Kenali 4 Garam : Garam Laut, Garam Himalaya, Garam Bukit & Garam Halus Garam adalah sejenis komponen mineral yang mana komponen utamanya adalah natrium klorida . Rasa garam adalah salah satu rasa asas manusia . Persoalannya adakah garam lebih baik dari gula ? Jawapannya Ya, tetapi dalam jumlah yang sangat kecil dan sangat bahaya kalau penggunaan secara berlebihan
9 Ulasan
Bagusnya garam Himalaya, mematikan sel-sel kulit mati.
BalasPadamGaram boleh buat pokok subur. 😁
BalasPadamSkrg ni guna garam himalaya tu..
BalasPadamcakap fasal garam
BalasPadamtiba-tiba saya teringat
filem ahmad albab
;-)
tabur sebagai mineral tambahan pada tanaman pun helok juga garam ni hehe
BalasPadamTiba2 rasa nak makan buah letak sedikit garam....ya banyak jenis garam kan....
BalasPadambanyak jenis garam jugak ye.. bru tau
BalasPadamsetakat ni guna garam bukit kdg2 garam himalaya
BalasPadamSaya ingat dulu pernah pakai himalayan salt. Awal2 saya pikir sama saja dengan garam biasa. Saya pakai untuk rub daging steak sebelum di grill. Himalayan salt dan pepper. Agak banyak saya taro.
BalasPadamDibiarkan 30 menit, lalu saya grill. Hasilnya, super duper asiiiiiiiiin sangaaaaat 🤣🤣🤣🤣🤣🤣. Seharusnya dikit saja, krn memang dia tak sama dengan garam meja 😂 tak termakan steak itu yg ada hahahahha
tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan