Advertisement

Responsive Advertisement

PAGI-PAGI DAH CARI NASI KERABU



Assalamualaikum dan salam sejahtera .



PAGI-PAGI DAH CARI NASI KERABU Sudah agak lama juga CCL tak makan nasi kerabu . Nasi kerabu ni memang one of favourite CCL lah . Memandangkan memang teringin nak makan  nasi kerabu singgah beli di satu kedai ni . Bukan kali pertama tau CCL beli di satu kedai ini , tapi sebelum-sebelum ni pun pernah juga singgah untuk beli .



Kecewanya bila hari ini beli nasi kerabu di kedai tersebut rasanya tidak sesedap dahulu . Memang jauh beza . Tapi alang-alang dah beli terpaksa habiskan juga .tak puas juga kali  makan Nasi kerabu daging bakar . Nasinya ok , tak ada lembik , daging pun ok sedap terasa perapan ramuan herba dalam daging tersebut . Cuma bahan-bahan di dalam nasi kerabu seperti ulam sayur dan terutamanya sos pedas nasi kerabu memang fail sangat .Boleh la sekadar mengenyangkan perut yang lapar . Syukur rezeki Allah Taala yang berikan . 

Catat Ulasan

11 Ulasan

  1. Masyaallah..sedapnyaaa.....lama x makan nasi kerabu ni

    BalasPadam
  2. Selalu gitu la macam takde standard recipe kan.

    BalasPadam
  3. dap nye nasi kerabu...yum yum

    BalasPadam
  4. tengok gambar macam sedap. rupanya tak seindah wajah ye.

    BalasPadam
  5. Meriah nasi kerabu tu. Tapi bagus siap ada keropok.

    BalasPadam
  6. msti rasa kecewa gila kan.. busyra pun prnah beli makanan mula sedap.. then beli balik rsa lain.. huhu

    BalasPadam
  7. favourite akak gak ni, nasi kerabu..kalau ada menu ni kat kedai, memang pilih yg ni dari menu lain...tapi area KL ni susah nak jumpa orang jual nasi kerabu..

    BalasPadam
  8. Nampak ulam raciknya agak kasar.. Kalau halus sikit sedap lah nak digaul bersama

    BalasPadam
  9. Nikmat betul dapat sarapan nasi kerabu. Sayangnya peniaga tak jaga kesedapan. Kadang rasa tu memang ada berubah. Takpelah, mungkin rezeki lain kali dapat yang kena dengan selera.

    BalasPadam
  10. memang susah nak cari nasi kerabu yang memenuhi selera kite

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan