RESEPI : KEK PANDAN VERSI TOASTER



Assalamualaikum dan salam sejahtera . 


RESEPI , RESEPI KEK , KEK PANDAN , RESEPI KEK PANDAN , KEK PANDAN VERSI TOASTER , KEK PANDAN MUDAH GUNA TOASTER , BLOG RESEPI ,RESEPI VIRAL


RESEPI : KEK PANDAN VERSI TOASTER sebenarnya  walaupun tanpa oven ataupun ketuhar  , mak - mak di rumah tetap boleh buat bakar kek , tak semestinya menggunakan oven baru nak jadi resepi kek tersebut . Petang ni CCL nak kongsi dengan korang semua Kek Pandan versi Toaster  . mana lah tahu  adunan dah siap diadunkan semua tetiba oven rosak , so rasa ni salah satu sebagai  penyelamat .


BAHAN - BAHAN 


  • 2 biji telor
  • 1/2 cwn gula
  • 2 sudu susu pekat
  • 1 cawan tepung (boleh guna tepung kek)
  • 1/2 cawan minyak 
  • 1 sudu teh baking powder
  • 1 sudu teh esen vanilla.. sy gntikan dgn esen pndan dan pewrna hijau
  • butter


RESEPI , RESEPI KEK , KEK PANDAN , RESEPI KEK PANDAN , KEK PANDAN VERSI TOASTER , KEK PANDAN MUDAH GUNA TOASTER , BLOG RESEPI ,RESEPI VIRAL


CARA MEMBUAT 

1.blend 2 biji telur . 1/2 cawan gula, 2 sudu susu pekat . 1 sudu teh esen vanila ataupun esen pandan sehingga kembang smua ni.

2. Masukkan 1 cawan tepung kek bersama baking powder  dan masukkan secawan minyak adun sehingga sebati .

3. Panaskan toaster , dan sapukan sedikit butter agar kek tidak melekat ketika proses membakar .

4. tuangkan adunan tadi ke dalam toaster , tutup dan bakar 3 minit sehingga 5 minit .

selamat mencuba 


RESEPI : KEK PANDAN VERSI TOASTER RESEPI : KEK PANDAN VERSI TOASTER Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 4:57:00 PTG Rating: 5

16 ulasan:

  1. Wow sangat creative.. nampak gebuk kek ccl

    BalasPadam
  2. wahhhhh ternganga sekejap..best nya nak wat la..excited ai tau

    BalasPadam
  3. Boleh try juga ni sebab oven zumal rosak...

    BalasPadam
  4. Great idea ni. Aida ada toaster, bkr roti aje la...

    BalasPadam
  5. sedapnya CCL! versi pun menarik. hehe. nnti busyra nk try.. tq sharing resepi <3

    BalasPadam
  6. Wah, first time saya dengar toaster boleh dibuat kek.. Memang kreatif la awak CCL..

    BalasPadam
  7. menarik ni buat kek pakai toaster. nak try nanti :)

    BalasPadam
  8. tempting ni. macam nak try pulak sebab simple

    BalasPadam
  9. Mak aihhh ni budak college pun boleh buat kalau camni. Sygnya rumah takde toaster jenis ni, ada yg jenis tercampak keatas tu je, haha

    BalasPadam
  10. Pergh!! Cantik kejadiannya.. Nampak macam roti..

    BalasPadam
  11. kretifnya buat kek dalam toaster tu.takyah potong-potong dah.
    Janji Kita

    BalasPadam
  12. Kebetulan akak pon baru belia toaster ni..boleh cuba resipi ni

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.