TAMPIL LEBIH BERGAYA DENGAN WOMEN SUNGLASSES DI ZALORA



Assalamualaikum dan salam sejahtera .



Women sunglasses , kaca mata hitam di zalora , sunglasses zalora , jenis kaca mata hitam, t8ps pemilihan kaca mata hitam, tips penjagaan kaca mata hitam, tips pemakaian kaca mata hitam ikut bentuk muka

TAMPIL LEBIH BERGAYA DENGAN WOMEN SUNGLASSES DI ZALORA | Cuaca yang panas dan cuaca yang terik matahari di negara Malaysia ni membuatkan Women sunglasses menjadi salah satu barang yang harus korang miliki, tak kiralah lelaki mahupun wanita. Seiring dengan peredaran masa korang yang gemar memakai Women sunglasses ibarat menjaga personaliti diri , gaya serta mengubah penampilan diri masing-masing . 

Women sunglasses bukan saja sebagai alat penglihatan dan pelindung mata dari sinar matahari , tetapi menjadi pilihan untuk mengayakan dengan aksesori tersebut . Kehadiran pelbagai jenis bentuk dan jenis Women sunglasses, sepasang Women sunglasses sudat memadat untuk tampil lebih bergaya tanpa perlu berbelanja besar. Ramai dalam kalangan korang sering berhadapan dengan kesukaran untuk memilih Women sunglasses yang bukan saja menarik digayakan , tetapi sesuai dengan bentuk wajah . 

Sudah pasti ada banyak jenis Women sunglasses  untuk korang pilih , dah tak payah susah - susah untuk pening kepala , ayuh ikut CCL terjah laman web online shopping Zalora. Pembelian Women sunglasses dalam online shopping zalora terdapat pelbagai jenis kaca mara hitam dan juga pelbagai jenis harga mengikut bajet korang . 


Women sunglasses , kaca mata hitam di zalora , sunglasses zalora , jenis kaca mata hitam, t8ps pemilihan kaca mata hitam, tips penjagaan kaca mata hitam, tips pemakaian kaca mata hitam ikut bentuk muka


Antara jenis Women sunglasses yang terdapat di zalora :

  • Aviator
  • Cat eye
  • Oversized
  • Rectangle
  • Retro
  • Round
  • Squared 

Antara ciri - ciri Women sunglasses mengikut jenisnya 


Women sunglasses , kaca mata hitam di zalora , sunglasses zalora , jenis kaca mata hitam, t8ps pemilihan kaca mata hitam, tips penjagaan kaca mata hitam, tips pemakaian kaca mata hitam ikut bentuk muka


1.AVIATOR
- antara Sunglasses yang sering digunakan oleh para pilot 
-aiator sendiri merupakan nama yang diambil dari kata aviation bermaksud penerbangan 
-lensa Sunglasses aviator yang lebar mampu melindungi dari pantulan sinaran matahari 



Women sunglasses , kaca mata hitam di zalora , sunglasses zalora , jenis kaca mata hitam, t8ps pemilihan kaca mata hitam, tips penjagaan kaca mata hitam, tips pemakaian kaca mata hitam ikut bentuk muka

2. CAT EYE 
- berbentuk seperti mata kucing yang runcing
-memberikan tampilan yang vintage dan edge look 
-sesuai dipadankan bersama gaun hitam 



Women sunglasses , kaca mata hitam di zalora , sunglasses zalora , jenis kaca mata hitam, t8ps pemilihan kaca mata hitam, tips penjagaan kaca mata hitam, tips pemakaian kaca mata hitam ikut bentuk muka

3. OVERSIZED 
- memiliki ukuran yang besar dan menutup seluruhan bahagian mata 
-Framenya membingkai lensa dan berukuran tebal 
-memiliki pelbagai gaya pada lensa tints, warna serta pada model frame
-sesuai untuk wajah yang kecil molek 



Women sunglasses , kaca mata hitam di zalora , sunglasses zalora , jenis kaca mata hitam, t8ps pemilihan kaca mata hitam, tips penjagaan kaca mata hitam, tips pemakaian kaca mata hitam ikut bentuk muka


4.RECTANGLE 
-sesuai dipadankan dengan pelbagai pakaian
-Women sunglasses  ni sesuai untuk wajah yang bujur



Women sunglasses , kaca mata hitam di zalora , sunglasses zalora , jenis kaca mata hitam, t8ps pemilihan kaca mata hitam, tips penjagaan kaca mata hitam, tips pemakaian kaca mata hitam ikut bentuk muka
5. RETRO
- bersaiz besar dan memberikan faya yang luar biasa kepada si pemakai 
-boleh digayakan dengan pelbagai fesyen 
-boleh didapati pelbagai corak 



Women sunglasses , kaca mata hitam di zalora , sunglasses zalora , jenis kaca mata hitam, t8ps pemilihan kaca mata hitam, tips penjagaan kaca mata hitam, tips pemakaian kaca mata hitam ikut bentuk muka

6.ROUND 
-bingkai dan lens berbentuk bulat 
-ukuran lensa Women sunglasses  ni  tidaK terlalu lebar dan bahan pembuatan frame diperbuat daripada metal dan juga plastik 



Women sunglasses , kaca mata hitam di zalora , sunglasses zalora , jenis kaca mata hitam, t8ps pemilihan kaca mata hitam, tips penjagaan kaca mata hitam, tips pemakaian kaca mata hitam ikut bentuk muka

7.SQUARE
-sesuai untuk wajah yang berbentuk petak & hati 

So, jenis Women sunglasses  manakah yang sesuai untuk wajah korang ? Bila dah tahu ciri-ciri jenis Women sunglasses yang korang idamkan , senanglah untuk membuat pemilihan semasa pembelian . Jom terjah zalora pelbagai jenis Women sunglasses  yang tersedia yang mengikut bajet dan citarasa korang . Jom dapatkan Women sunglasses yang menarik di Zalora Malaysia, korang boleh refer pilihan women sunglasses


TAMPIL LEBIH BERGAYA DENGAN WOMEN SUNGLASSES DI ZALORA TAMPIL LEBIH BERGAYA  DENGAN WOMEN SUNGLASSES DI ZALORA Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 2:39:00 PTG Rating: 5

13 ulasan:

  1. i do want to get myself a sunny but i dont really wear it. hehe

    BalasPadam
  2. suka betul dengan aviator sebab kena dengan bentuk muka. baguslah ada sale sebab tengah mencari since yang selalu pakai dah patah

    BalasPadam
  3. Aviator and cat eye pilihan hati.

    BalasPadam
  4. saya akan pakai bila nak selfie gitu hahha.. pastu bukak..sebab rimas gelap je pandangan..

    BalasPadam
  5. semua lawaaa... rayban xpernah xlawa

    BalasPadam
  6. Cantik menarik tertarik.. hehehe

    BalasPadam
  7. cantik sunglass ni.. nampak menyerlah

    BalasPadam
  8. Aviator plg smart pada pandangan ana. Mmg minat design tu dr dulu lagi.

    BalasPadam
  9. Cantik2 designnya. Dari dulu suka cat eye. Yang lain belim berani nak cuba

    BalasPadam
  10. Keren desain kacamatanya, menyesuaikan bentuk rupa dan wajah.

    BalasPadam
  11. Cantik, saya sangat suka design aviator. First time baru tau nama nya advisor. Hehee

    BalasPadam
  12. Ada la juga feeling nak bergaya dengan cermin mata hitam cam ni tapi rabun..haha

    BalasPadam
  13. Wah.. Mmg byk pilihan kt sini ye. Rambang mata nk pilih. Semua cantik-cantik.

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.