Assalamualaikum dan salam sejahtera
BAHAN-BAHAN:
- 150gm cendawan Shitake -hiris
- 250gm bayam hijau
- 50gm mentega
- 3 ulas bawang putih-cincang
- 1 biji bawang holand-hiris bulat
- 1 biji tomato- hiris
- Sedikit daun rosemary segar
- Sedikit minyak masak
- Garam dan perasa secukupnya
CARA MEMASAK:
- Panaskan minyak bersama mentega dalam kuali.
- Kemudian tumiskan bawang putih dan bawang Holand sehingga wangi.
- Masukkan cendawan, kacau rata kemudian diikuti hirisan tomato dan bayam.
- Lengkapkan rasa bersama garam dan perasa secukupnya.
- Sedia dihidangkan.
10 Ulasan
sdap tu..:)
BalasPadamSedapnya, simple! Ada shitake mushroom dlm fridge, boleh try!
BalasPadamsedapnya! resepi kena try ni sebab kaella suka sangat dengan cendawan.
BalasPadamMenarik.. kenapa pakai mentega jugak ye, lagi sedap ke?
BalasPadamSedap ni sis esp cendawan tu.
BalasPadamSedap eh.. boleh try ini..
BalasPadamsedap ke kombinasi bayam dan shitake? nanti boleh nak cuba
BalasPadamsedap nyer...
BalasPadamaida tak pernah beli cendawan ni.
x pandai masak nyer hi hi hi...
Tak pernah lagi masak bayam guna mentega. Boleh try sebab masakan lebih wangi.
BalasPadamNanti nak try la
BalasPadamtinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan