Selasa, 14 Mac 2017

TIPS KECANTIKKAN : HOMEMADE DYAS SCRUB HANYA PERLUKAN SATU BAHAN SAHAJA



Assalamualaikum..

Kecantikkan dengan perempuan memang tak boleh lekang dalam kehidupan seharian .. baik perempuan mahupun lelaki . Tapi yang banyaknya perempuan lebih lagi teliti tentang kecantikkan seluruh badan ni .kecantikan dari hujung rambut sehinggalah hujung kaki .. so kaum-kaum adam jangan marah .ada juga sesetengah kaum adam yang pentingkan kecantikkan . Bila kecantikkan terjaga of course la penampilan pun turut terjaga ..

Nak cantik ? Nak segak ? Nak kulit muka macam telur rebus yang baru dibuang kulit ..memang kalau uolls tanya mana -mana pun kaum hawa ..rata-rata boleh dikatakan semua inginkan kulit telur rebus yang baru dibuang kulig .. putih,kulit licin,mulus dan gebu ..so ada yang sanggup pergi treatment muka untuk dapatkan hasil yang sebegitu . Sampaikan sanggup habiskan ribuan ringgit gara-gara nak kulit muka telur rebus ..

Alhamdulillah setakat sekarang CCL sendiri belum terjebak ke kancah berhabisan wang ringgit semata-mata nak kan kulit muka telur rebus tu.yang penting jaga kecantikkan muka ni memang kena selalu amalkan tips-tips ..tak payah bazir wang pun uolls akan dapat kukit muka macam telur rebus .insyaAllah atas izin Allah .atas kerajinan dan usaha uolls jugak

CCL  tak bak membebel banyak-banyak . Petang ni CCL nak kongsi satu produk ..berkaitan dengan kecantikkan muka . Uolls pernahkan dengar 'scrub muka' .hah scrub muka ni boleh dikatakan pentig bagi CCL ..sebabnya  scrub muka ni dapat menghilangkan sel-sel kulit mati pada skin kita.. selain tue whitehead dan blackhead.kulit pun akan jadi lembut selembut kulit baby uolls . Tapi kena rajin amalkan ..kalau tak mampu buat setiap hari ..buatlah dua hari sekali. At least kita dapat rasa kulit kita bebas dari sebarsng kotoran yang melekat pada kulit muka time kita make up letak krim berkilo-kilo tu kan ..

So dah setahun lebih CCL berkawan dengan "Dyas Scrub' sebab scrub ni memang sesuai dengan kulit muka CCL  .. uolls yang belum baca entri berkaitan dengan ' Dyas Scrub ' uolls boleh baca kat Klik sini
Satu scrub ni memang tahan lama ..harga pun berpatutan dengan kuantiti ..

Tapi sejak-sejak scrub CCL habis .. rasa macam malas pulak nak oder .selalu memang CCL akan oder online sahaja scrub ni .sebab kalau nak cari kat luar tue memang payah nak ada ..kena cari agent-agent yang jual dyas scrub baru mudah .. so CCL  rajinkan diri homemade sendiri scrub ni..mudah dan jimat duit..bahan pun simple sahaja ..

Meh sini CCL  ajarkan ..tapi make sure bahan yang paling utama wajib ada kalau nak buat scrub ni ialah beras ... tak kisah lah beras taj mahal,cap rambutan, cap macam-macam lagi ..whatever la.yang penting beras ..

Homemade dyas scrub,scrub muka organik, cara buat scrub muka dengan mudah,tips kecantikkan,tips kulit muka mulus,buang sel kulit mati,skrub muka itu penting,scrub muka yang murah,scrub muka tanpa bahan mekuari



Keadaan beras yang CCL dah masukkan dalam blender kering ... beras ni tak perlu dibasuh dahulu.terus je uolls masukkan dalam blender ni.


Homemade dyas scrub,scrub muka organik, cara buat scrub muka dengan mudah,tips kecantikkan,tips kulit muka mulus,buang sel kulit mati,skrub muka itu penting,scrub muka yang murah,scrub muka tanpa bahan mekuari

Keadaan beras yang sudah dihancurkan oleh blender .
Oppss ! ! Diingatkan jangan blender beras ni terlalu lama .takut nanti kan terlalu hancur tak dapat nak scrub pada muka ..dah jadi macam tepungkan .. 

Homemade dyas scrub,scrub muka organik, cara buat scrub muka dengan mudah,tips kecantikkan,tips kulit muka mulus,buang sel kulit mati,skrub muka itu penting,scrub muka yang murah,scrub muka tanpa bahan mekuari

Seperti yang CCL  tunjukkan dalam gambar kat atas ..beras yang dah diblender ..biatlr halusnya tue macam berpasir ..nanti senang kita nak tonyoh-tonyohkan pada muka ... 


Mudahkan homemade scrub ni ... sebijik macam dyas scrub dah..selamat digunakan ..srcrub ni bukan hanya dipakai pada muka .. seluruh badan pun boleh untuk buang kotoran dan daki-daki yang degil pada seluruh badan ... 

Yang belum baca kisah dyas scrub . Uolls boleh baca kat sini Kisah CCL review produk dyas scrub.

Mudah dan jimat..hanya guna barang yang ada di dapur sahaja.sebenarnya ada banyak lagi bahan yang boleh dipakai kat dapur tu untuk dibuat scrub .ini salah satu yang CCL amalkan . Korang yang nak boleh la mencuba ...dijamin 100% no mekuari ok ... 








17 ulasan:

  1. Dah boleh keluarkan brand sendiri ni... bagus ccl, jimatkan...

    BalasPadam
  2. bagus tip ni boleh cuba nt..thanks

    BalasPadam
  3. wah simple je !
    sis ditag http://mellyacrayola.blogspot.com/2017/03/sunshine-blogger-award-ucing-kadayan.html

    BalasPadam
  4. wahhhh senangnya buat produk DIY macamni. yang pasti selamat dan takda bahan kimia kan?

    BalasPadam
  5. alahai senangnya! nie tak merungut laa kalau elsa nak buat nieyh hakhak

    BalasPadam
  6. okey, nanti nak try macamni jugak ladekat rumah, dah lama tak main scrub muka ni hehe

    BalasPadam
  7. Patut la ccl selalu cantik <3

    BalasPadam
  8. Boleh guna tips ni lepas ni.. thanks share

    BalasPadam
  9. Bagus laa yana buat sendiri..boleh jimat belanja utk kecantikan..Yana, kak lya dah follow blog yana .. tq tau singgah blog kak lya.ada masa singgah la.lagi.

    BalasPadam
  10. Mudah je kan
    Tq yana share tip :*

    BalasPadam
  11. Lagi senang haa. Tak payah berhabis duit beli produk. Yang ni confirm tiada bahan kimia. Good 👍

    BalasPadam
  12. bagus ni. boleh cuba. tak payah berhabis duit pastu gerenti mesra alam. good!! sis suka

    BalasPadam
  13. Thanks sharing. Beras semua rumah pun ada kan... boleh try nanti. Selalu saya pakai air bilasan pertama masa cuci beras tu buat basuh muka....

    BalasPadam
  14. Sebelum ni tahu pasal air basuhan beras je memang bagus untuk kulit. Hihihi, bagus tips ni, jimat pun jimat, cuma tak boleh buat selalu.....nanti....mak...marah.

    kekeke

    BalasPadam
  15. Wah..mmg jimat la macam ni...

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !