PRODUK KECANTIKKAN BERASASKAN ALOE VERA I ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE


Assalamualaikum & salam sejahtera




ALOE AC BUBBLE CLEANSER, GIFT REVIEW, HANSAEGEENATURE, NATURE SKINCARE PRODUCT, PAID REVIEW, REVIEW, REVIEW PRODUCT, SKINCARE KOREAN, tips kecantikkan,

PRODUK KECANTIKKAN BERASASKAN ALOE VERA I ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE Sebut sahaja 
mengenai aloe vera pasti ramai yang terfikir mengenai kegunaan dan kebaikannya kepada manusia. Kita juga dapat melihat bahawa sesetengah produk pada masa kini mempunyai kandungan aloe vera kerana ianya mempunyai pelbagai kebaikan kepada kita. Contohnya, produk kecantikan muka dan pencuci rambut mengandungi kandungan aloe vera.




KEBAIKAN ALOE VERA (LIDAH BUAYA) PADA KULIT WAJAH


Aloe vera atau lidah buaya adalah sejenis pokok berdaun runcing. Hampir 100% pokok aloe vera mengandungi air. Bahagian dalam pelepah aloe vera pula mengandungi isi berbentuk gel atau lendir yang mempunyai banyak khasiat untuk kecantikan mahupun kesihatan. 
Lidah buaya ibarat sebiji kelapa, semakin tua semakin banyak santannya. Begitulah juga dengan lidah buaya, semakin tua usia tanamannya, makin banyak kandungan nutrisi yang boleh diperolehi. 


🔹MERAWAT KULIT KERING 

masalah kulit kering amatlah tidak selesa. Lama kelamaan ia boleh menyebabkan kulit menjadi kasar, merekah, mudah luka ataupun terasa pedih. Dalam penjagaan kulit wajah, aloe vera juga digunakan sebagai alternatif bagi mengembalikan kelembapan yang hilang selain dari minum air secukupnya setiap hari atau menggunakan krim pelembap.  


🔹MENGATASI KULIT BERMINYAK

kulit muka yang berminyak akan mendatangkan pelbagai masalah kulit wajah. Salah satunya adalah jerawat! Kandungan pH di dalam aloe vera dikatakan boleh membantu mengawal dan menyeimbangkan pengeluaran minyak yang berlebihan pada wajah. 


🔹ANTI PENUAAN & ANTI OKSIDA

kandungan mineral seperti Vitamin C, Vitamin E dan Zink yang terdapat dalam lidah buaya bermanfaat sebagai anti-oksida secara semula jadi dan sekali gus ia membantu melambatkan proses penuaan. Kandungan nutrisi dalam lidah buaya membantu mengurangkan tanda tanda awal penuaan seperti kedutan pada wajah. Zat zat yang terkandung di dalam lendir lidah buaya mudah meresap ke dalam kulit wajah menjadikan kulit sentiasa lembap dan kelihatan awet muda! 


🔹MELEGAKAN KULIT DARI PANAS MATAHARI

Bagi korang yang kerap melakukan aktiviti luar atau ruang kerja yang sentiasa terdedah dengan panas matahari amat disarankan menggunakan aloe vera. Ia mampu memberi kelegaan dan mengembalikan kesegaran kulit wajah. Kulit wajah tak lagi terasa pedih dek bahang panas matahari. 

Sebenarnya terdapat banyak lagi khasiat dan kebaikan penggunaan aloe vera. Bukan sahaja pada wajah malah pada tubuh badan kita. Kelebihannya sentiasa menjadi pilihan kepada pengeluar produk untuk menjadikan aloe vera sebagai salah satu bahan dalam pelbagai produk keluaran mereka, antara salah satu produk keluaran Hansagee Naturee , iaitu  Aloe AC Clean Bubble Cleanser . 




ALOE AC BUBBLE CLEANSER, GIFT REVIEW, HANSAEGEENATURE, NATURE SKINCARE PRODUCT, PAID REVIEW, REVIEW, REVIEW PRODUCT, SKINCARE KOREAN, tips kecantikkan,


This is my current cleanser for my AM routine,pakai jenis foam cleansing ni baru lah semangat pepagi nak cuci muka ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER
Part yang paling best cleanser ni merupakan mousse type liquid foam cleanser.Dia didatangkan dgn botol jenis pump yang akan produce a light air bubble foam yg sangat soft & tick.suka sebab macam marshmallow ,macam awan,.makin rajin cuci muka sejak CCL pakai , dengan hanya beberapa pam atas tapak tangan akan terlihat buih lembut yang keluat dan boleh terus sapu pada muka . Pencuci soft ni sangat-sangat  mempercepatkan  cucian muka.


Lepas cuci muka memang kulit akan rasa lembut, licin, tidak kering dan rasa tegang sebab terasa sangat bersih. 
Selain itu, bagi mereka yang mengalami masalah kulit seperti jerawat, pencuci jenis buih ini sangat membantu kerana buih-biuh akan cepat masuk dan membersih liang-liang pori kulit serta memberikan kelembapan kulit.


KEISTIMEWAAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER

  • mengatasi dan memulihkan masalah jerawat
  • Membersihkan liang pori
  • Mengawal minyak berlebihan
  • Melembapkan kulit
  • Sangat sesuai untuk kulit yang bermasalah seperti kulit kering,berminyak,sensitid,kulit kusam
  • Membantu mengeluarkan sebum minyak berlebihan dari kulit muka
  • Membersihkan wajah dengan kemewahan buih pembersih


KANDUNGAN UTAMA ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER



ALOE AC BUBBLE CLEANSER, GIFT REVIEW, HANSAEGEENATURE, NATURE SKINCARE PRODUCT, PAID REVIEW, REVIEW, REVIEW PRODUCT, SKINCARE KOREAN, tips kecantikkan,


ALOE AC BUBBLE CLEANSER, GIFT REVIEW, HANSAEGEENATURE, NATURE SKINCARE PRODUCT, PAID REVIEW, REVIEW, REVIEW PRODUCT, SKINCARE KOREAN, tips kecantikkan,


1. Aloevera Barbadensis leaf
  1. melembapkan kulit
  2. Anti keradangan kulit
  3. Merawat jerawat
  4. membersihkan pori-pori muka

2. Tea Tree Leaf Oil
  1. Mengawal minyak berlebihan kulit muka
  2. Anti fungus
  3. Melicinkan kulit
  4. Memberi kelembutan pada kulig
  5. Mengurangkan infeksi kulit


CARA PENGGUNAAN ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER


ALOE AC BUBBLE CLEANSER, GIFT REVIEW, HANSAEGEENATURE, NATURE SKINCARE PRODUCT, PAID REVIEW, REVIEW, REVIEW PRODUCT, SKINCARE KOREAN, tips kecantikkan,


Aloe AC Bubble Cleanser didatangkan dalam bentuk cecair 150ml dalam botol, tetapi sebaik sahaja kita mengepamnya, ia dipam keluar sebagai gelembung lembut di tapak tangan. Ia juga tidak memberi kesan sampingan kepada kulit kerana teksturnya yang ringan. Sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah Oily skin / Dry skin / Combination skin.

1. Bersihkan muka dan tapak tangan
2. Picitkan Aloe Ac Bubble Cleanser pump beberapa kali sehingga keluar buih
3. Ratakan pada seluruh wajah dan urut perlahan-lahan selama beberapa minit
4. Buih akan menjadi semakin banyak pada kulit yang basah
5. Bilas wajah dan kulit wajah korang akan jadi bersih dan lembap


Untuk korang nak mencuba produk Aloe AC bubble cleanser boleh rujuk maklumat dibawah . 

ALOE AC BUBBLE CLEANSER, GIFT REVIEW, HANSAEGEENATURE, NATURE SKINCARE PRODUCT, PAID REVIEW, REVIEW, REVIEW PRODUCT, SKINCARE KOREAN, tips kecantikkan,







PRODUK KECANTIKKAN BERASASKAN ALOE VERA I ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE PRODUK KECANTIKKAN BERASASKAN ALOE VERA I ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER DARI HANSAEGEE NATURE Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 11:48:00 PG Rating: 5

6 ulasan:

  1. Tak pernah cuba pencuci muka dia, cc cream dia best pakai

    BalasPadam
  2. wahhh macam best je cleanser diaaa. macam buih buihhh gituu. dah lah berasaskan aloe vera. aloe memang sangat bagus untuk kulit :D

    BalasPadam
  3. rabia tak pernah cuba lagi produk ni..nampak macam menarik produk ni

    BalasPadam
  4. Baik lagi guna produk ni dari buat sulam bedak kat muka.

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.