Bahan-bahan A:
75 gm tepung
1/4 sudu teh serbuk penaik
25 ml air sejuk
25 gm ovalette
3 biji telur sejuk
70 gm gula hangus
Bahan-bahan B:
85 gm mentega
1 sudu teh esen vanila
Bahan C:
20 gm chocolate rice
3 sudu besar jem strawberi
Cara menyediakan:
1. Pukul kesemua bahan A dalam sebuah bekas. Ketepikan.
2. Pukul kesemua bahan B dalam bekas yang berasingan. Ketepikan.
3. Barulah campurkan kesemua bahan A dan B. Kacau sebati.
4. Masukkan chocolate rice dan gaul rata.
5. Sudip adunan ini ke dalam acuan-acuan kecil.
6. Bakar pada suhu 170 darjah Selsius selama 30 minit.
7. Apabila kek sudah masak, keluarkan daripada acuan dan sejukkan.
8. Sementara itu, panaskan jem strawberi.
9. Tuangkan cairan jem strawberi ini ke atas kek.
p/s:kalau korang xsuka jem strawberi boleh tukar pakai jem lain
ikut citarasa masing-masing.selama mencuba :)
10 Ulasan
betul juga.
BalasPadamKalau buat kecil2 nmpak lg sedap.
@Cik Bella jgn lupa cuba resepi nieyh
BalasPadamwahh,,nampak sedap la..:D
BalasPadamSedapnya..
BalasPadamsedapnya kek span nih.. nak suruh mama saya buat.terima kasih follow saya.
BalasPadam@Fizi Zaidi baru nmpak dh sedap..klw dh rasa confirm lagi sedap.hehe
BalasPadam@Nao Mei cik akak suka purple boleyh letak jem blueberry,,lgi sedap
BalasPadam@Isabel Diaz jmput try resepi nieyh
BalasPadam@Kisah Kami ya,,sama2...
BalasPadamresepi sndri ke?? pandai bt :)
BalasPadamtinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan