Jumaat, 26 Julai 2013

CUCUR KANGKUNG





resepi, resepi cucur.resepi cucur kangkung, resepi masakan kangkung, resepi ketuk-ketuk ramadhan,



BAHAN-BAHAN :
  • 500 gm tepung gandum
  • 2 biji telur
  • 300ml air suam
  • ½ sudu kecil garam
  • 1/8 sudu kecil serbuk penaik
  • 5 tangkai kangkung | dipotong 2 cm panjang
  • 1 biji cili merah | dipotong halus
  • 1 liter minyak masak


CARA MEMASAK :

1. Masukkan tepung gandum ,kangkung , cili merah , telur ,serbuk penaik dan garam ke dalam mangkuk adunan.
2. Masukkan air sedikit demi sedikit sambil digaul hingga sebati .
3. Panaskan minyak di dalam kuali , ambil sejemput adunan dan gorengkan. Lakukan proses menggoreng sehingga adunan habis.
4. Goreng cucur sehingga keperang-perangan. Angkat dan tos minyak.
5. Sedia untuk dihidangkan.





11 ulasan:

  1. buleh cuba nanti,thanks for sharing ^__^

    BalasPadam
  2. waa . nmpak sedap . yummy . hihi

    BalasPadam
  3. nyummm333..sedapnyeee...sabar2..hehe.

    BalasPadam
  4. tak tau pulak kangkung pun boleh buat cucur. :)

    BalasPadam
  5. rasa fae fae x pernah makan cucur kangkung ne hihi..

    BalasPadam
  6. Salam. sedapnya. mohon share

    BalasPadam
  7. cucur kangkung?tak pernah try plak..selalu buat sayur ja..hehe kena cuba nie :)

    BalasPadam
  8. tak pernahat.. boleh cuba nanti

    BalasPadam
  9. arini asek.jumpa entry resepi je...ni yg syok ni..
    pape pon thanx for shring kay :-)

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !