TIPS FESYEN : SESUAIKAN WARNA BLAZER MENGIKUT KEADAAN



Assalamualaikum dan salam sejahtera 


TIPS FESYEN , FESYEN MASA KINI , WARNA BLAZER, SESUAIKAN WARNA BLAZER IKUT MAJLIS , TIPS MEMAKAI BLAZER, TIPS PEMILIHAN WARNA BLAZER , JENIS BLAZER


TIPS FESYEN : SESUAIKAN WARNA BLAZER MENGIKUT KEADAAN | Blazer berwarna mampu menambah sentuhan unik terhadap gaya harian individu . Bagaimanapun, mengayakan blazer berwarna tak semudah yang disangkakan kerana kalau tersilap padanan warna ianya mampu mengundang malapetaka . Cewahh !! Malapetaka tu . Hehe . .ok kunci kepada pengayaan sempurna ialah anan warna pakaian dengan blazer . Sebab apa padanan warna pakaian dengan warna blazer itu penting ? Sebabnya padanan kedua-dua pakaian ni mampu menimbulkan rupa dan aura yang serba segar . Fesyen kontemperori kini adalah menguasai personaliti dan bermain dengan pakaian , so mengayakan blazer berwarna merupakan satu langkah yang tepat . 



Berikut beberapa warna blazer yang korang boleh cuba . 

1. BIRU MUDA 
■ merupakan pilihan warna yang segar dan bergaya
■sesuai digayakan pada musim panas dengan warna seakan-akan pucat
■memberikan satu rupa yang segar dan mendamaikan 

2. MERAH 
■blazer merah kurang menjadi pilihan bagi kebanyakkan golongan lelaki 
■warna yang terlalu menonjol 
■ianya lebih cantik sekiranya pakai dengan rona yang tepat 
■selesa digayakan pada musim panas
■sekiranya dipakai untuk majlis formal , majlis meraikan something warna merah seperti burgundy merupakan pilihan yang sesuai 

3. PASTEL 
■merupakan warna blazer kegemaran ramai ketika musim panas
■ nampak menawan di bawah sinaran matahari sekaligus membuatkan si pemakai lebih sejuk 
■tak menyerap haba seperti kebanyakkan warna gelap

4. PUTIH 
■tampak hebat dengan padanan baju gelap kerana memberikan tirik tumpuan pada individu .
■ baju bercorak dipadankan dengan blazer putih akan menyerlahkan gaya santai dan ranggi 
■ sesuai digayakan pada musim panas . 


TIPS FESYEN : SESUAIKAN WARNA BLAZER MENGIKUT KEADAAN TIPS FESYEN :  SESUAIKAN WARNA BLAZER MENGIKUT KEADAAN Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 1:27:00 PTG Rating: 5

33 ulasan:

  1. Sally ade blazer hitam je...tak berani nak beli yg berwarna...susah nak padankan

    BalasPadam
    Balasan
    1. CCL ada dua warna hitam dengan putih . Senang nak match dengan baju

      Padam
  2. good sharing... agaknya kena ada keberanian dan keyakinan yg tinggi la utk pkai blazer warna warni nih.. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tue sis .. kena ada keyakinan diri yang tinggi tu penting

      Padam
  3. jarang pakai blazzer. kalau pakai nanti boleh ikut tips ni. tq

    BalasPadam
  4. Jrg pakai blazer. Klu de k9npom penuh bulu kucing.. ahahhaha

    BalasPadam
  5. Saya suka tip mcm ni, nk match dgn bju kdang rasa cam x sesuai

    BalasPadam
  6. Dulu masa2 bujang ada a blazer untuk kerja..sekrang tak de dah nak pakai blazer..tapi dulu paling suka dan sayang blazer kaler krim ..

    BalasPadam
  7. miera suka putih.. mmg nampk confident bila pakai baju gelap dalamnya..

    BalasPadam
  8. Nice tips CCL... Kena tambah koleksi untuk tema majlis berbeza la ye

    BalasPadam
  9. Hana suka colour pastel... ^^ Tapi paling banyak simpan colour pink.Sampaikan org ingat Hana ni cuma ada satu baju je sbb asyik pink je memanjang... hohoho

    BalasPadam
  10. Siqah tak pandai pakai blazer. Tak reti nak mix match warna. Senang warna hitam je. Settle. Hihi

    BalasPadam
  11. TB suka kaler hitam or biru gelap sebab senang nak padankan dengan apa2 kaler baju. tp putih pun cantik cuma risau kotor

    BalasPadam
  12. abe kie pakai blazer hitam je. buleh masuk dgn semua warna gitu!

    BalasPadam
  13. sy penah beli blazer kaler pink...pastu, tak tau nk pakai g mana...hehehe

    BalasPadam
  14. Blazer ada 1 kaler hitam. Tp xde laaaa pkai. Dduk umh nk pkai buat apa kn. Hee

    BalasPadam
  15. kat pejabat, blazer kaler hitam..senang nak match dengan baju2 warna lain.. ;)

    BalasPadam
  16. last pki blazer time skolah duluuuuuuu

    BalasPadam
  17. dalam almari ada blazer warna hitam je :P sebab senang match dengan semua warna baju kurung. kikiki. nice sharing. lepasni boleh try warna blue soft. sesuai jugak kan dipadankan dengan baju kurung ada bunga bunga :) nice tips sis :))

    jemput join segmen azah : http://zaza96.blogspot.my/2018/01/pencarian-bloglist-2018.html

    BalasPadam
  18. thanks for the info CCL. Dulu je pkai blazer, sekarang tak merasa dahh.

    BalasPadam
  19. Rasa nak buat blazer putih laa

    BalasPadam
  20. Tak pernah pakai blazer lol maybe sebab student lagi

    nurulrasya.com

    BalasPadam
  21. ada blazer warna hitam je tu pun pakai untuk presentation dekat kampus dulu hahaha

    BalasPadam
  22. Info yang bagus CCL.. Saya xde blazer sebab rasa macam tak sesuai dipakai.. Kalu ada majlis korporat, saya hanya pinjam ngan member.. hihi.. Anyway, saya tag nama awak tau.. Jemput join..

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2018/01/segmen-blogwalking-by-miss-kepeng.html

    BalasPadam
  23. Good tips. Tq for sharing

    BalasPadam
  24. aida ada kaler black & blue aje, ccl.
    utk keje.
    jarang ke function yg perlu pakai blazer :)

    BalasPadam
  25. ade 2 jer blazer..warna kelabu gelap & hijau gelap..tu pun pakai time nak gi meeting jer...jarang pakai sbb panas..ekeke

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.