Advertisement

Responsive Advertisement

REVIEW : COMMONLABS VITAMIN C BRIGHTENING GEL CREAM 70g


Assalamualaikum dan salam sejahtera

 

REVIEW : COMMONLABS VITAMIN C BRIGHTENING GEL CREAM 70g Pernah dengar produk penjagaan kecantikkan jenama Commonlabs ? Commonlabs adalah jenama yang berasal dari Seoul Korea Selatan , antara misi Commonlabs s ini adalah untuk memberi penjagaan kulit wajah yang sempurna dan mengeluarkan segala produk kecantikkan yang membantu memberi kesan yang baik pada korang yang memakai . Kalau korang nak tahu , Commonlabs juga menawarkan penjagaan kulit yang dikuasakan oleh Vitamin C,E dan B5.

 

COMMONLABS VITAMIN C BRIGHTENING GEL CREAM


review produk,SKINCARE KOREA,COMMONLABS MALAYSIA,BEAUTY,COMMONLABS KOREA,REVIEW,PRODUK COMMONLABS,COMMONLABS GEL CREAM,COMMONLABS VITAMIN C BRIGHTENING GEL CREAM,COMMONLABS,

Commonlabs Vitamin C Brightening Gel Cream adalah krim pelembap untuk merawat kulit , terutamanya korang yang mengalami lukit wajah yang kusam . Produk keluaran Commonlabs ini juga mengeluarkan krim pelembap yang terdiri daripada ekstrak  Vitamin C dan mengandungi 30% Sea Buckthorn Water yang mampu memberikan kelembapan dan kilauan yang cukup pada kulit yang kusam . Ia juga mengandungi Ekstrak Orange Mandarin yang bertujuan melincinkan tekstur kulit .

 

BAHAN KANDUNGAN COMMONLABS VITAMIN C BRIGHTENING GEL CREAM


review produk,SKINCARE KOREA,COMMONLABS MALAYSIA,BEAUTY,COMMONLABS KOREA,REVIEW,PRODUK COMMONLABS,COMMONLABS GEL CREAM,COMMONLABS VITAMIN C BRIGHTENING GEL CREAM,COMMONLABS,

Bahan Utama

30% Sea Bukthorn Water,Niacinamide , 3-0-Ethyl Ascorbic Acid (1000ppm), Ascorbic Asid (100ppm), Tangerine Peel Extract , Sodium Hyaluronate, Adenosine , Gluconc Acid , Mandelic Acid , Lactobiotic Acid , Gardenia Florida , Fruit Extract, Ceramide NP , Orange Peel Oil


6 ekstrak buah yang terdapat dalam Commonlabs Vitamin C brightening Gel Cream

-ekstrak buah plum hijau

-ekstrak buah camu-camu

-ekstrak buah acerola

-ekstrak buah epal

-ekstrak buah delima

-ekstrak buah oren  

 

MANFAAT DARI COMMONLABS VITAMIN C BRIGHTENING GEL CREAM


review produk,SKINCARE KOREA,COMMONLABS MALAYSIA,BEAUTY,COMMONLABS KOREA,REVIEW,PRODUK COMMONLABS,COMMONLABS GEL CREAM,COMMONLABS VITAMIN C BRIGHTENING GEL CREAM,COMMONLABS,

-memberi kelembapan pada kulit

-mencerahkan kulit wajah yang kusam

-memberikan rawatan tekstur yang mendalam  untuk kulit cerah

-mengandungi PHA

 

CARA PENGGUNAAN COMMONLABS VITAMIN C BRIGHTENING GEL CREAM


review produk,SKINCARE KOREA,COMMONLABS MALAYSIA,BEAUTY,COMMONLABS KOREA,REVIEW,PRODUK COMMONLABS,COMMONLABS GEL CREAM,COMMONLABS VITAMIN C BRIGHTENING GEL CREAM,COMMONLABS,

Sapukan krim pelembap setiap kali selepas korang membersihkan muka .

 

DARI SEGI PACKAGING , TEKSTUR DAN JUGA BAUAN


review produk,SKINCARE KOREA,COMMONLABS MALAYSIA,BEAUTY,COMMONLABS KOREA,REVIEW,PRODUK COMMONLABS,COMMONLABS GEL CREAM,COMMONLABS VITAMIN C BRIGHTENING GEL CREAM,COMMONLABS,

Packaging

Dari segi pembungkusan produk ini nampak kemas, kuantiti krim gel pelembap ini diletakkan dalan bekas plastic , dan mempunyai penutup tudung yang sangat mudah untuk dibuka , pada kotakknya pulak lengkap lebal dan juga isi kandungan tentang produk tersebut .


Tesktur

Dari segi tekstur gel pelembap ini pula kirim ini juga sangat jernih dan sangat ringan untuk dipakaikan pada kulit muka , ianya tidak melekit dan sekaligus menyerap ke dalam kulit dengan cepat . Gel pelembap ini juga memberikan lapisan penghidratan ke kulit wajah sekaligus dapat mengunci kelembapan jauh dalam kulit .


Bauan

Dari segi bauan gel pelembap ini , ia mempunyai aroma bauan oren yang sangat kuat , tetapi masih lagi selesa memakai gel pelembap tersebut. 


KEBERKESANAN SELEPAS MENGGUNAKAN COMMONLABS VITAMIN C BRIGHTENING GEL CREAM 70G

review produk,SKINCARE KOREA,COMMONLABS MALAYSIA,BEAUTY,COMMONLABS KOREA,REVIEW,PRODUK COMMONLABS,COMMONLABS GEL CREAM,COMMONLABS VITAMIN C BRIGHTENING GEL CREAM,COMMONLABS,

korang yang mempunyai masalah tona kulit tidak sekata  , kulit nampak kusam memang disyorkan sangat untuk memakai vitamin c brightening gel cream dari commonlabs ni . ia salah satu gel cream water based sekaan sama berfungsi sebagai moisturizer dan lagi best dapat memberi kecerahan pada kulit wajah . setelah beberapa minggu memakai produk ini , CCL dapat rasakan sedikit perubahan iaitu kulit sedikit cerah dan tidak kusam . siapa yang tak suka bila kulit bersih dan berseri - seri yang penting korang kena cuba prdouk yang sesuai dan bebas dari bahan larangan yang boleh membuatkan kulit muka korang rosak . 


boleh dapatkan produk tersebut melalui 

Website : Commonlabs Malaysia

Shopee : Commonlabs Malaysia Official Store



Catat Ulasan

4 Ulasan

  1. 1st time dengar brand ni. nnti nak usya-usya kat website diaorang.

    BalasPadam
  2. menarik. selalu pakai serum vitamin C. Tak pernah try dalam bentuk moisturizer

    BalasPadam
  3. Cambest produknya. Suka jenis pelembap yang tak melekit dan cepat menyerap ni. Kalau melekit rimas nak pakai rasa nak cuci muka semula je.

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan