Advertisement

Responsive Advertisement

REVIEW : NEU ADVANCE SERUM 4 IN 1


Assalamualaikum dan salam sejahtera 


REVIEW : NEU ADVANCE SERUM 4 IN 1 Hampir semua wanita mengimpikan kecantikan yang berterusan sehingga hujung usia.Tapi, apabila bertambah usia ni macam-macam masalah kulit wajah seperti jeragat, jerawat, kedutan, kulit suam mula muncul. CCL nak kongsi formulasi kecantikan yang telah digunakan ribuan wanita untuk nampak lebih cantik berseri dan glowing sekaligus dapat membantu korang dalam mengatasi masalah kulit.



BEAUTY , NEU ADVANCE SERUM , REVIEW, REVIEW NEU ADVANCE SERUM , NEU MALAYSIA , SKINCARE NEU ADVANCE SERUM , SERUM 4IN1 , KECANTIKKAN , SERUM NEU ADVANCE


Pernah dengar "Neu Advance Serum" ia merupakan salah satu produk kecantikkan Serum 4 dalam 1 yang memberikan pelbagai kebaikkan. Formulasi terbaik dengan teknologi Nano dari Korea membantu mencantikan kulit wajah secara natural sehingga nampak Lebih muda berseri dan glowing sepanjang hari .



Kelebihan Neu Advance Serum 


BEAUTY , NEU ADVANCE SERUM , REVIEW, REVIEW NEU ADVANCE SERUM , NEU MALAYSIA , SKINCARE NEU ADVANCE SERUM , SERUM 4IN1 , KECANTIKKAN , SERUM NEU ADVANCE


-Membantu menghalang pembentukan jeragat baru

-Menganjalkan kulit wajah kelihatan muda

-Mengurangkan parut wajah dan meratakan tona wajah

-Mempunyai Aloe Vera,Vitamin E,Vitamin C dan SPF

-Glowing & tidak berminyak

-Lulus KKM, Halal Jakim dan Ujian Lab

-Mengurangkan Lebihan Minyak

-Mengecilkan Pori



Neu Advance Serum mengandungi 6 bahan utama


BEAUTY , NEU ADVANCE SERUM , REVIEW, REVIEW NEU ADVANCE SERUM , NEU MALAYSIA , SKINCARE NEU ADVANCE SERUM , SERUM 4IN1 , KECANTIKKAN , SERUM NEU ADVANCE

1) witch hazel

 - untuk mengatasi jerawat, dan keradangan kulit muka. memudarkan parut jerawat 


2) hyaluronic acid / HA

 - untuk mengawal PH muka supaya tak terlalu kering dan juga tak terlalu berminyak. 


3) aloe vera 

- mengecilkan liang pori muka dan membuat muka sentiasa fresh dan nampak glowing


4) yam bean/vitamin C

 - untuk mencerahkan kulit muka dan memberi zat pada muka supaya tak kusam dan sentiasa berseri seri tau


5) vitamin E

 - mengatasi dan merawat pigmentation daripada kesan UV ke atas sel kulit muka kita.


6) SPF + PA++

 - melindungi kulit muka dari sinaran UV matahari dan indoor light yang boleh merosakkan kulit muka



Fungsi Neu Advance Serum


-Tekstur kulit akan lebih halus.

-Kulit lebih lembab, segar dan anjal.

-Penampilan garis halus dan kedutan semakin berkurang.

-Kompleksi wajah yang lebih licin, mulus dan cerah.

-Perlahankan proses penuaan wajah.

-Melindungi wajah dari sinar UV



Tekstur, Packaging dan bauan Neu Advance Serum 


BEAUTY , NEU ADVANCE SERUM , REVIEW, REVIEW NEU ADVANCE SERUM , NEU MALAYSIA , SKINCARE NEU ADVANCE SERUM , SERUM 4IN1 , KECANTIKKAN , SERUM NEU ADVANCE

Kebanyakan tekstur serum-serum jenama lain semuanya putih jernih seakan jelly, berbeza dengan tekstur Neu Advance Serum ini ianya mempunyai tekstur serum seakan lotion, tidak pekat dan tidak terlalu cair . Memang sangat mudah untuk dititikkan pada kulit wajah.  


Dari segi bauan pula, Neu Advance Serum ini juga mengandungi sedikit bauan, tidak terlalu kuat yang pasti baunya amat menenangkan si pemakai . 


Bagi packaging Neu Advance Serum juga sangat elegent . Ianya hadir bersama packaging kotak berbentuk segi tiga berwarna merah . Botol serum ini juga nampak cantik dengan kuantiti serum sebanyak 30ml  . Tertarik pada dropper serum ini ia sangat berbeza berbanding serum jenama lain . Droppernya hanya tekan pada bahagian penutup untuk memudahkan serum digunakan . 


Cara penggunaan Neu Advance Serum 


Cuci muka sehingga bersih dan titikan kuantiti serum yang secukupnya pada wajah  . Sebaiknya digunakan pada waktu pagi kerana serum ini mengandungi SPF yang dapat melindungi kulit dari sinaran UV


Kesan selepas menggunakan Neu Advance Serum


BEAUTY , NEU ADVANCE SERUM , REVIEW, REVIEW NEU ADVANCE SERUM , NEU MALAYSIA , SKINCARE NEU ADVANCE SERUM , SERUM 4IN1 , KECANTIKKAN , SERUM NEU ADVANCE

Selepas seminggu menggunakan Neu Advance Serum ia memberikan kesan yang efektif kepada kulit wajah . CCL menggunakan serum ini pada setiap pagi sebelum meneruskan skincare yang lain . Ianya boleh dijadikan sebagai based makeup kerana ia mengandungi SPF yang baik untuk melindungi kulit wajah dari sinaran UV . Serum ini juga dapat memberi kelembapan yang secukupnya pada kulit wajah sekaligus kulit akan  lebih lembab , segar dan nampak segar sepanjang hari . 


Nak cuba Neu Advance Serum  ? 

Boleh cari di https://neumalaysia.com/home/


Selain serum banyak lagi skincare yang lain yang korang boleh cuba melalui produk Nue Malaysia . 

Catat Ulasan

6 Ulasan

  1. Banyak kelebihan serum ni. Bahan bahan pun bagus. Ada halal dan KKM semua tu.

    BalasPadam
  2. Yang berminat bolehlah mencubanya

    BalasPadam
  3. menarik ni..boleh masuk dalam list untuk di cuba.. akak mmg guna serum juga dalam skincare routine. paling suka serum yang ada pelbagai fungsi macam ni.

    BalasPadam
  4. menarik ni..boleh masuk dalam list untuk di cuba.. akak mmg guna serum juga dalam skincare routine. paling suka serum yang ada pelbagai fungsi macam ni.

    BalasPadam
  5. Baca review CCL akak jadi tertariklah nak cuba serum ni 😊

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan