Assalamualaikum dan salam sejahtera
RESEPI : BUBUR JAGUNG MANIS
Bahan-bahan membuat Bubur Jagung Manis
- 2 tongkol jagung (ambil jagung sahaja)
- 400 ml santan
- 1 sudu besar tepung kastard
- 250 gm gula pasir
- Garam secukup rasa
- Air secukupnya
- Sago biji secukupnya
Cara memasak Bubur Jagung Manis
- Rebus jagung sehingga empuk.
- Kemudian masukkan gula, santan, garam dan tepung kastard. Masak sehingga mendidih.
- Tambahkan sago biji yg telah dicuci ke dalam bubur jagung. Biar seketika sehingga sago lembut.
- Siap untuk dihidangkan.
14 Ulasan
sedapnya..:)
BalasPadamSedapnya. Makan time hujan. Pergh!!! Nanti boleh try.
BalasPadamBestnya..lama dah cheq tak makan bubur macam ni, boleh try ni 😋
BalasPadamsedapnya..feveret ni..k.fiezz kalau gi pasar besar, ada jagung mesti beli..nak buat bubur jagung...
BalasPadamGood sharing..murah ja. Ada jagung boleh buat nanti
BalasPadam*mudah
BalasPadamfevret niii..dulu ade sorang housemate yang suka buat..kita tukang makan ajeee
BalasPadamSodap ni makan time pepanas..
BalasPadamSedapnya bubur jagung. Lagi-lagi musim-musim hujan ni pekena panas-panas memang syok je kan hihi
BalasPadamDah lama tak makan bubur jagung camni
BalasPadamlama tk mkn bubur jagung..sedapnya
BalasPadamlama dah tak makan bubur jangung.makan jagung bijia ada minggu lalu
BalasPadamDah follow blog saya ke dek..
BalasPadamkecur tgk bubur jagung ni..tmbh ade ltk sago..nyamann
BalasPadamtinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan