Kenali 4 Garam : Garam Laut, Garam Himalaya, Garam Bukit & Garam Halus

Assalamualaikum dan salam sejahtera 

kenali jenis-jenis garam , garam halus, garam himalaya, garam bukit, kelebihan garam bukit, kelebihan garam himalaya


Kenali 4 Garam : Garam Laut, Garam Himalaya, Garam Bukit & Garam Halus Garam adalah sejenis komponen mineral yang mana komponen utamanya adalah natrium klorida . Rasa garam adalah salah satu rasa asas manusia .  Persoalannya adakah garam lebih baik dari gula ? Jawapannya Ya, tetapi dalam jumlah yang sangat kecil dan sangat bahaya kalau penggunaan secara berlebihan 

kenali jenis-jenis garam , garam halus, garam himalaya, garam bukit, kelebihan garam bukit, kelebihan garam himalaya

kenali jenis-jenis garam , garam halus, garam himalaya, garam bukit, kelebihan garam bukit, kelebihan garam himalaya

kenali jenis-jenis garam , garam halus, garam himalaya, garam bukit, kelebihan garam bukit, kelebihan garam himalaya

kenali jenis-jenis garam , garam halus, garam himalaya, garam bukit, kelebihan garam bukit, kelebihan garam himalaya

Kenapa garam lebih baik dari gula ? Pasti ramai yang nak tahu kan ? Sebenarnya garam adalah rasa asas manusia . Tanpa garam hidup kita menjadi hambar . Garam juga penting kepada haiwan terutamanya haiwan ternakan  . Tetapi seperti biasa , dalam jumlah yang kecil . Garam juga digunakan dalam industri perubatan . Biasanya digunakan untuk meneutralkan komposisi kimia yang berlebihan dalam badan pesakit .


Catat Ulasan

9 Ulasan

  1. Bagusnya garam Himalaya, mematikan sel-sel kulit mati.

    BalasPadam
  2. Garam boleh buat pokok subur. 😁

    BalasPadam
  3. Skrg ni guna garam himalaya tu..

    BalasPadam
  4. cakap fasal garam
    tiba-tiba saya teringat
    filem ahmad albab
    ;-)

    BalasPadam
  5. tabur sebagai mineral tambahan pada tanaman pun helok juga garam ni hehe

    BalasPadam
  6. Tiba2 rasa nak makan buah letak sedikit garam....ya banyak jenis garam kan....

    BalasPadam
  7. banyak jenis garam jugak ye.. bru tau

    BalasPadam
  8. setakat ni guna garam bukit kdg2 garam himalaya

    BalasPadam
  9. Saya ingat dulu pernah pakai himalayan salt. Awal2 saya pikir sama saja dengan garam biasa. Saya pakai untuk rub daging steak sebelum di grill. Himalayan salt dan pepper. Agak banyak saya taro.

    Dibiarkan 30 menit, lalu saya grill. Hasilnya, super duper asiiiiiiiiin sangaaaaat 🤣🤣🤣🤣🤣🤣. Seharusnya dikit saja, krn memang dia tak sama dengan garam meja 😂 tak termakan steak itu yg ada hahahahha

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan