CARA REBUS TELUR PALING MUDAH DAN HASILNYA CUKUP AWESOME



Assalamualaikum dan salam sejahtera . 


CARA REBUS TELUR PALING MUDAH, TIPS MEREBUS TELUR, TELUR REBUS,RESEPI ,TELUR REBUS, TIMING MEREBUS TELUR , TIPS MASAKAN


CARA REBUS TELUR PALING MUDAH DAN HASILNYA CUKUP AWESOME  |  Sejak pertama kali tengok orang post tentang masak telur guna periuk elektrik terus CCL try..first time buat menjadi dan untuk hari-hari seterusnya memang tak pernah rebus telur guna air dah..guna cara ni lebih mudah , periuk tak jadi hitam dan hasilnya dapat kuning telur yang wowww, kuning yang cantik dan memang feveret CCL telur macam ni dan ada sedikit cair yang putih..tapi bukan masak separuh ok .


CARA REBUS TELUR PALING MUDAH, TIPS MEREBUS TELUR, TELUR REBUS,RESEPI ,TELUR REBUS, TIMING MEREBUS TELUR , TIPS MASAKAN


Meh tengok step-stepnya bagi sesiapa yang masih belum tahu:

1. Ambik 1 helai tisu dapur untuk dapatkan telur seperti di atas or 2 tisu untuk telur rebus biasa..

2. Basahkan tisu tadi dengan air n letak didalam periuk

3. Basuh telur sebersih-bersihnya n letak di atas tisu basah tadi

4.tekan suiz dan tunggu sehingga masak

CARA REBUS TELUR PALING MUDAH DAN HASILNYA CUKUP AWESOME CARA REBUS TELUR PALING MUDAH DAN HASILNYA CUKUP AWESOME Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 1:51:00 PTG Rating: 5

29 ulasan:

  1. Nmpk kuning telur tu lebih mnarik dr rebus guna air..boleh cuba la lps ni tq ccl

    BalasPadam
  2. cara baru..wow..thank you for sharinggggg

    BalasPadam
  3. dah lama tak rebus telur hehe asyik makan nasik lemak beli je. nanti kalau buat nasi lemak boleh guna cara ni. tq share

    BalasPadam
  4. wah tip baru ni, tak pernah lagi pakai cara ni masak telur rebus, biasa rebus ja dengan periuk hihi...nanti nak cuba..

    BalasPadam
  5. wah jadi, memang betullah masak, tips penting ni bila ketiadaan air hihi..

    BalasPadam
  6. tak buh air ke...mmg awesome niiii

    BalasPadam
  7. Hmm guna dua helai tisu yang basah boleh rebus telur. Menarik.. Boleh cuba nanti ni

    BalasPadam
  8. wah. senang nya cari baru ni. kena cuba ni. haha

    BalasPadam
  9. Tips yg awesome! ^_^ Selalu Hana kalau rebus telur tak se'perfect yg dalam gamba tu heheh

    BalasPadam
  10. Kuning mcm ni sedap wooooo...fav sangat2 ni

    BalasPadam
  11. wow.. menarik.. boleh jugak rupanya kalau x guna air.. baru tau.. hehe

    BalasPadam
  12. wow.. boleh try cara ni.. ^^

    BalasPadam
  13. wahhhhh kuning telur dia cantik! Nanti nak try lah :D

    BalasPadam
  14. aik..takyah guna air..cuma guna air yg kat tisu td je?wah!!!! senangnyaaaa syg sis lebih bg tips senang cmni

    BalasPadam
  15. Wah.. baru tahu tips baru ni. TQ

    BalasPadam
  16. Memarik juga cara ni, tak hitamkan periuk. Terima kasoh atas perkongsian

    BalasPadam
  17. Wah lepasni boleh try buat la. Senang nampaknya

    BalasPadam
  18. Sedap makan telur macam ni kan. nak masak cara macam ni mudah sangat.Tq share CCL

    BalasPadam
  19. waa..baru tahu cara yang betul untuk rebus telur..thanks yea untuk perkongsian ilmu ini

    BalasPadam
  20. Hii. Siqah main rebus je telur. Tak tahu lak ada tips camni. TQ share!

    BalasPadam
  21. Menarik.. Sha suka kuning yang macam dalam gambar tu.. Balik ini bolehlah cuba.. TQ Share CCL..

    BalasPadam
  22. bagusnya cara ni. tq CCL.. mmg wow pun warna kuning telur dia. cun! nnti nk try.. cara dia pun mudah untuk dibuat.

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.