Assalamualaikum dan hai semua
Salam Ramadan Buat Semua Alhamdulillah… bertemu lagi kita dengan bulan yang penuh barakah, bulan yang sentiasa dirindui bulan Ramadan ..Rasa sebak pun ada, syukur pun ada. Bukan semua orang dapat rezeki bertemu Ramadan tahun ni. Ramadan juga bulan yang selalu buat CCL rindu suasana dulu-dulu..Zaman kecik dulu nii . tunggu azan Maghrib sambil intai jam berkali-kali. Bila dengar azan, terus capai minum air dulu. Air sirap waktu tu rasa paling sedap dalam dunia...Sekarang bila dah besar, rasa Ramadan tu lain pula, bukan sekadar tunggu waktu berbuka..
Ramadan ni mengajar erti sabar yang sebenar..Sabar bila penat bekerja, Sabar bila diuji dengan emosi. Sabar bila diuji dengan kekurangan..dan dalam sabar tu, ada manisnya. Moga Ramadan kali ni CCL lebih banyak bersyukur dari merungut, lebih banyak memberi dari meminta dan lebih banyak memaafkan dari menyimpan..
Kalau ada salah silap sepanjang CCL menulis dan berkongsi di blog ini, mohon maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki ..Semoga Ramadan kali ni jadi titik mula untuk kita semua jadi insan yang lebih baik..Slow-slow pun tak apa… asalkan tak berhenti.
Selamat Menyambut Ramadan Mubarak semua .. Semoga Ramadan kali ni meninggalkan kenangan paling indah dalam hidup kita, dan semoga kita semua diberi kesihatan yang baik untuk menghabiskan Ramadan sampai ke penghujungnya.


10 Comments
Salam Ramadan 2026...semakin dewasa, semakin matang menjalani ibadah di bulan Ramadan...
BalasPadamSelamat Menyambut Ramadhan buat CCL, Selamat Berpuasa
BalasPadamSelamat menjalani ibadah Ramadan buat CCL.
BalasPadamDulu masa zaman budak, memang excited kan tunggu waktu berbuka sebab nak cepat makan minum 😁
Salam ramadan
BalasPadamSelamat berpuasa
Semoga Ramadan kali ini lebih baik dari yang sebelumnya..aamin
BalasPadamSelamat berpuasa.
BalasPadamSelamat menyambut Ramadan.
BalasPadamSemofa dipermudahkan segala urusan ibadah sepanjang bulan mulia ini.
Salam ramadhan
BalasPadamSama2 kak.... Selamat berpuasa, semoga dilancarkan semua, sehat2 sampai akhir Ramadhan. Dan semoga makna ramadhan yg sebenarnya, bisa benar2 kita resapi ya
BalasPadamAlhamdulillah...Salam Ramadan ya! Aamin tuk semua doa...Moga makbul doa kita...
BalasPadamtinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan