Advertisement

Responsive Advertisement

HADA LABO H.A SUPREME VITA BOOSTER SERUM

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera 



BEAUTY , REVIEW , HADA LABO , HADA LABO SUPREME VITA BOOSTER SERUM , SERUM HADA LABO , REVIEW SERUM HADA LABO SUPREME VITA BOOSTER SERUM , KECANTIKKAN , HADA LABO MALAYSIA , SKINCARE HADA LABO , JENIS SERUM HADA LABO


HADA LABO H.A SUPREME VITA BOOSTER SERUM Formulasi suntikan pemutihan dalam serum baharu Hada Labo , kulit cerah dan berseri tanpa bintik hitam . Kebanyakan daripada kita sering risau apabila mengalami masalah kulit  kusam dan bintik hitam pada wajah . Sebenarnya tak susah nak memiliki kulit yang sihat berseri bak kulit telur. yang penting perlukan penjagaan wajah yang secukupnya . Hada Labo H.A Supreme Vita Booster Serum  baharu ini ada segala yang korang perlukan untuk memiliki kulit wajah yang cantik tanpa sebarang cela . 



Fungsi utama Hada Labo H.A Supreme Vita Booster Serum



BEAUTY , REVIEW , HADA LABO , HADA LABO SUPREME VITA BOOSTER SERUM , SERUM HADA LABO , REVIEW SERUM HADA LABO SUPREME VITA BOOSTER SERUM , KECANTIKKAN , HADA LABO MALAYSIA , SKINCARE HADA LABO , JENIS SERUM HADA LABO


Hada Labo H.A Supreme Vita Booster Serum merupakan serum yang mengandungi formula suntikan pemutihan  serta mengandungi 5% Niacinamide , vitamin B12 dan 4 jenis Hyaluronic Acid yg dapat mencerahkan kulit wajah 


Serum ini juga akan meresap jauh ke dalam lapisan dermis 1.5mm supaya ia dapat memberi kesan yang cepat pada kulit wajah .Hada Labo Supreme HA Vita Brightening Booster Serum juga mampu bantu mencerahkan kulit wajah yang kusam serta mengurangkan bintik hitam dan kulit kusam sebanyak 48% tau!



Bahan kandungan Hada Labo H.A Supreme Vita Booster Serum



BEAUTY , REVIEW , HADA LABO , HADA LABO SUPREME VITA BOOSTER SERUM , SERUM HADA LABO , REVIEW SERUM HADA LABO SUPREME VITA BOOSTER SERUM , KECANTIKKAN , HADA LABO MALAYSIA , SKINCARE HADA LABO , JENIS SERUM HADA LABO


Water (Aqua),  Glycereth-26, Glycerin, Niacinamide, Propanediol, Butylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Diglycerin, Panthenol, Polyglycerin-3, Acrylates/C-19-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tromethamine, Betaine, Xanthan Gum, Ethylhexylglycerin, Adenosine, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Hydroxypropyltrimonium Hyaluronate, Hyaluronic Acid, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Rosa Canina Fruit Extract, Disodium Phosphate, Maltodextrin, Caprylic/Capric Triglyceride, Sodium Phosphate, Saccharideisomerate, Glyceryl Caprylate, Myrciaria Dubia Fruit Extract, Sodium Hyaluronate, Algae Extract Sodium Citrate, Brassica Rapa (Turnip) Leaf Extract, Citric Acid, Cyanocobalamin



BEAUTY , REVIEW , HADA LABO , HADA LABO SUPREME VITA BOOSTER SERUM , SERUM HADA LABO , REVIEW SERUM HADA LABO SUPREME VITA BOOSTER SERUM , KECANTIKKAN , HADA LABO MALAYSIA , SKINCARE HADA LABO , JENIS SERUM HADA LABO


5% niacinamide

Mengurangkan bintik hitam dan parut jerawat sebanyak 48%


4X hyaluronic acid

4 jenis hyaluronic acid dapat menembusi lapisan kulit secara mendalam untuk mengunci, menambah dan memulihkan kelembapan untuk kulit yang lembap dengan sempurna


B Vitamin

Vitamin B12 dan B5 mencerahkan dan meratakan tona kulit


Penghidratan yang mendalam

Menembus jauh ke dalam lapisan dalam kulit untuk memastikan ia terhidrat dengan baik


Tekstur Hada Labo H.A Supreme Vita Booster Serum 


BEAUTY , REVIEW , HADA LABO , HADA LABO SUPREME VITA BOOSTER SERUM , SERUM HADA LABO , REVIEW SERUM HADA LABO SUPREME VITA BOOSTER SERUM , KECANTIKKAN , HADA LABO MALAYSIA , SKINCARE HADA LABO , JENIS SERUM HADA LABO

Tekstur serum yang sangat lightweight . 
Paling penting bebas :-

-paraben 

-wangian

-alkohol

-pewarna

-mineral oil 

-Mit

-silicone 

-dlglycol



Kesan selepas penggunaan Hada Labo H.A Supreme Vita Booster Serum 



BEAUTY , REVIEW , HADA LABO , HADA LABO SUPREME VITA BOOSTER SERUM , SERUM HADA LABO , REVIEW SERUM HADA LABO SUPREME VITA BOOSTER SERUM , KECANTIKKAN , HADA LABO MALAYSIA , SKINCARE HADA LABO , JENIS SERUM HADA LABO


Terima kasih Hada Labo kerana mengeluarkan satu lagi essence serum Hada Labo Booster Vita C Serum  . Selama 2 minggu konsisten dengan memakai serum ini hasilnya kulit wajah nampak sedikit cerah dan kulit wajah tidak lagi nampak terlalu kusam seperti sebelumnya . Dengan texture serum yang lightweight , ringan apabila disapu pada kulit wajah ia secara automatik sangat mudah menyerap dengan pantas ke dalam kulit wajah tanpa rasa melekit . Kulit wajah juga nampak glowing dan rasa lembab selepas pemakaian serum ini .Serum ini juga amat sesuai untuk semua kulit terutamanya korang mempunyai kulit wajah yang kusam .


Dengan adanya kandungan  5% niacinamide, vitamin B12 ,  dan 4 jenis Hyaluronic Acid yang dapat memberikan kecerahan pada kulit wajah,menghilangkan parut jerawat, mengatasi masalah kulit kusam , dan memberikan kelembapan yg sepenuhnya pada kulit wajah .


Korang yang nak cuba booster serum dari Hada Labo ini boleh la membuat pembelian melalui website Hada Labo https://hadalabo.com.my/collection/ha-supreme ataupun di drugstore yang berdekatan 



Catat Ulasan

10 Ulasan

  1. Popular produk hada labo supreme vita booster serum ni. Better lagi berbanding yang serum biasa tu kan.

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. Mcm2 dah produk bru yg kluar dari hada labo yer, dah lma x masuk drugstore, huhu..

    BalasPadam
  4. Tak pernah guna. Selalu nampak kakak je yang pakai.

    BalasPadam
  5. sis salah sorang suka guna hado labo. bagus utk skincare produk2 jenama ni

    BalasPadam
  6. Menarik betul bab boleh kurangkan bintik hitam. Hada Labo ni memang trusted brand.

    BalasPadam
  7. Kalau tang bab menghilangkan parut jerawat tu memang tertarik untuk membeli...
    Boleh cuba juga nanti ni...

    Selamat tahun baru CCL...

    Baru dapat komen. Hari tu masa BW x keluar button untuk publish comment..

    BalasPadam
  8. Wahhhh.. Semakin berseri lahhh

    BalasPadam
  9. Woweee! Glowing la, dik!
    Macam2 variasi produk Hada Labo skrg ni…

    BalasPadam
  10. Mengurangkan bintik2 hitam.. bagus ni, rasa mcm xnampak jual di guardian, watson pun

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan