AROI THAI SEKSYEN 8 BANDAR BARU BANGI : KEDAI ALA-ALA BOAT NOODLE



assalamualaikum dan salam sejahtera 


REVIEW MAKANAN , BLOGGER REVIEW , AROI THAI SEKSYEN 8 BANDAR BARU BANGI , AROI THAI MAKANAN ALA-ALA BOAT NOODLE , BOAT NOODLE , AROI THAI MAKANAN MURAH DAN SEDAP


AROI THAI SEKSYEN 8 BANDAR BARU BANGI : KEDAI ALA-ALA BOAT NOODLE  CCL baru singgah kat kedai ala-ala Boat Noodle ni. Semua makanan semangkuk RM 1.90. Lokasinya terletak di Aroi Thai, Seksyen 8 Bandar Baru Bangi. Kedai ni dah lama cuma CCL baru berkesempatan singgah sini alang-alang tersesat mai sini kan . 

Aroi Thai, Bangi,konsep makan dalam mangkuk,kedai ala-ala boat noodle gitu each cost RM1.90. Air dia je RM3.90.murah kan . Harga lebih kurang boat noodle, tapi serving dia lagi banyak/besar. Dan lagi sedap? Boleh tahan,berbaloi lah , boleh oder banyak-banyak mangkuk sampai korang makan dengan kenyang,

CCL takda lah sampai  try semua menu yang ada di Aroi Thai , but CCL oder kut tekak selera nak makan jer  


MI TOMYAM



REVIEW MAKANAN , BLOGGER REVIEW , AROI THAI SEKSYEN 8 BANDAR BARU BANGI , AROI THAI MAKANAN ALA-ALA BOAT NOODLE , BOAT NOODLE , AROI THAI MAKANAN MURAH DAN SEDAP

CCL order semangkuk mi tomyam ni. Rasa dia unik. Pedas dia memang kau rasa. Ada sotong dan udang serta glass noodles. Kuah dia banyak ! Ada rasa manis, pedas, masam, just nice. Sesuai buat bukak selera (tapi kalau pelahap, nak bukak apa lagi haha) Mi tomyam dia sumpah terasa. Kuah dia banyak kot buat hirup. Recomemded sangat ta u.


MEE DAGING 


REVIEW MAKANAN , BLOGGER REVIEW , AROI THAI SEKSYEN 8 BANDAR BARU BANGI , AROI THAI MAKANAN ALA-ALA BOAT NOODLE , BOAT NOODLE , AROI THAI MAKANAN MURAH DAN SEDAP

Kemudian CCL order semangkuk mi daging ni. Juga RM 1.90 semangkuk. Glass noodle, hirisan daging lembu dan meatball. Well balanced untuk kuah dia bagi CCL since tomyam tadi flavorful while this one minimalia sikit. 



THAI BASIL CHICKEN WITH RICE 


REVIEW MAKANAN , BLOGGER REVIEW , AROI THAI SEKSYEN 8 BANDAR BARU BANGI , AROI THAI MAKANAN ALA-ALA BOAT NOODLE , BOAT NOODLE , AROI THAI MAKANAN MURAH DAN SEDAP

Untuk nasi CCL order 'par kra pow kai' .Basically daging ayam cincang dimasak dgn daun basil (selasih kot).. Rasa tu ada. tapi menu ni mcam terlebih minyak sikit. tak kena pulak dengan selara anak tekak CCL ,Not really my favourite ..



TOMYAM CHICKEN RICE 


REVIEW MAKANAN , BLOGGER REVIEW , AROI THAI SEKSYEN 8 BANDAR BARU BANGI , AROI THAI MAKANAN ALA-ALA BOAT NOODLE , BOAT NOODLE , AROI THAI MAKANAN MURAH DAN SEDAP


Darah Melayu CCL menebal dengan order semangkuk lagi nasi iaitu nasi goreng tomyam.CCL dan makanan pedas tak boleh dipisahkan . Lihat rupa macam nasi goreng kantin sekolah tapi rasa dia wow. Penuh rasa dan penuh perasaan jugak CCL makan. Ada ayam cincang telur dan kenikmatan dalam mangkuk ni .Mujur kena dengan selera .



CHICKEN BALL WITH THAI SAUCE


REVIEW MAKANAN , BLOGGER REVIEW , AROI THAI SEKSYEN 8 BANDAR BARU BANGI , AROI THAI MAKANAN ALA-ALA BOAT NOODLE , BOAT NOODLE , AROI THAI MAKANAN MURAH DAN SEDAP


CCL  sempat juga adjust chicken ball dgn sos thai. Sos dia unik, like masam-masam macam tu. Pekat. Chicken ball dia takdelah meriah mana. Tapi just nice buat kunyah-kunyah. 



THAI ICED TEA 

REVIEW MAKANAN , BLOGGER REVIEW , AROI THAI SEKSYEN 8 BANDAR BARU BANGI , AROI THAI MAKANAN ALA-ALA BOAT NOODLE , BOAT NOODLE , AROI THAI MAKANAN MURAH DAN SEDAP


Disebabkan CCL accidicted sangat dengan tea ais , so CCL  order Thai Iced Tea ni. Secawan/ sekole RM 3.90. Tapi rasa kecewa sedikit , seingatkan CCL kalau namanya Tea Ais Thai ni selalunya diorang akan bikin kaw-kaw & kurang manis  , tapi indah khabar .Bagi CCL kalau pekat lagi kaw. Tapi CCL difahamkan, teh yg pekat-pekat ni boleh sembelit. Jadi CCL redha dan insaf kejap.


Ini list menu yang lain. Menu dia pelbagai dan CCL suka environment kedai. Pandai cat warna kuning ya sebab secara psikologinya, warna kuning buat naik selera makan. Maka bermangkuk-mangkuklah kau makan. Just nice. Cuma peliknya kedai ala Thai tapi pasang lagu Broery Marantika .


REVIEW MAKANAN , BLOGGER REVIEW , AROI THAI SEKSYEN 8 BANDAR BARU BANGI , AROI THAI MAKANAN ALA-ALA BOAT NOODLE , BOAT NOODLE , AROI THAI MAKANAN MURAH DAN SEDAP

REVIEW MAKANAN , BLOGGER REVIEW , AROI THAI SEKSYEN 8 BANDAR BARU BANGI , AROI THAI MAKANAN ALA-ALA BOAT NOODLE , BOAT NOODLE , AROI THAI MAKANAN MURAH DAN SEDAP


Enviroment Aroi Thai Seksyen 8 Bandar Baru Bangi 


REVIEW MAKANAN , BLOGGER REVIEW , AROI THAI SEKSYEN 8 BANDAR BARU BANGI , AROI THAI MAKANAN ALA-ALA BOAT NOODLE , BOAT NOODLE , AROI THAI MAKANAN MURAH DAN SEDAP


REVIEW MAKANAN , BLOGGER REVIEW , AROI THAI SEKSYEN 8 BANDAR BARU BANGI , AROI THAI MAKANAN ALA-ALA BOAT NOODLE , BOAT NOODLE , AROI THAI MAKANAN MURAH DAN SEDAP




Lokasi ; Aroi Thai@Bangi No 48 Jalan Medan Pusat  2c Seksyen 9 , 43660 Bangi Selangor


baca sini juga : 11 TEMPAT MAKAN MENARIK DI SUNGAI BULOH
AROI THAI SEKSYEN 8 BANDAR BARU BANGI : KEDAI ALA-ALA BOAT NOODLE AROI THAI SEKSYEN 8 BANDAR BARU BANGI : KEDAI ALA-ALA BOAT NOODLE Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 12:27:00 PG Rating: 5

13 ulasan:

  1. Wow, menu-menu yang nampak best ni. Nanti boleh try kalau pi sana...

    BalasPadam
  2. first time makan kat cyberjaya punya cawangan. lepastu, tak lama dia dah bukak kat ayer 8 putrajaya pulak. Wahh bangi pun ada rupanya.. harap2 dia p bukak satu kat muo.. heheee

    BalasPadam
  3. Menu dia sedap2 la ccl terliur la tengok hihihi

    BalasPadam
  4. Padan dengan semangkuk rm1.90. berpatutan :D

    BalasPadam
  5. Aduh2..memikat selera betul..

    BalasPadam
  6. Wah portion dia semua mangkuk kecil ye CCL. Boleh try mee sikit nasi sikit. Very nice. Turun sini nanti boleh cuba makan kat sini. Teringin pulak tengok nasi goreng tomyam tu

    BalasPadam
  7. sejujurnya kak ana belum pernah makan ala-ala boat noodle ni CCL, satu mangkuk tu satu suap je ke ? hehe :0

    BalasPadam
  8. macam sedap pulak tengok makanan tu semua. tapi sini ada boatnoddle jeee

    BalasPadam
  9. Banyaknya CCL makan heeee...

    BalasPadam
  10. Nampak sedap pulak. Nanti nak singgah makan kat sini la

    BalasPadam
  11. first time dengar. boat noodle pun shu belum try lagi. heee

    BalasPadam
  12. sedapnya tgk menu dia..harga pun reasonable..mmg cun la...

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.