Jumaat, 3 Mei 2013

follow atau tidak follow







wah, , tengok gambar kat atas , , cantik gitu. . 
apasal mukanya cenggitu hehe. . 
faham-faham sendiri lha..


kalau tengok tajuk kat post title
'follow @ tidak follow'



kisahnya macam nieyh. . 
tunggu kejap sebelum tue yana
ada nak bagi korang tengok satu benda . . 
yang yana print screen...
tengok dan baca taw




petang tadi yana ada ping entry kat
satu group di fb. . 
group mana yer?
eh banyak sangat group blogger sampai tak ingat hihih..
ok korang dh baca kan, , 
apa yang blogger yang yana highlight merah tue. . 

blogger yang yana highlight merah tue. . 
yana ingat, , nak tahu kenapa ?
beliau dah 3x tinggalkan komen
kat ping entri. . .dia cakap dia dh follow yana..
gambar kat atas yana baru print screen petang tadi taw..
blogger nieyh , , bulan lepas pown ada jugak. . 
komen yang dia dh follow yana dan dia suruh yana follow balik
ala macam yang dia tulis kat atas tue, , 

so  hari tue yana pown follow lha dia. . 
so..ptg tdi tgk, , dia komen lagi. . .
yana buka link blog dia, , 
nak tengok sekali lagi..
la,,blogger nieyh lagi. . 
so mula lha sesi soal jawab dengan yana ,. .
macam kat atas tue..




dia cakap dia baru saja follow blog yana. . 
bila yana tanya follow yang keberapa. . 
dia cakap tak ingat . . 
alahai baru sekejap kowt xkn ta ingat. . .
yana try check follower blog yana,,
mana tahu bertambah sorang petang tadi kan,,
tengok xdew jugak. . 




so nampak sangat blogger nieyh ta jujur. . 
hanya nak follower yang banyak jew. . 
kalau nak follow tue biar lha jujur. . 
jangan cakap aje dah follow ..
hanya follow di mulut sahaja, , 
 tadi , ,x follow pown, , 




apa salahnya kita follow blog orang lain..
sedangkan tuan punya blog belum follow
blog kita. . to blogger tue jangan lha kedekut
follower yew. . . 
rajin-rajin lha followe blogger lain jugak, , 
jangan menipu lagi. . 
diorang pasti xthu taktik kamu. . 
tapi yana dapat kesan taw. . 
allah nampak apa yang kamu buat ..
 :)


7 ulasan:

  1. yes dear!!! sy sgt2 setuju ngn awk..
    sy pnh jgk cm awk. dy ckp da follow, sy pun pcye la kt dy.. sy pun follow dy blik. tgk2 haa.. xd pun dy follow.. haaiihh kdg2 cm geram sgt. tapi xpe la.. sbb bukn semua org cm tuhh kn.. allah selalu memihak kpd hmbNye y benar :))

    BalasPadam
  2. yea.. sesetengah blogger jew yg bersikap mcm tue, , hnya mhukan follower ramai jew,,,

    BalasPadam
  3. sy tak kisah sangat dah benda ni..tp, kdg2 sengal jugak bila, dia ckp DAH FOLLOW, then, bla check, tak dek pun.

    tapi tak pe, halalkan aje. tak luak pun, rmai lagi yg nk follow..kan :) hihik

    BalasPadam
  4. Saya yg ke 1342.. Hah!
    Macam nie la baru dikatakan jujur..
    hoho.. :D

    BalasPadam
  5. byk dh dgr kes cm ni..
    tu la kn...emm
    kte stiap kli bukak blog, kte akan detect dulu klu ada yg baru follow

    BalasPadam
  6. saya tak ingat..ahaha..
    dah lama fllow
    btw kes macam itu mmg terjadi.huhu..

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !