Assalamualaikum dan salam sejahtera
Bahan - bahan
Perut Lembu
Daun Kesom
Tomato
Limau Nipis
Cili Padi
Bawang Merah (bakar)
Bawang Besar
Belacan
Asam Jawa
Garam
Gula
Ajinomoto (Tambahan)
Daun Kesom
Tomato
Limau Nipis
Cili Padi
Bawang Merah (bakar)
Bawang Besar
Belacan
Asam Jawa
Garam
Gula
Ajinomoto (Tambahan)
Bahan untuk dikisar / tumbuk :-
Bawang merah yg dah siap dibakar. Cili padi sedikit belacan, air asam jawa, garam , gula & ajinomoto.
Bahan yg perlu dimayang :-
Bawang besar
Tomato
Daun kesom
Tomato
Daun kesom
Cara-cara penyediaan :-
1. Rebus perut lembu masukkan sedikit garam , hiris nipis kemudian toskan.
2. Masukkan bahan yg dikisar , gaul sebati.
3. Perahkan asam limau nipis secukup rasa masam manis
4. Gaul bersama bahan yg telah dimayang. Biarkan beberapa minit.
5. Sedia untuk dihidang
2. Masukkan bahan yg dikisar , gaul sebati.
3. Perahkan asam limau nipis secukup rasa masam manis
4. Gaul bersama bahan yg telah dimayang. Biarkan beberapa minit.
5. Sedia untuk dihidang
16 Ulasan
Ya ampun sedapnya
BalasPadammerencik air liur ,hheh
Padamni kalau makcik makcik sha ni suka sungguh hahaha sha takmakan perut
BalasPadamala rugi tak makan .hehehe CCL jarang jugak makan ,,kalau teringin jerr
Padamsedap tu. my favourite. mesti cuba semasa aidil adha kelak.
BalasPadammenu wajib
Padamsedapnya makan menu ni
BalasPadammakan dengan nasi putih panas2 kn
PadamSedapnye.
BalasPadampakcik panggil babat lembu
Hubby saya memang suka resipi perut nie, tekak saya memang takleh terima lagi walau dah cuba banyak kali.. negatif mindset terlalu kuat.. hihi
BalasPadamFav saya nihhh! Sedap sedap
BalasPadamnampak sedap :)
BalasPadamseius, ni salah satu feveret saya .
BalasPadamnampak sedap :)
BalasPadamdalam banyak2 hidangan air asam.. yang ni je CT makan =D
BalasPadamResepi yang kena pada musim banyak dapat daging korban ni...
BalasPadamtinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan