REVIEW : ANTIOXIDANT SERUM BY SANNY & JOLEEN LIFESTYLE


Assalamualaikum dan salam sejahtera

REVIEW : ANTIOXIDANT SERUM BY SANNY & JOLEEN LIFESTYLE  Apabila usia meningkat, kita semua dinasihatkan untuk pakai serum, umur berapa digalakkan pakai serum ? Umur paling tepat digalakkan pakai serum adalah 25 tahun ke atas, umur ini adalah disarankan wajib pakai serum kerana tanda-tanda penuaan, seperti kedutan, garis-garis halus , jeragat dan kurang kelembapan. serum yang dikatakan bertindak lagi hebat daripada krim pelembap. Tapi itulah apa sebenarnya fungsi serum kepada kecantikkan kulit ?


antioxidant serum, antioxidant serum by sanny & joleen lifestyle, cara pakai serum, REVIEW, tips kecantikkan, tips memakai serum, Tips memilih serum,


Kali ni CCL nak review satu Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle . Serum biasanya hadir dalam bentuk cecair yang bertekstur ringan dan bebas minyak. Ia juga dipanggil sebagai eliksir, walaupun sering dibotolkan dalam sebuah botol kecil tetapi serum ni mengandungi sejumlah bahan aktif yang terbaik untuk kulit wajah. Serum biasanya memiliki konsentrasi tinggi bahan aktif seperti asid amonia, antioksidan vitamin, pencerah kulit , hidrasi atau eksfoliasi.

Semua keperluan serum untuk mengekalkan kecantikkan terdapat dalam serum termasuk vitamin dan antioksidan yang berfungsi menembusi masuk ke dasar kulit lebih jauh , pantas ,mudah berbanding dengan cecair pelembap biasa. Kuasa serum meresap jauh ke dasar kulit melalui molekul zatnya yang merupakan partikel kecil dan bekerja jauh lebih tinggi sebanyak 10 kali ganda berbanding krim wajah biasa.


antioxidant serum, antioxidant serum by sanny & joleen lifestyle, cara pakai serum, REVIEW, tips kecantikkan, tips memakai serum, Tips memilih serum,


Antioxidant Serum by Sanny & Joleen Lifestyle mengandungi Vitamin E, tocotrienol , tokoferol, vitamin B5, vitamin B3, candulia oil dan olive oil . Tocotrienol terbukti lebih kuat antioksidant berbanding vitamin E , manakala tokoferol pula adalah sumber dari kelapa sawit yang dapat melindungi cahaya matahari, radiasi dan ozon ultraviolet. Formula khas yang ada pada Antioxidant Serum by Sanny & Joleen Lifestyle ini mampu membantu memperlahankan proses penuaan kulit dan meningkatkan keanjalan kulit dengan merangsang sintesis kolagen kulit .


KANDUNGAN YANG TERDAPAT DALAM ANTIOXIDANT SERUM



antioxidant serum, antioxidant serum by sanny & joleen lifestyle, cara pakai serum, REVIEW, tips kecantikkan, tips memakai serum, Tips memilih serum,



  • aqua
  • Niacinamide
  • Glycerin
  • Trehalose
  • Citrus reticulata peel extract
  • Yeast beta glucan
  • Sodium acrylates copolymer
  • Sorbitan caprylate
  • Panthenol
  • Lecithin
  • Tocotrienols
  • Calendula seed oil
  • Olive fruit oil
  • Propanediol
  • Benzoic acid
  • Tetrasodium glutamate diacetate3


ANTIOXIDANT SERUM BEBAS DARI KANDUNGAN BERBAHAYA


antioxidant serum, antioxidant serum by sanny & joleen lifestyle, cara pakai serum, REVIEW, tips kecantikkan, tips memakai serum, Tips memilih serum,

  • tiada natrium laureth sulfate
  • Tiada derivatif haiwan
  • Tiada minyak mineral
  • Paraben
  • Tiada detergent harsh
  • Bebas dari alkohol
  • Tiada EDTA
  • tiada warna buatan
  • Tiada propylene glycol
  • Tiada warna sintetik


ANTIOXIDANT SERUM MEMBANTU DARI SEGI

  • Mengurangkan bintik-bintik hitam
  • Mengurangkan jeragat
  • Menghilangkan jerawat
  • Menghilangkan parut pada wajah
  • Menghilangkan kesan sinaran matahari pada kulit wajah
  • Mengurangkan strech mark
  • Melicinkan dan mencerahkan kulit wajah
  • Mengecilkan saiz pori kulit
  • Membaiki tekstur kulit lebih sihat
  • Membaiki tona kulit lebih sekata


TEKSTUR ANTIOXIDANT SERUM


antioxidant serum, antioxidant serum by sanny & joleen lifestyle, cara pakai serum, REVIEW, tips kecantikkan, tips memakai serum, Tips memilih serum,

  • tekstur serum ini berwarna putih kelabu seperti cloudy colour serum ini sangat high-concetrated dengan sedikit bahan yang ringan (mild)
  • Mempunyai bau yg mild tidak menusuk hidung
  • Sesuai untuk semua jenis kulit wajah
  • Tidak berminyak dan tidak melekit
  • Mudah kering dan meresap ke dalam kulit wajah
  • Menjadikan kulit wajaj lembap.
  • Dihasilkan dari bahan semula jadi dan selamat untuk digunakan


CARA PENGGUNAAN 

  • titiskan beberapa titik serum pada kulit wajah, ratakan dap dap pada wajah .


DARI SEGI PEMBUNGKUSAN ANTIOXIDANT SERUM


antioxidant serum, antioxidant serum by sanny & joleen lifestyle, cara pakai serum, REVIEW, tips kecantikkan, tips memakai serum, Tips memilih serum,

  • Dipacking dalam pek pembungkusan yang ringkas berwarna putih
  • Produk ini juga lebih fokus terhadap kandungan di dalam serum tersebut berbanding pembungkusan.
  • Antioxidan serum ini terdapat dua pilihan dari segi kuantiti iaitu antioxidant serum 10ML berharga RM49.00 manakala 30ML berharga RM97


KEBERKESANAN ANTIOXIDANT SERUM TERHADAP PENGGUNA .



antioxidant serum, antioxidant serum by sanny & joleen lifestyle, cara pakai serum, REVIEW, tips kecantikkan, tips memakai serum, Tips memilih serum,

First time CCL mencuba Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle . Alhamdulillah selama 3 minggu CCL konsisten pakai serum ni 2 kali dalam sehari pada waktu pagi dan juga malam selepas rutin mencuci muka ada juga kesan pada kulit wajah CCL . Salah satunya , jerawat di pipi kiri kanan semakin mengecut dan parut-parut jerawat lama semakin lama semakin pudar . Agak-agaknya kalau CCL terus konsisten lagi serum ni kulit mula CCL akan bersih tanpa sebarang cela seperti jerawat dan parut jerawat degil . Penggunaan yang mudah cukup hanya 4 titisan serum ni pada dahi, dagu dan pipi kiri kanan, sapukan sama rata . Ingat teknik nak ratakan serum juga penting bagi serum meresap ke dalam kulit . Baca sini TIPS PEMAKAIAN SERUM  & TIPS KEBAIKKAN SERUM PADA KULIT WAJAH. Penggunaan dengan kuantiti yang banyak sebenarnya tak efektif untuk serum cukup la sekadar beberapa titis di dap dapkan saja pada kulit muka. 

Antioxidant serum ni juga sesuai untuk semua jenis kulit, kalau korang tanya CCL skin jenis apa, ok skin CCL jenis combination to oil , so bila apply serum ni pada kulit wajah tak da rasa berminyak or rasa melekit lekit . Tesktur serum ni memang sangat ringan dan paling best mudah meresap ke dalam kulit wajah . Kulit akan rasa lembap selepas penggunaan Antioxidant Serum ini . 

Korang jangan was-was untuk menggunakan produk ini yang semestinya memdapat kelulusan dari pihak KKM.Selain itu kandungan yang ada pada serum ini juga terdiri daripada bahan semulajadi dan selamat untuk digunakan





Untuk maklumat lanjut, sila layari :
Website: https://sannyjoleen.com/
Lokasi Stokis: https://sannyjoleen.com/stores/
FB: https://www.facebook.com/sannyjoleen/
IG: https://www.instagram.com/sannyjoleen/?hl=en 


REVIEW : ANTIOXIDANT SERUM BY SANNY & JOLEEN LIFESTYLE REVIEW : ANTIOXIDANT SERUM BY SANNY & JOLEEN LIFESTYLE Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 9:09:00 PG Rating: 5

34 ulasan:

  1. akak dh guna serum ni..best sgt!!!

    BalasPadam
  2. serum ni memang baguslahh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya.dah konsisten siang dan malam selama 3 minggu . Ada perubahan pada skin

      Padam
  3. betul..umur 25 ke atas, dh kena guna serum untuk elakkan masalah2 yg CCL inform tu...eh,
    kena cari jugak ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Guna serum apa pun . Penggunaan wajib konsisten.baru nampak hasil yg letopppp gitu

      Padam
  4. Serum ni dh jd satu kemestian utk wanita..elok dipkai sblm n slps makeup utk makeup thn lm dan lau x makeup boleh pkai pg n mlm

    BalasPadam
  5. nak cantik kena la labur sikit. huhu

    BalasPadam
  6. Serum mmg elok utk skin.. Dulu pun skin zaza teruk.. Tp slps pakai serum, lega skin dh elok

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best pakai serum ni , jwrawat n parut cepat btindak hilang

      Padam
  7. wahhh serum baru.. memang penting untuk kita amalkan pemakaian serum kan :)

    BalasPadam
  8. Botolnya simple je.. Tapi kelebihannya banyak... Serum ni memg bagus dekt kulit.. Dia serap terus dlm kukit.. Akk suka pakai serum

    BalasPadam
  9. Dah pakai serum ni memang best. Kukit jadi lembut je. Mekap pun x bercapuk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sapa yang dah guna serum ni je akan tahu kelebihan dia

      Padam
  10. Serum ni ada niacinamide yg bagus tu... Wawa pon tgh cari serum baru ni

    BalasPadam
  11. Bestnyaaaa CCL bila parut2 jerawat tu semakin pudar. Tu baru 3 minggu pakai kan. Kalau consistent sure makin cantik kulit muka. Dah lah produk bebas bahan2 bahaya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeahh parut3 degil pudar.kena konsisten baru nampak result yg hebat

      Padam
  12. yeahhh serum ni mmg best... dh habis sebotol pakai..

    BalasPadam
  13. Serum ni guna time bila sebelum pakai moisturizer ke selepas?

    BalasPadam
  14. Bagus serum nie ya.. Kak Sue pun suka pakai serum tambah usia dah meningkat nie memang kena extra care..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu.nak nampak muda wlwpun umur dh meningkat kenalah jaga dari awal2

      Padam
  15. this brand is new to me, later i will check out more ya

    BalasPadam
  16. Ingatkan dulu serum ni tak perlu pun takpe. Rupanya penting dalam penjagaan muka ni ek..

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.