Advertisement

Responsive Advertisement

ZS Sweet Kitchen : Crepe Nutella & Crepe Nutella+Oreo


 Assalamualaikum dan salam sejahtera


ZS Sweet Kitchen : Crepe Nutella & Crepe Nutella+Oreo La ni tengah viral macam-macam dessert ,kalau singgah mana-mana vendor makanan memang wajib ada laa . Bila dah jadi dessert viral ramai yang akan cari . Salah satunya ialah crepe . Crepe ni salah satu dessert pancake yang nipis  diperbuat daripada gabungan beberapa jenis tepung , dimasak senipis mungkin dan diletakkan pula dengan whipping cream bersama inti-inti yang lain . 


Bila dah rata-raya kedai ada jual crepe dengan pelbagai filling yang ada CCL pun teringin juga nak cuba . Sebab tak pernah cuba, so why not untuk cuba . Rasanya sedap ke tak sedap . Nak tunggu trip ke Kieda Crepe kat Penang dengan kenangan yang beratur ramai-ramai tunggu giliran untuk beli crepe viral tu memang lambat lah nak boleh makan . So CCL terjah la salah satu kedai dessert di Perlis ni iaitu ZS Sweet Kitchen yang terletak di Guar Sanji . Kalau nak pi kedai ni mudah sahaja, landmark dia dekat dengan Hub J&T Guar Sanji . Memang betul-betul tepi jalan besar .


CREPE, RESEPI CREPE, CREPE VIRAL, CREPE NUTELLA, CREPE VIRAL , KIEDA CREPE, RESEPI MUDAH CREPE, CREPE KULIT LEMBUT, RESEPI CREPE LEMBUT, CREPE GEBU, RESEPI KULIT CREPE
Sampai saja di sana, CCL terus pergi ke chiller yang terisi beberapa jenis crepe . Antaranya crepe nutella , crepe nutella+oreo, crepe durian, crepe blueberi dan crepe strawberi. So disebabkan tak pernah cuba crepe , CCL hanya beli dua filing sahaja . Takut juga kalau-kalau tak kena dengan citarasa tekak ni .


Crepe Nutella 


CREPE, RESEPI CREPE, CREPE VIRAL, CREPE NUTELLA, CREPE VIRAL , KIEDA CREPE, RESEPI MUDAH CREPE, CREPE KULIT LEMBUT, RESEPI CREPE LEMBUT, CREPE GEBU, RESEPI KULIT CREPE

CREPE, RESEPI CREPE, CREPE VIRAL, CREPE NUTELLA, CREPE VIRAL , KIEDA CREPE, RESEPI MUDAH CREPE, CREPE KULIT LEMBUT, RESEPI CREPE LEMBUT, CREPE GEBU, RESEPI KULIT CREPE

Sebut saja nutella , CCL yakin ramai yang suka , dan ni merupakan crepe nutella yang paling laris . Rasa whipping cream dan nutella memang seimbang sangat. Filling nutella memang banyak , kiranya puas la makan sebiji crepe tu . Rasa macam aiskrim pun ada juga . Dalam satu bekas ni ada 3 ketui crepe dengan harga RM10 . Memang berbaloi beli rasa pun sedap . Yang penting tak rasa muak . 


Crepe Nutella + Oreo


CREPE, RESEPI CREPE, CREPE VIRAL, CREPE NUTELLA, CREPE VIRAL , KIEDA CREPE, RESEPI MUDAH CREPE, CREPE KULIT LEMBUT, RESEPI CREPE LEMBUT, CREPE GEBU, RESEPI KULIT CREPE

CREPE, RESEPI CREPE, CREPE VIRAL, CREPE NUTELLA, CREPE VIRAL , KIEDA CREPE, RESEPI MUDAH CREPE, CREPE KULIT LEMBUT, RESEPI CREPE LEMBUT, CREPE GEBU, RESEPI KULIT CREPE
Gabungan whipping cream , serbuk oreo dan nutella memang sedap sangat , tapi gabungan filling ni menjadikan crepe ni agak manis sikit berbanding crepe oreo tadi , tapi jangan risau tak muak boleh lagi diterima oleh tekak . Sedap .. Dalam satu bekas ni ada 3 ketui cerep dengan harga RM12 


Lepas rasa crepe ni , CCL rasa macam nak cuba crepe-crepe yang lain pulak . Korang penggemar crepe tak ? 

Catat Ulasan

5 Ulasan

  1. sedapnya crepe. VM suka yg kurang manis hehehe

    BalasPadam
  2. Dulu² suka makan durian crepe..

    BalasPadam
  3. laaa tengah viral ke crepe2 ni..ketinggalan..okey, nanti nak cari gak..hehe...

    BalasPadam
  4. Selalu yang femes durian crepe. Dah ada macam-macam sekarang ye

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan