TIPS KECANTIKKAN : PENGGUNAAN CONCEALER PADA WAJAH



Assalamualaikum dan salam sejahtera .

TIPS KECANTIKKAN : PENGGUNAAN CONCEALER PADA WAJAH | Korang tahu tak bahawa Concealer bukan saja untuk tutup cela sahaja tapi ada banyak lagi kegunaan yang berbeza? Jangan guna Concealer untuk satu fungsi sahaja bila korang boleh memakainya dengan 5 cara berlainan dibawah !


CONCEALER, APA ITU CONCEALER , TIPS MEMAKAI CONCEALER, FUNGSI CONCEALER,TIPS MATA CANTIK, KEBAIKKAN CONCEALER


1) CONCEALER BOLEH DIGUNAKAN UNTUK HIGHLIGHT BAWAH MATA UNTUK EFEK CUKUP TIDUR😎
Gunakan Concealer dan buat tiga segi bawah mata anda dan blend selepas Foundation supaya anda nampak macam dah tidur 10 jam! Buat dua dua belah mata ya ( duh!) Concealer yang lebih cerah dari Foundation harus digunakan untuk teknik highlight ini.


2) CONCEALER BOLEH TUTUP JERAWAT ATAU PARUT🤫
Kalau cover dengan Foundation tapi cela jerawat datang bulan chuols masih menonjol, boleh pakai Concealer supaya tutup cela dengan lebih coverage. Pakai Cream Concealer adalah lebih berkesan dari Liquid Concealer yang cair. Pastikan warna concealer itu sama dengan Foundation.

3) CONCEALER BOLEH ON POINT KAN KENING ANDA MACAM DALAM INSTAGRAM
Nak kening Instagram? Haaaa apa lagi buat frame guna concealer selepas melukis kening anda supaya garisan kontra lebih jelas dan nampak on point naunau!


4) CONCEALER BOLEH JADI PEMADAM WING LINER YANG HARUK 

Opps! Tak setiap kali wing Liner menjadi tau! Katakan wing liner tak simetri, sebelah pendek sebelah panjang, anda boleh menggunakan Concealer sebagai pemadam magic line yang salah tersebut! Tak perlu messy messy nak pakai remover cotton bud bagai!


5) CONCEALER BOLEH JADI PRIMER PEMBAYANG MATA👱

Aah! Takda Bajet nak beli Primer mata? Jangan risau! Sekarang anda boleh pakai ke Concealer Anda sebagai Primer mata supaya eyeshadow tahan lebih lama dan tak berkumpul jadi satu garisan (creasing so annoying!) . Jangan lupa letak bedak tabur sebelum blendkan Eyeshadow supaya tampak macam efek airbrush ok?

TIPS KECANTIKKAN : PENGGUNAAN CONCEALER PADA WAJAH TIPS KECANTIKKAN : PENGGUNAAN CONCEALER PADA WAJAH Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 8:37:00 PG Rating: 5

31 ulasan:

  1. masih belajar menggunakan concealer untuk bawah mata. kalau tak pandai, crease dan wrinkle nampak lagi ketara. hehe. tapi bab cover jerawat terer dah. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Samalah dengan CCL . Baru kenal dengan concealer ni . Boleh cover mata panda .hehe

      Padam
  2. Banyak kegunaan concealer ni, besa main tenyah ja macam kat gambar kiri bawah mata tu hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah . Makeup ni kena ada teknik yg betulkan . Barulah senang blend

      Padam
  3. Thanks for the tips CCL, saya jarang pakai concealer nie, sebab wajah saya cepat berpeluh, tue yg malas nak pakai..

    BalasPadam
  4. yessss! Memang berguna sangat concealer ni. Penyelamat terbesar kalau make up :D

    BalasPadam
  5. tak suka pkai conceler..biasa pkai foundation je terus

    BalasPadam
    Balasan
    1. CCL sebelum ni pun tak pernah pakai concealer ni . Saje2 cuba

      Padam
  6. Nice tips! Kalau nak lebih flawless jgn lupa letak color corrector ♡

    BalasPadam
  7. CCL pakai concealer brand apa ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. CCL pakai LA pro concealer warna oren utk cover gelap bawah mata ,

      Padam
  8. okay baru tau concealer tu apa
    haha

    BalasPadam
  9. bile tgk org pakai concealer mcm sng..tp bile sndriri apply..mcm hantuu hehehe

    Jom Baca Ni
    Penjagaan Muka Homemade

    BalasPadam
  10. Concealer sempurnakan makeup gitu. :)

    BalasPadam
  11. Baru tahu ni.. sebab biasanya memang jenis yang malas make up. Hehehe

    BalasPadam
  12. rabia tak guna concelear sbb guna foundation dah

    BalasPadam
  13. belum pandai lagi guna concealer

    BalasPadam
  14. hai , ain datang singgah sini :)

    BalasPadam
  15. memang best pakai concealer, boleh cover jerawat. tu je la fungsi concealer yg BV pakai :D

    BalasPadam
  16. Siqah memang plan nak beli concealer ni kejap lagi kat Watsons. Ada lak jerawat kat dagu. Dahlah esok nak pergi kenduri. Adoi

    BalasPadam
  17. Sha tak pandai dah nak make up-make up ini.. Nice tips CCL..

    BalasPadam
  18. jrng guna bedak @ foundation dan yg sewaktu dgnnya skrng ni.sbb mls nk bersihkan.lebih2 lagi time nk solat..hehe.tp bru je beli concealer hari tu.mmg tujuan guna utk mnutup jerawat dan parut..buh sikit2 dah la kan..nk bersihkan senang..^_^

    BalasPadam
  19. concealer menutup cela2 yg x elok. hehe. bagus. mmg kena guna dengan cara yg betul. bru cun kan .. tq CCL sbb sharing. :)

    BalasPadam
  20. dah lama rasa nak try guna tapi kita ni noob lagi bab make up ni :)

    BalasPadam
  21. bab makeup memang saya tak reti sangat btw nice sharing CCL :)

    BalasPadam
  22. Aida x pandai la pakai concealer CCL. nampak berbelak!

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.