TUTORIAL DIY LAMPU DARI SUDU PLASTIK



Assalamualaikum dan salam sejahtera

Tutorial diy, doy cara mudah,diy lampu sudu plastik . Tutorial lampu menggunakan sudu plastik , diy jimat,barang diy,tips diy


TUORIAL DIY : LAMPU MENGGUNAKAN SUDU PLASTIK Yang sedang mencari idea untuk menghias rumah.. Korang boleh mencuba untuk membuat lampu menggunakan sudu plastik. Lampu ni boleh digunakan hiasan untuk ruang tamu rumah . Korang boleh mengikuti beberapa langkah mudah dibawah 


Bahan-bahan yang diperlukan :
Sudu plastik
Botol plastik
Gunting
Hot glue gun atau gam 5sec
Spray warna
Pisau
Mentol
Wayar


Cara-caranya :
1.Guntingkan batang sudu plastik mengikut jumlah yang korang perlukan.

2.Kemudian, potong bahagian bawah botol plastik.Lap botol menggunakan kain atau tisu untuk memastikan botol tersebut kering daripada air.

3, tampal sudu plastik menggunakan hot glue gun mengikut kreativiti korang.korang boleh menampal sudu plastik bermula dari bahagian bawah botol.Ulang langkah tersebut sehingga sudu plastik menutupi seluruh bahagian botol.

4.warnakan sudu plastik tadi dengan menggunakan spray warna. Pastikan gam telah kering sebelum anda mewarnakan sudu tersebut.

5.keringkan sudu plastik yang telah diwarna dan masukkan mentol dari bahagian bawah botol.

Selamat mencuba... 


TUTORIAL DIY LAMPU DARI SUDU PLASTIK TUTORIAL DIY LAMPU DARI SUDU PLASTIK Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 11:54:00 PG Rating: 5

13 ulasan:

  1. boleh try ni! cntik bila dh siap..

    BalasPadam
  2. wahhhhhhhhhh teruja nya. benda simple ja kan. tapi hasil nya sangat gojes ^_^

    BalasPadam
  3. wahhh boleh cuba buat ni

    BalasPadam
  4. cantiknya! berguna juga botol air dengan bekas sudu macam ni ye

    BalasPadam
  5. Wah kreatif gilaaaa. Tapi tak rajin la nak buat.. hahaha..

    BalasPadam
  6. cantik.. kalau mood rajin boleh la buat.. hehe

    BalasPadam
  7. Cantik, cam senang tp cfrm kalut if nak buat

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum. Nak tanya. Guna botol 1.5 litre atau 5 litre tu ?

    BalasPadam
  9. kalau guna lampu kecik je boleh ke, x guna mentol sbb xde



    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.