KERABU SOTONG ALA THAI


Assalamualaikum dan salam sejahtera 


KERABU SOTONG ALA THAI Bila bercerita tentang makanan Thailand sudah semestinya terliur melihat setiap hidangan yang diorang olahkan . Yang penting semestinya halal untuk umat islam .baru-baru ini terlalu lalang di wall facebook CCL resepi " kerabu sotong ala thai " .  Bila dah research resepi menu ini , nampak mudah sahaja , segala bahan-bahan dan cara penyediaan tidak merumitkan . So ayuh pergi beli bahan-bahan . 



RESEPI , RESEPI ANEKA KERABU , KERABU SOTONG , KERABU SOTONG ALA THAI , RESEPI KERABU SOTONG ALA THAI , KERABU SOTONG THAI ,


Bahan-bahan resepi kerabu sotong ala Thai

-Sotong

-Daun ketumbar

-Sos ikan

-Gula 

-Garam

-Cili padi

-Bawang putih 

-Lobak merah 

-Limau nipis

-Serai


Cara penyediaan kerabu sotong ala Thai


  1. Rebus sotong dalam air panas yang mendidih.

  2. Potongkan semua bahan-bahan

  3. Gaulkan semua bahan-bahan tersebut bersama sotong dan tambahkan sedikit garam , gula serta perahan air limau nipis  .


Catat Ulasan

7 Ulasan

  1. Sedapnyaaa...fav ni .kalau pi kedai tomyam mmg akan order menu kerabu sotong

    BalasPadam
  2. Nampak mudah. Sedap pulak tu.

    BalasPadam
  3. Nampak sedap dan menyelerakan

    BalasPadam
  4. sedappnya kerabu
    tp cik nur tak mkn sotong,

    BalasPadam
  5. Kelihatan sedap di situ. 👍

    BalasPadam
  6. sedap meratah kalau lauk cam ni.

    BalasPadam
  7. Nak cari sotong. Dah lama teringin kerabu sotong lepas tgk pos CCL kat IG

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan