Bahannya
Tart shell
Almond slivers (dibakar sekejap) secukupnya
75g Whipping cream
125g Dark chocolate
1 sudu besar Cocoa butter/butter
Cara membuatnya
1. Bakar tart shell 5 minit (untuk mendapatkan kerapuhan pastri semula)
2. Bakar almond 5 minit (selepas bakar tart shell, saya tutup oven dan biarkan almond dalam oven - untuk mengelakkan terhangus)
3. Masak ganache secara double boiler - coklat, cream dan cocoa butter dikacau hingga larut dan rata semuanya
4. Masukkan ganache ke dalam piping bag
5. Isi almond yang telah dibakar ke dalam shell.
6. Penuhkan shell dengan ganache
7. Masukkan dalam freezer 2-3 minit untuk keraskan ganache
8. Hiaskan sesuka hati - saya hias dengan cream cheese lebihan buat cheese tart
8 Ulasan
amboi.. amboi.. sedapnye..
BalasPadamShark x pnah makan lg ni..
BalasPadamPos ler nnti untk tester..
Hehe.
nampak menarik! :)
BalasPadamnampak cam sedapp jaa .. *peminat coklat di sini ! x)*
BalasPadamhaha..xdan lah nak try..
BalasPadamsorry, bukan ape saye nk buat xde mase..dan lebih suka beli kuih tunjuk-tunjuk . ^_^
kalau jual mau dapat rm 27 :D
BalasPadamBiasa standart harga jualan berapa ye,area 30 33 pc
BalasPadamBiasa standart harga jualan berapa ye,area 30 33 pc
BalasPadamtinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan