wah...pelakon mantap semua nya ni

  BalasPadam
 2. duk tengok iklan dia lalu lalang, meluat betul watak Pak De tu ishhh~

  BalasPadam
 3. Aissssh nak nonton, tapi tak bisa. Saya harap bisa masuk Netflix juga. Agak susah nak nonton telefilem Malaysia di sini. Kalo masuk Netflix baru bisa saya lihat.

  Alur ceritanya menarik, walo mungkin saya bisa menebak ending, tapi menonton jalan ceritanya pastilah membuat emosi dengan watak jahat pak de kan 😄🤭

  BalasPadam
 4. Nsk tengok sebab pelakon semua best

  BalasPadam
 5. Suka Mimi Lana sejak citer Perempuan Itu...

  BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan