Advertisement

Responsive Advertisement

Hada Labo Premium Whitening UV Moist Sunscreen SPF50 PA+++

 Assalamualaikum dan salam sejahtera 

 

Hada Labo Premium Whitening UV Moist Sunscreen SPF50 PA+++  Hada Labo Premium Whitening UV Sunscreen adalah pilihan tepat dalam menyelesaikan semua jenis masalah kulit muka seperti kulit kering , sensitif dan alergik . Sapa tak nak kulit cantik kan , so pilih la Hada Labo sebagai produk penjagaan kulit korang kerana ianya adalah produk penjagaan kulit dari negara Jepun yang diiktiraf antarabangsa . 


Hada Labo Premium Whitening UV Sunscreen 

BEAUTY , REVIEW ,HADA LABO, SUNSCREEN ,HADA LABO MALAYSIA, HADA LABO PREMIUM WHITENING UV MOIST SUNSCREEN , CHEMICAL SUNSCREEN , SUNSCREEN SPF50 , HADA LABOPREMIUM WHITENING UV SUNSCREEN  REVIEW ,

pastinya korang akan jatuh cinta dengan sunscreen ini kerana ia bukan sahaja membersihkan dan menghidrat malah ia juga mampu menjadikan kulit lebih lembut dan halus 


Kebaikkan Hada Labo Premium Whitening UV Sunscreen 

-sejenis chemical sunscreen

-perlindungan UVA/UVB yang mencukupi 

-mempunyai Vitamin C mencerahkan kulit 

-mengandungi bahan pelembap 

-Tekstur sunscreen yang ringan dan tidak melekit 

-bebas alkohol 

-sesui untuk semua jenis kulit terutama korang yang mempunyai kulit kering 


Baca ini juga : Hada Labo H.A Supreme Vita Booster Serum


Isi kandungan Hada Labo Premium Whitening UV Sunscreen

BEAUTY , REVIEW ,HADA LABO, SUNSCREEN ,HADA LABO MALAYSIA, HADA LABO PREMIUM WHITENING UV MOIST SUNSCREEN , CHEMICAL SUNSCREEN , SUNSCREEN SPF50 , HADA LABOPREMIUM WHITENING UV SUNSCREEN  REVIEW ,

Water , Ethylhexyl Methoxycinnamate , Dimethicone , Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid , Glycerin , Ethylhexyl Salicylate , Diethylhexyl Carbonate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Polyglycerin-6 , Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl  Triazine, Ethylhexyl Triazone , Silica, Arachidyl Alcohol , Polysorbate 60, Phenoxyethanol, Sodium Hydroxide, Sodium Citrate , Behenyl Alcohol , Xanthan Gurn , Aracidyl Glucoside, Dimethiconol , Cellulose , Tremella Fuciformis Polysaccharide , Hectorite, Citrus Aurantium Bergamia fruit oil , Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Trehalose , Urea, Serine , Pentylene, Glycol , Pullulan , Disodium Phosphate , Sodium Acetylated Hyaluronate , Potassium Phosphate , Nephelium Longana Seed Extract , Polyquaternium-51 , Tremella Fuciformis Extract , Resveratrol 


Fungsi Hada Labo Premium Whitening UV Sunscreen 

1.Perlindungan UV

Ia memiliki SPF50+++ untuk memberikan perlindungan spektrum luas dari sinar UVA / UVB 

2.Resveratrol & Vitamin C 

Kesan pencerahan Vitamin C & resveratrol yang tinggi untuk mencerahkan dan meratakan tone warna kulit 

3.Asid Hyaluronic 

Menberikan kesan penghidratan kulit yang tahan lama dengan Super asid hyaluronic  untuk menghidrat kulit  secara lebih mendalam untuk penghidratan lebih lama .


Cara penggunaan Hada Labo Premium Whitening UV Sunscreen

BEAUTY , REVIEW ,HADA LABO, SUNSCREEN ,HADA LABO MALAYSIA, HADA LABO PREMIUM WHITENING UV MOIST SUNSCREEN , CHEMICAL SUNSCREEN , SUNSCREEN SPF50 , HADA LABOPREMIUM WHITENING UV SUNSCREEN  REVIEW ,

-boleh digunakan 2 kali dalam sekali

-guna selepas memakai pelembap, sapu secara merata pada kulit . Sunscreen ini juga boleh dijadikan sebagai makep base


Tekstur Hada Labo Premium Whitening UV Sunscreen yang ringan 

BEAUTY , REVIEW ,HADA LABO, SUNSCREEN ,HADA LABO MALAYSIA, HADA LABO PREMIUM WHITENING UV MOIST SUNSCREEN , CHEMICAL SUNSCREEN , SUNSCREEN SPF50 , HADA LABOPREMIUM WHITENING UV SUNSCREEN  REVIEW ,

Sunscreen ini memberikan tekstur ringan dan tidak melekit . Mudah digunakan pada kulit wajah . Sangat mudah untuk diblend rata dan paling penting tidak meninggalkan tompok putih (white cast) pada kulit . 


Bagi korang yang inginkan kulit yang lembap dan cerah . Hada Labo Premium Whitening UV Sunscreen adalah rangkaian produk sunsreen yang patut korang cuba .  . Produk ini bukan sahaja  untuk kaum perempuan mahupun kaum lelaki juga boleh memakai sunscreen tersebut . 

Catat Ulasan

4 Ulasan

  1. kulit berminyak boleh pakai tak?

    BalasPadam
  2. OM suka pakai hada labo, so far ni je yang kena dgn muka

    BalasPadam
  3. tengok mcm best. nanti boleh cuba

    BalasPadam
  4. kalau pakai lebih 2 jam muka jadi oily x?

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan