REVIEW SLEEPING MASK : HAPPY SLEEPING MASK ALOE VERA TEA TREE , VITAMIN BERRY COMPLEX & HA CERAMIDE


Assalamualaikum dan salam sejahtera 


sleeping mask, kepentingan sleeping mask, tips kecantikkan, tips memakai sleeping mask, review happy sleeping mask,


REVIEW SLEEPING MASK : HAPPY SLEEPING MASK ALOE VERA TEA TREE , VITAMIN BERRY COMPLEX & HA CERAMIDE  Sekarang ini berbagai jenis masker wajah hadir dalam variasi yang beragam. Salah satu masker wajah yang sering dipakai adalah sleeping mask . sleeping mask dapat merawat kulit tidak hanya dilakukan pada siang hari, tapi korang juga boleh rawat kulit wajah pada malam hari. Dengan sleeping mask terbaik pilihan pilihan korang boleh tidur sambil merawat kulit dan bangun dengan kulit yang lebih cerah dan berseri.

Tujuan memakai sleeping mask adalah memberi lapisan pengunci di seluruh wajah agar produk perawatan yang digunakan sebelumnya boleh menyerap ke dalam kulit secara lebih baik. Tekstur sleeping mask juga lebih ringan dibandingkan serum sehingga tidak akan melekat pada sarung bantal korang. 

sini CCL review tiga sleeping mask yang korang boleh dapatkan di drugstore berhampiran sama ada di Watsons mahupun Guardian .



1. ALOE VERA & TEA TREE




sleeping mask , kepentingan sleeping mask , tips kecantikkan , tips memakai sleeping mask , review happy sleeping mask ,

Ingredients:
- Tea tree oil, aloe vera, trehalose for soothes skin, moisture & antioxidant.
- Jeju Magma sea water for sebum control.

Texture & smell:

Transparent gel & smells like aloe vera.

Thoughts:

Cepat meresap dalam kulit. Bila bangun pagi my skin rasa oily sikit but its ok. For acne skin, oily skin and dehydrated skin sgt sesuai.
*melainkan your skin sensitive with tea tree.




2. VITAMIN & BERRY COMPLEX





sleeping mask , kepentingan sleeping mask , tips kecantikkan , tips memakai sleeping mask , review happy sleeping mask ,


Ingredients:
- Vitamin C, niacinamide & berry complex for brightening and antioxidant.
- Yogurt powder for smoothing.

Texture & smell:
Milky cream & smells like yogurt. For me, macam bau strawberry + milk. 


Thoughts:
Lambat sikit meresap berbanding yg lain tp tak melekit. Lepas apply dlm 20 minit mcm tu still boleh bau means strong scent jgk la. Sesuai untuk kulit kering sebab texture die agak pekat. Ade nampak brightening effect bila bangun pagi.



3. HA & CERAMIDE




sleeping mask , kepentingan sleeping mask , tips kecantikkan , tips memakai sleeping mask , review happy sleeping mask ,


Ingredient:
Hyaluronic Acid, Ceramide & rose extract for moisture.

Texture & smell:
Translucent gel texture & bau rose.

Suka sgt sebab bau die light2 je, macam bau mandian baby pun ye jgk hehe

Thoughts:

Sesuai untuk semua jenis kulit. Paling best sleeping mask ni exactly sama macam Laneige Sleeping Mask. Sangat membantu, rasa lembut je lepas apply sebab skin sekarang mcm kering sikit kt bahagian dahi so rasa mcm die rehydrated balik my skin.


10 Ulasan

  1. kin pun pakai sleeping mask ni. tp suka yg berry tu. hihi. mmng nak review, tp next week kot :D

    BalasPadam
  2. cari kat mana ni?watsons ade x

    BalasPadam
  3. Wah ramai jugak kinah tengok orang review mask ni. Nak cari la nanti😍

    BalasPadam
  4. Tak pernah cuba mask nie.. nak try yg ada tea tree tu..

    BalasPadam
  5. Tek pernah try pulak. Boleh cari ni..

    BalasPadam
  6. Haii sis singgah.. sbb bknan sgt dgn produk ni..😂

    BalasPadam
  7. best nyer.
    aida ni pakai masker kunyit ajer ha ha ha ha...
    teringin nak beli masker gini tau, ccl.
    will... one day!

    BalasPadam
  8. Best....sejuk jer pakainya

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan