HANSAEGEE NATURE : REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

HANSAEGEE NATURE : REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER  Sekarang ni dah terlampau banyak pilihan produk kecantikkan yang terdapat di pasaran Malaysia termasuklah produk kecantikkan dari negara luar seperti Korea. Pastinya korang yang inginkan kulit yang licin dan bersih bak artis-artis korea tak salah kalau korang ingin membeli produk dari Korea yang sememangnya terbaik untuk korang lebih-lebih lagi harganya yang berpatutan dan berkesan . 

REVIEW, REVIEW PRODUCT, PAID REVIEW, GIFT REVIEW, NATURE SKINCARE PRODUCT, ALOE AC BUBBLE CLEANSER, HANSAEGEENATURE, SKINCARE KOREAN, TIPS KECANTIKKAN

Hari ni CCL nak review produk kecantikkan dari Korea . Pernah dengar Hansaegee Nature ? Haa.. Kalau korang nak tahu Hansaegee Nature ni adalah salah satu syarikat produk kecantikkan dari Korea, Hansaegee Nature adalah satu jenama yang sedang bertapak di Malaysia lebih 6 tahun dan kesemua produknya original dari Korea dengan menggunakan bahan-bahan yang tinggi kualitinya ,salah satu skincare yang tengah CCL gunakan sekarang ialah " Aloe AC Bubble Cleanser" 


REVIEW, REVIEW PRODUCT, PAID REVIEW, GIFT REVIEW, NATURE SKINCARE PRODUCT, ALOE AC BUBBLE CLEANSER, HANSAEGEENATURE, SKINCARE KOREAN, TIPS KECANTIKKAN

Aloe Ac Bubble Cleanser ni merupakan salah satu pencuci mula yang baru iaitu bubble cleanser. Bubble Cleanser merupakan jenis cleansing foam. Kalau korang nak tahu ni first time CCL menggunakan pencuci muka berbentuk cleansing foam . Untuk pengetahuan korang cleansing foam ni selalunya digunakan untuk deep cleansing terutama untuk kulit yang berminyak, senang berjerawat atau sering terdedah dengan persekitaran kotor.

REVIEW ALOE AC BUBBLE CLEANSER

REVIEW, REVIEW PRODUCT, PAID REVIEW, GIFT REVIEW, NATURE SKINCARE PRODUCT, ALOE AC BUBBLE CLEANSER, HANSAEGEENATURE, SKINCARE KOREAN, TIPS KECANTIKKAN

Memandangkan skin CCL sekarang jenis combination to oil dan ada 4 5 ketul jerawat sedang bertenggek di skin CCL so CCL dah cuba Aloe AC Bubble Cleanser ni untuk keberkesanan produk tersebut. Setelah hampir sebulan menggunakan produk ni, fall in love sangat- sangat sebabnya cleanser ni amat sesuai dengan skin CCL . Rata-rata ada yang sebut cleansing jenis foam ni akan mengeringkan kulit muka kita, tapi tidak sama sekali sebabnya Aloe AC Bubble Cleanser amat sesuai untuk semua jenis kulit dan tidak mengeringkan wajah . Selain itu jerawat pada mula CCL pun semakin mengecut dan semakin hilang . Kulit muka tidak kusam dan tidak berminyak seperti biasa . Selepas cuci muka kulit muka rasa lembut dan bersih sangat - sangat .

REVIEW, REVIEW PRODUCT, PAID REVIEW, GIFT REVIEW, NATURE SKINCARE PRODUCT, ALOE AC BUBBLE CLEANSER, HANSAEGEENATURE, SKINCARE KOREAN, TIPS KECANTIKKAN

This is my current cleanser for my AM routine,pakai jenis foam cleansing ni baru lah semangat pepagi nak cuci muka
Part yang paling best cleanser ni merupakan mousse type liquid foam cleanser.Dia didatangkan dgn botol jenis pump yang akan produce a light air bubble foam yg sangat soft & tick.suka sebab macam marshmallow ,macam awan, 

Eh geramm ! Bila apply kat muka rasa mcam buat parti buih kat muka sendiri . Lepas cuci skin rasa bersih & soft.


KEISTIMEWAAN ALOE AC BUBBLE CLEANSER


REVIEW, REVIEW PRODUCT, PAID REVIEW, GIFT REVIEW, NATURE SKINCARE PRODUCT, ALOE AC BUBBLE CLEANSER, HANSAEGEENATURE, SKINCARE KOREAN, TIPS KECANTIKKAN

  • mengatasi dan memulihkan masalah jerawat
  • Membersihkan liang pori
  • Mengawal minyak berlebihan
  • Melembapkan kulit
  • Sangat sesuai untuk kulit yang bermasalah seperti kulit kering,berminyak,sensitid,kulit kusam
  • Membantu mengeluarkan sebum minyak berlebihan dari kulit muka
  • Membersihkan wajah dengan kemewahan buih pembersih


KANDUNGAN UTAMA ALOE AC BUBBLE CLEANSER

REVIEW, REVIEW PRODUCT, PAID REVIEW, GIFT REVIEW, NATURE SKINCARE PRODUCT, ALOE AC BUBBLE CLEANSER, HANSAEGEENATURE, SKINCARE KOREAN, TIPS KECANTIKKAN

1. Aloevera Barbadensis leaf
  • melembapkan kulit
  • Anti keradangan kulit
  • Merawat jerawat
  • membersihkan pori-pori muka

2. Tea Tree Leaf Oil
  • Mengawal minyak berlebihan kulit muka
  • Anti fungus
  • Melicinkan kulit
  • Memberi kelembutan pada kulig
  • Mengurangkan infeksi kulit


CARA PENGGUNAAN ALOE AC BUBBLE CLEANSER


REVIEW, REVIEW PRODUCT, PAID REVIEW, GIFT REVIEW, NATURE SKINCARE PRODUCT, ALOE AC BUBBLE CLEANSER, HANSAEGEENATURE, SKINCARE KOREAN, TIPS KECANTIKKAN

1. Bersihkan muka dan tapak tangan
2. Picitkan Aloe Ac Bubble Cleanser pump beberapa kali sehingga keluar buih
3. Ratakan pada seluruh wajah dan urut perlahan-lahan selama beberapa minit
4. Buih akan menjadi semakin banyak pada kulit yang basah
5. Bilas wajah dan kulit wajah korang akan jadi bersih dan lembap


Untuk korang nak mencuba produk Aloe AC bubble cleanser boleh rujuk maklumat dibawah . 





HANSAEGEE NATURE : REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER HANSAEGEE NATURE : REVIEW ALOE AC CLEAN BUBBLE CLEANSER Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 10:35:00 PG Rating: 5

6 ulasan:

  1. suka product base aloe vera. sangat comfy dan soothing.. tapi brand ni x pernah try..

    BalasPadam
  2. Husniey pun dah try.. suka sangat cleanser ni.. Wangi je.. Lembut dan kulit rasa lembap.. Rasa nak repeat je

    BalasPadam
  3. menarik produk ni.. pertama kali dengar..

    BalasPadam
  4. info yang sangat lengkap untuk rujukan ramai ^^

    https://www.nurulsyahirah.com/2019/05/trip-family-ke-hatyai-thailand-part-1.html

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.