FERRAROSSA RELAXING MAKEUP MELTER : TANGGALKAN MAKEUP SEKALIGUS MENGELUARKAN WHITEHEAD DAN BLACKHEAD DENGAN MUDAH


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

FERRAROSSA RELAXING MAKEUP MELTER : TANGGALKAN MAKEUP SEKALIGUS MENGELUARKAN WHITEHEAD DAN BLACKHEAD DENGAN MUDAH Makeup remover merupakan salah satu produk penjagaan muka yang sering digunakan sebelum mencuci muka mengunakan pencuci muka, sebab ianya berfungsi untuk membuang sisa-sisa makeup dan kotoran yang ada pada wajah yang sukar ditanggalkan agar pori- pori tak mudah tersumbat.



Korang mesti tercari - cari makeup remover yang sesuai untuk kulit muka. Pernah dengar " RELAXING MAKEUP MELTER BY FERRAROSSA" ?

Ferrarossa Makeup Melter adalah salah satu produk  2 dalam 1  yang berfungsi sebagai makeup remover  dan cleansing oil . Ia amat sesuai untuk semua jenis kulit dan membantu menghilangkan makeup secara berkesan.






KANDUNGAN

1. SOY BEAN OIL
- memberi kelembapan pada kulit
- memberi efek antipenuaan

2. ARGAN OIL
- berfungsi untuk seimbangkan kandungan sebum (minyak) pada kulit
- memberi kelembapan pada kulit tanpa berminyak

3. ROSE OIL
- mengurangkan kesan parut
Mengurangkan kesan kemerahan akibat kulit sensitif

4.LAVENDER OIL
- dapat mengurangkan sebum (minyak) berlebihan pada kulit.
-mengecutkan jerawat.
-bersifat antibakteria
-mengurangkan keradangan kulit wajah.

5. OLIVE OIL
-memberi kelembapan pada kulit wajah
-tidak menyebabkan pori tersumbat
-meremajakan kulit wajah






CARA PENGGUNAAN RELAXING MAKEUP MELTER BY FERRAROSSA

1.picitkan 3 hingga 5 pam cleansing oil le tapak tangan,sebelum tue pastikan tangan korang berada dalam keadaan kering.

2.sapukan cleansing oil pada kulit wajah, urut perlahan-lahan ke seluruh wajah dan korang titikan sedikit air atas tapak tangan dan sapu pada kulit wajah , gosok bersama cleansing oil tadi sehingga bertukar menjadi milky .

3. Bilas muka dengan air yang bersih .






KELEBIHAN RELAXING MAKEUP MELTER BY FERRAROSSA

▶ remove makeup dengan baik dan bersih
▶ membantu mengeluarkan blackhead dan whitehead
▶ menjadikan kulit bersih dan lembut
▶ sesuai untuk semua jenis kulit
▶ membersih muka secara mendalam sehingga ke liang pori
▶ mengurangkan penghasilan sebum berlebihan
▶ memberikan kesegaran pada wajah dengan bauan lavender yang menenangkan
▶tidak meninggalkan kesan minyak pada wajah
▶ tidak memerlukan cotton pad @ tisu lembab untuk membersih
▶ makeup mudah ditanggalkan






KENAPA PERLU MENCUBA FERRAROSSA RELAXING MAKEUP MELTER ?


1. SESUAI UNTUK SEMUA JENIS KULIT 
-sejenis cleansing oil yang diformulasikan  khas untuk semua jenis kulit asia , so korang boleh mengunakan makeup remover ni sama ada korang mempunyai skin yang kering , berminyak , kombinasi ataupun sensitif .

2.SESUAI UNTUK KEGUNAAN LELAKI DAN WANITA 
-cleansing oil ni boleh digunakan tak kira lelaki mahupun wanita . so korang boleh membeli cleansing oil ni untuk digunakan seisi keluarga malah ia boleh merawat kulit agar kulit kelihatan licin tanpa sebarang whitehead & blackhead

3. PRODUK MESRA WUDUK & SOLAT 
- salah satu produk yang mesra wuduk dan serap air . korang boleh mengambil wuduk selepas menggunakan makeup remover ni yang bertindak sebagai cleanser , ia mudah dibawa ke mana-mana dan boleh dipakai bila-bila masa .



HARGA MAMPU MILIK 

1. Ferrarossa Relaxing Makeup Melter RM79 (150ML)


Foto Fatin Najwa.ferrarossa relaxing makeup melter , ferrarossa melter , makeup remover , ferrarossa makeup melter tanggal makeup dengan mudah , keluarkan whitehead & blackhead , tips kecantikkan , cleansing oil , tips pemilihan cleansing oil , tips makeup remover ,



2. Ferrarossa Relaxing Makeup Melter trial RM10 (2OML)


ferrarossa relaxing makeup melter , ferrarossa melter , makeup remover , ferrarossa makeup melter tanggal makeup dengan mudah , keluarkan whitehead & blackhead , tips kecantikkan , cleansing oil , tips pemilihan cleansing oil , tips makeup remover ,


Facebook : Ferrarossa Beauty
Instagram : @ferrarossabeauty
Website : www.beautyhearts.com.my



FERRAROSSA RELAXING MAKEUP MELTER : TANGGALKAN MAKEUP SEKALIGUS MENGELUARKAN WHITEHEAD DAN BLACKHEAD DENGAN MUDAH FERRAROSSA RELAXING MAKEUP MELTER : TANGGALKAN MAKEUP SEKALIGUS MENGELUARKAN WHITEHEAD DAN BLACKHEAD DENGAN MUDAH Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 1:10:00 PTG Rating: 5

14 ulasan:

  1. pernah tgk ade MUA pkai..cam best je tp tak try lagi

    BalasPadam
  2. salam singgah. terima kasih atas perkongsian. menarik jugak produk ni ^_^

    BalasPadam
  3. Salam singgah...
    Macam best mesti wangi kan...

    BalasPadam
  4. Menarik. Siap boleh remove whitehead dan blackhead. Make up addicted wajib ada ni

    BalasPadam
  5. bab remove whitehead and blackhead tu nampak menarik, macam nak cuba je

    BalasPadam
  6. 1st time rasanya tengok brand ni..brand baru ke ni CCL?selalu kalau guna mekap remover ni, mmg leceh sikit sebab nak kena ada facial cotton bagai..okey la yang ferrarosa ni tak perlu facial cotton..2 in 1, cuci muka + bersihkan mekap..

    BalasPadam
  7. Sapu kat muka dulu lepas tu baru letak air ye?bagus juga nih..besar juga botol dia.Boleh tahan berapa lama ni?

    BalasPadam
  8. El mmg byk whitebead n blackhead..mmg z rajin nk buang..ni kalau boleh nak try produk ni bagi hilang semua mak nenek head huhu

    BalasPadam
  9. Satu produk dgn pelbagai fungsi. Baguslah, sepadan dengan harganya

    BalasPadam
  10. wah.. membantu mengeluarkan white head dan black head.. tu yang syok dengar tu..

    BalasPadam
  11. tak pernha tau pasal produk ni..best sangat ni kalau dia boleh tanggalkan whitehead dan blackhead sekali...kene cari ni nak cuba juga la

    BalasPadam
  12. Wow serious this product ok and the price also very reasonable. The trial only RM10 je.

    BalasPadam
  13. Alhmdulilah saya dah try, puas hati , mudah dan pantas utk menanggalkn sisa kotoran makeup yg tebal dan nipis berbaloi beli n jimat , bkn hnya menanggalkn kotoran makeup tp ada kandungan bahan yg baik utk kulit esa lembab slps mmgunakn.. Say bli 2 ,1di di office 1 di rumah ..

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.