ATASI JERAWAT DENGAN PRODUK COMMONLABS VITAMIN E MICRO NEEDLE SPOT CREAM


Assalamualaikum dan salam sejahtera 



ATASI JERAWAT DENGAN PRODUK COMMONLABS VITAMIN E MICRO NEEDLE SPOT CREAM Baru-baru ini CCL berpeluang mencuba produk kecantikkan dari Commonlabs . Commonlabs juga adalah salah satu jenama produk kecantikkan dan produk penjagaan kulit  yang terkenal di Negara Korea . Salah satu produk yang CCL dah cuba melalui Commonlabs ini adalah "Commonlabs Vitamin E Micro Needle Spot Cream"



COMMONLABS , PRODUK COMMONLABS , COMMONLABS VITAMIN E MICRO NEEDLE SPOT CREAM , VITAMIN E MICRO NEEDLE SPOT CREAM . MICRONEEDLE , COMMONLABS KOREA , TIPS KECANTIKKAN , BEAUTY , REVIEW , REVIEW PRODUK , REVIEW HUNTER


COMMONLABS VITAMIN C MICRO NEEDLE SPOT CREAM

Commonlabs Vitamin E Micro Needle Spot Cream adalah produk rawatan spot yang mempunyai jarum mikro untuk menembusi kulit wajah korang sekaligus dapat membantu menenangkan jerawat

Bagi korang yang tertanya-tanya apa itu micro needle pada produk tersebut . Produk ini mengandungi ramuan utama yang dipatenkan bernama Gesolza yang bertujuan untuk merawat jerawat dan mengandungi 54% ekstrak daun pokok teh dan vitamin E. 


baca juga : Nuvit Dermal White Brightening Spot Corrector
baca juga : Nuvit Dermal White Spot Eraser


FUNGSI COMMONLABS VITAMIN E MICRO NEEDLE SPOT CREAM 

-mengecutkan jerawat

-mengurangkan parut jerawat 

-membantu pembaharuan sel kulit baru



COMMONLABS , PRODUK COMMONLABS , COMMONLABS VITAMIN E MICRO NEEDLE SPOT CREAM , VITAMIN E MICRO NEEDLE SPOT CREAM . MICRONEEDLE , COMMONLABS KOREA , TIPS KECANTIKKAN , BEAUTY , REVIEW , REVIEW PRODUK , REVIEW HUNTER

BAHAN KANDUNGAN COMMONLABS VITAMIN E MICRO NEEDLE SPOT CREAM

Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract, Water, Butylene Glycol, Hydrolyzed Sponge, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Ethylhexanoate, Glyceryl Stearate, Beeswax, Cetyl Alcohol, 1,2-Hexanediol, Camellia Sinensis Leaf Extract, Centella Asiatica Extract, Sorbitan Olivate, Palmitic Acid, Stearic Acid, Sodium Carbomer, Panthenol, Betaine, Allantoin, Xanthan Gum, Cetearyl Glucoside, Sodium Hyaluronate, Disodium EDTA, Pinus Densiflora Leaf Extract, Beta-Glucan, Citrus Junos Fruit Extract, Madecassoside, Tocopherol, Artemisia Annua Extract



COMMONLABS , PRODUK COMMONLABS , COMMONLABS VITAMIN E MICRO NEEDLE SPOT CREAM , VITAMIN E MICRO NEEDLE SPOT CREAM . MICRONEEDLE , COMMONLABS KOREA , TIPS KECANTIKKAN , BEAUTY , REVIEW , REVIEW PRODUK , REVIEW HUNTER

CARA PENGGUNAAN COMMONLABS VITAMIN E MICRO NEEDLE SPOT CREAM

Disyorkan untuk menggunakan produk ini dua hingga ke tiga hari sebabnya micro needle ini dapat aktif sehingga 72jam selepas memakainya.


baca juga : Energetique Hydration Mask



DARI SEGI PACKAGING DAN TEKSTUR


COMMONLABS , PRODUK COMMONLABS , COMMONLABS VITAMIN E MICRO NEEDLE SPOT CREAM , VITAMIN E MICRO NEEDLE SPOT CREAM . MICRONEEDLE , COMMONLABS KOREA , TIPS KECANTIKKAN , BEAUTY , REVIEW , REVIEW PRODUK , REVIEW HUNTER

Packaging reka bentuk yang sangat unik, satu tiub hijau ini mengandungi isi kuantiti sebanyak 10ml spot cream . Reka bentuk yang kecil memang sangat mudah untuk dibawa ke mana-mana sahaja selain itu bahagian yang paling unik sekali ialah pada bahagian tiup spot krim tersebut . First time CCL tengok reka bentuk tiub spot krim piring Astro . Hahaha . Hanya beberapa kali pam sahaja dah keluar spot cream tersebut melalui tiub yang unik itu. So tak perlulah pakai jari untuk sapu pada kulit . Hanya guna tiub tersebut sahaja



COMMONLABS , PRODUK COMMONLABS , COMMONLABS VITAMIN E MICRO NEEDLE SPOT CREAM , VITAMIN E MICRO NEEDLE SPOT CREAM . MICRONEEDLE , COMMONLABS KOREA , TIPS KECANTIKKAN , BEAUTY , REVIEW , REVIEW PRODUK , REVIEW HUNTER

Tekstur krim putih sangat pekat dan sangat mudah meresap masuk ke dalam. Kulit . Selain itu bauan tekstur krim tidak terlalu kuat, baunya seakan teh hijau lembut . 



KESAN SELEPAS PENGGUNAAN COMMONLABS VITAMIN E MICRO NEEDLE SPOT CREAM


COMMONLABS , PRODUK COMMONLABS , COMMONLABS VITAMIN E MICRO NEEDLE SPOT CREAM , VITAMIN E MICRO NEEDLE SPOT CREAM . MICRONEEDLE , COMMONLABS KOREA , TIPS KECANTIKKAN , BEAUTY , REVIEW , REVIEW PRODUK , REVIEW HUNTER

Memandangkan produk ini khas untuk jerawat, kebetulan juga CCL juga ada beberapa ketul jerawat pada bahagian muka , so CCL cub menggunakan produk ini, CCL hanya sapukan secara pelahan-lahan pada bahagian jerawat yang masih baru itu , keesokkannya boleh nampak perbezaan tersebut jerawat sedikit mengecut , so CCL apppy sehingga tiga hari berturut-turut dan alhamdulillah sekaligus jerawat tersebut terbatal untuk bergiat aktif ke atas kulit muka CCL . Memang produk ini berkesan sangat . 


CCL hanya pakai produk ini ketika malam sebelum tidur , keesokkan pagi nak cuci muka korang akan rasa micro needle tersebut seolah-olah terurut je pada bahagian muka, seakan bahagian kulit berjerawat terkena duri kaktus yang lembut . , tapi jangan risau ia tidak akan mengalami sebarang kelukaan dan sebrang iritasi pada kulit . Sepanjang CCL memakai produk ini memang tiada kesan buruk pada kulit wajah . 



Boleh dapatkan Commonlabs Vitamin E Micro Needle Spot Cream melalui

website : https://commonlabsmalaysia.com/ms/collections/best-sellers/products/commonlabs-vitamin-e-micro-needle-spot-cream-10ml





Catat Ulasan

12 Ulasan

  1. semoga produk ini membantu mereka yang ada masalah jerawat

    BalasPadam
  2. Ada jejarum nenyucuk, micro memang dicari sebab menyerap.. Nice sharing CCL

    BalasPadam
  3. wah..macam macam produk zaman sekarang...

    BalasPadam
  4. menariklah produk kecantikan dr korea ni...

    BalasPadam
  5. Seram pulak ada needle. Tapi tak lukakan okaylah kan nak guna. Senang guna produk macam ni. Sekali krim dan alatan.

    BalasPadam
  6. Seram pulak bila CCL sebut pasal needle tu. Tapi nampak menarik woah

    BalasPadam
  7. menarik juga produk ni. saya ada jugak naik jerawat bila nak datang bulan. boleh cuba nanti. thanks share

    BalasPadam
  8. Kulit bersih dan mulus idaman semua wanita. Macam-macamproduk boleh bantu realisasikan impian an hehehe.

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan