11 TEMPAT MAKAN MENARIK DI SEKITAR SUNGAI BULOH



Assalamualaikum dan salam sejahtera 



tempat makan menarik sekitar sungai buloh  , senarai tempat makan menarik , razmia kitchen paya jaras,sate minang paya jaras ,chicken crispy burger bukit rahman putra,durian bamboo river ,burger kukus man lava,ahmad's kitchen,salon du chocolate,izi stesen,foodjam bukit rahman , asam pedas sungai buloh


11 TEMPAT MAKAN MENARIK DI SEKITAR SUNGAI BULOH  Kalau korang semua nak tahu Sungai Buloh antara salah satu syurga makanan yang wajib food blogger , food review , food hunter  singgah  dan cuba pelbagai jenis makanan yang terdapat di sekitar Sungai Buloh . 

sin selanjutnya CCL share 11 tempat yang bikin korang meleleh air liur haa . 


1) RAZMIA KITCHEN , PAYA JARAS SUNGAI BULOH 

Pengemar ketam dan makanan-makanan laut seperti udang, sotong.Harga bermula serendah rm12 sahaja. korang wajib terjah Razmia kitchen Lokasi di Paya Jaras Sungai Buloh , berhadapan Masjid Al Huda Paya Jaras.Korang jugak boleh waze atau google maps 'Razmia Kitchen Sungai Buloh' untuk lokasi yang lebih tepat . dibuka pada jam 5petang sehingga 1pagi .









2) SATE MINANG DAN BAKSO,PAYA JARAS, SUNGAI BULOH

Nak rasa sate minang sodap yg boleh membuatkan korang ketagih?
Pastinya korang teringin merasai sate minang special yang terkenal di sekitar paya jaras sungai buloh.Harga rm3.50 satu set 








3) CHICKEN CRISPY BURGER , BUKIT RAHMAN PUTRA SUNGAI BULOH 

Lokasi di Jalan BRP 6/13,Bukit Rahman Putra , Sungai Buloh Untuk Chicken Crispy Burger ada 3 menu pilihan, 1) Original 2) Cheese 3) Double.






4) DURIAN BAMBOO RIVER

Siapa yang suka makan durian? cendol durian? kalau nak cari durian yang murah , korang boleh singgah di Bamboo River lokasinya berhadapan PERNAMA kuartes ATM KEM  Paya Jaras .







5) BURGER KUKUS MAN LAVA

satu lagi tempat CCL nak sahe untuk korang penggemar burger , Apa kata korang try cuba rasa burger kukus man lava ni. Terbaikkk !!! lokasinya Area Bandar baru sungai buloh bersebelahan Shell. 







6)CUCUK2 STEAMBOAT di TSB SG BULOH

Lokasi di TSB Sungai Buloh berhadapan bank islambuka dari jam 3.30ptg smpai 11mlm. Kuah steamboat dia mengancam anak tekak betul. Serious,kuah steamboat ni memeng sdp. Harga steamboat rm1  untuk satu cucuk . 





7) AHMAD'S KITCHEN

Menyajikan makanan western dan yang paling special adalah durian D24 Milky shake. Antara Harga makanan serendah Dari RM3.50 sehingga RM55.00.
Waktu operasi : 5:00 until 12:00malam Lokasi : Ahmad's KitchenB-19, Jalan perusahaan 3,Bandar Baru Sungai Buloh




tempat makan menarik sekitar sungai buloh  , senarai tempat makan menarik , razmia kitchen paya jaras,sate minang paya jaras ,chicken crispy burger bukit rahman putra,durian bamboo river ,burger kukus man lava,ahmad's kitchen,salon du chocolate,izi stesen,foodjam bukit rahman , asam pedas sungai buloh


8) SALON DU CHOCOLATE

Korang pengemar coklat. Alang- alang dah berada di sungai buloh, apa kata singgah salon du chocolat one utama di Damansara. Kalau dari sungai buloh ke one utama hanya 20 minit.Chocolate dia memang terbaik!! Gais apa lagi cuba lah try




tempat makan menarik sekitar sungai buloh  , senarai tempat makan menarik , razmia kitchen paya jaras,sate minang paya jaras ,chicken crispy burger bukit rahman putra,durian bamboo river ,burger kukus man lava,ahmad's kitchen,salon du chocolate,izi stesen,foodjam bukit rahman , asam pedas sungai buloh



9) IZI STESEN

penggemar shellout ? tercar - cari tempat makan shellout yang super sedap , korang terjah Izi Stesen ni di Medan Selera Sungai Buloh. dibuka pada 4.30 hingga 12 tengah malam pada hari selasa hingga Ahad.apa yang menariknya shellout disini ada perasa sellfout asam pedas , kelain beb 


tempat makan menarik sekitar sungai buloh  , senarai tempat makan menarik , razmia kitchen paya jaras,sate minang paya jaras ,chicken crispy burger bukit rahman putra,durian bamboo river ,burger kukus man lava,ahmad's kitchen,salon du chocolate,izi stesen,foodjam bukit rahman , asam pedas sungai buloh


tempat makan menarik sekitar sungai buloh  , senarai tempat makan menarik , razmia kitchen paya jaras,sate minang paya jaras ,chicken crispy burger bukit rahman putra,durian bamboo river ,burger kukus man lava,ahmad's kitchen,salon du chocolate,izi stesen,foodjam bukit rahman , asam pedas sungai buloh



10) FOODJAM  BUKIT RAHMAN SUNGAI BULOH

Antara foodjam yang terkenal sekitar Sungai Buloh. Makanan yang sedap dan berbaloi. pasta cabonara , pasta bolognese , pasta aglio. ade seafood , chicken , lamb , beef meatball. lokasinya terletak di Jalan BRP 1/4, Bukit Rahman Putra
Sungai Buloh 


tempat makan menarik sekitar sungai buloh  , senarai tempat makan menarik , razmia kitchen paya jaras,sate minang paya jaras ,chicken crispy burger bukit rahman putra,durian bamboo river ,burger kukus man lava,ahmad's kitchen,salon du chocolate,izi stesen,foodjam bukit rahman , asam pedas sungai buloh


tempat makan menarik sekitar sungai buloh  , senarai tempat makan menarik , razmia kitchen paya jaras,sate minang paya jaras ,chicken crispy burger bukit rahman putra,durian bamboo river ,burger kukus man lava,ahmad's kitchen,salon du chocolate,izi stesen,foodjam bukit rahman , asam pedas sungai buloh



11) ASAM PEDAS SUNGAI BULOH 

haa,,ni last tempat CCL share bagi pengemar asam pedas , jangan ingat di sungai buloh ni takda restoran asam pedan untuk korang menjamu selera tau . semestinya ada lokasinya di TSB Sungai Buloh . dibuka jam 10pagi sehingga 11 malam . Beraneka nasi campur dan beraneka pilihan asam pedas 


tempat makan menarik sekitar sungai buloh  , senarai tempat makan menarik , razmia kitchen paya jaras,sate minang paya jaras ,chicken crispy burger bukit rahman putra,durian bamboo river ,burger kukus man lava,ahmad's kitchen,salon du chocolate,izi stesen,foodjam bukit rahman , asam pedas sungai buloh


tempat makan menarik sekitar sungai buloh  , senarai tempat makan menarik , razmia kitchen paya jaras,sate minang paya jaras ,chicken crispy burger bukit rahman putra,durian bamboo river ,burger kukus man lava,ahmad's kitchen,salon du chocolate,izi stesen,foodjam bukit rahman , asam pedas sungai buloh


so kalau pergi Sungai Buloh jangan lupa terjah 11 tempat makan menarik di atas 





11 TEMPAT MAKAN MENARIK DI SEKITAR SUNGAI BULOH 11 TEMPAT MAKAN MENARIK DI SEKITAR SUNGAI BULOH Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 11:37:00 PTG Rating: 5

15 ulasan:

  1. saloon du chocolate is one of my fav

    BalasPadam
  2. Mengancam betul semua makanan makanan ni.. .

    BalasPadam
  3. sate minang tu feberet dari zaman bujang..husband yg bawak g makan sana..dia kenal sate minang tu dari zaman sekolah..hehe

    BalasPadam
  4. aduhai...semua nya makanan yg sedap²

    BalasPadam
  5. Wah, tempat yang menarik bagi pencinta makanan dan paling mengancam selera saya adalah burger...

    BalasPadam
  6. saloon du chocolate itu kat one utama kan

    BalasPadam
  7. Tergoda betul dengan semua makanan ni..

    BalasPadam
  8. menarik. tq for sharing ccl.
    aida ke sg buluh ni, ke spital jer.
    check up izzat dgn pakar.
    other than that, tak biasa ke sana.

    BalasPadam
  9. Tengok post ni buat saya telan ayer liurrrr je. Tiba-tiba perut menyanyi,

    BalasPadam
  10. Wahh bestnya...kalau dekat2 tu mau pergi jugak

    BalasPadam
  11. setakat ni singgah sg buloh kat jejantas tu ja. haha. harapnya lepas ni ada la rezeki nak makan2 area situ ^_^

    BalasPadam
  12. kena pergi lawat restoran2 tu satu demi satu...

    BalasPadam
  13. semua nampak sedap. pasti abam kie ke sana...

    BalasPadam
  14. Aduhaii..jauh nau nak kesana..semua makanan buat lapar tengok

    BalasPadam
  15. Adui banyak tempat best rupanya kat area ni. Bolehlah singgah nanti

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.