BISKUT TART BLUEBERRY
BAHAN-BAHAN
- 180 gm mentega
- 50 gm minyak sapi
- 80 gm gula aising
- 250 gm tepung jagung
- 50gm susu tepung
- 1 biji kuning telur
- jem/inti blueberry secukupnya
- sedikit perwarna purple
- Tepung gandum secukupnya
CARA MENYEDIAKAN :
- 1. Pukul minyak sapi , mentega dan gula sehingga kembang dan berkrim.
- 2. Kemudian,masukkan kuning telur dan pukul lagi.
- 3. Masukkan pula perwarna purple dan pukul lagi sehingga sebati.
- 4. Masukkan pula tepung jagung dan tepung gandum sedikit demi sedikit hingga jadi doh yang lembut.
- 5.Masukkan doh ke dalam acuan tart picitkan menjadi doh yang memanjang..
- 6.Letakkan jem/inti blueberry dan gulungkan doh..
- 7.Bakar dalam ketuhar pada suhu 150 darjah celcius lebih kurang 20 minit.
- 8.Siap untuk dihidang.
9 Ulasan
sedap.. nak sikit.. hehe
BalasPadamrajinnya adik ni...tq share resepi ye ;)
BalasPadamwah! fes time mama tgk tart kaler perple ni..
BalasPadamokeeyy..first time tgok tart wane ungu
BalasPadamkuih raya istimewa
BalasPadamsedapnya... boleh hantarkan tak?
BalasPadamhehe, kak nak kongsi >.<
BalasPadamwah,best!
BalasPadamtq share ! Hehehe
BalasPadamtinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan