BALM BAYI TASNEEM NATUREL ANAK SELESA IBU GEMBIRA


Assalamualaikum dan salam sejahtera 


Tasneem naturel, tasneem naturel balm bayi , balm bayi ,produk balm untuk bayi, calm time balm baby tasneem naturel,tummy time balm baby,coughflu time balm bayi, sleep time balm bayi,balm bayi perut kembung


BALM BAYI TASNEEM NATUREL ANAK SELESA IBU GEMBIRA  | Apa itu Tasneem Naturel  ? Korang pernah dengar tentang produk keluaran Tasneem Naturel ? Meh sini CCL nak ajak korang kenal-kenal sikit tentang Tasneem Natural ni . Tak rugi tau kenal-kenal produk sebab keberkesanannya memang bagus , banyak kegunaan pulak tue .So jangan bosan untuk terus membaca . 

Tasneem Naturel ni kalau korang nak tahu ia diasaskan oleh pasangan Puan Haridah dan Tuan Rafizal. Tasneem Naturel mula beroperasi pada bulan November 2016, maknanya baru setahun jagung Tasneem Natural ni bertapak . Untuk menjawab tanda tanya di kepala korang tentang produk Tasneem Naturel ni , Tasneem Naturel ialah salah satu produk balm. Produk ni dikhususkan untuk penggunaan bayi dan anak-anak kecil , bukan sahaja bayi dan anak kecil golongan dewasa pun boleh menggunakan balm baby Tasneem Naturel ni . Dulu balm ni homemade ,dibuat dan dimasak sendiri oleh founder dirumah . Sekarang demi memenuhi demand pasaran Balm Baby Tasneem Naturel sudahpun dikilangkan oleh kilang yang bertaraf (GMP) Good Manufacturing Practikal ,persijilan oleh ( KKM ) Kementerian Kesihatan Malaysia . 



Tasneem naturel, tasneem naturel balm bayi, balm bayi, produk balm untuk bayi, calm time balm baby tasneem naturel, tummy time balm baby, coughflu time balm bayi, sleep time balm bayi, balm bayi perut kembung,

Balm bayi Tasneem Naturel ini berasaskan pati tumbuhan semulajadi dan essential oil. Produk ini menggunakan essential oil yang berfungsi membantu pelbagai masalah kesihatan terutamanya bagi bayi dan anak-anak kecil . Balm yang diekstrak dari pati tumbuhan tulen ini semestinya bebas dari sebarang penggunaan bahan kimia dan membantu gologan ibu-ibu mengatasi masalah yang sering terjadi pada bayi dan anak-anak kecil seperti demam, batuk ,selsema, perut kembung , sembelit ,cirit-birit , susah untuk tidur dan anak-anak yang dalam keadaan mengamuk .


Terdapat empat jenis balm bayi keluaran Tasneem Naturel yang mengikut kesesuaian masalah yang dialami oleh bayi dan anak-anak kecil .Satu balm pelbagai keberkesanannya . 


Tasneem naturel, tasneem naturel balm bayi , balm bayi ,produk balm untuk bayi, calm time balm baby tasneem naturel,tummy time balm baby,coughflu time balm bayi, sleep time balm bayi,balm bayi perut kembung


1. CALM TIME BALM BABY TASNEEM NATUREL
-membantu menenangkan bayi dan anak-anak kecil jika mereka berada dalam keadaan mengamuk , dan menangis tanpa henti . 

2.TUMMY TIME BALM BABY TASNEEM NATUREL
-Balm ini turut membantu bayi  dan anak-anak kecil yang mengalami masalah perut seperti sembelit, cirit birit dan perut kembung 

3. SLEPPY TIME BALM BABY TASNEEM NATUREL 
-Sleppy time yang dapat membantu bayi dan anak-anak kecil yang susah tidur , dan memberikan tidur mereka lebih lena

4. COUGH TIME BALM BABY TASNEEM NATUREL 
-dapat membantu mengurangkan  selsema , cairkan kahak,legakan asma ,dan kurangkan suhu ketika demam .



Antara kelebihan Balm Baby Tasneem Naturel 

  • Tidak berbahaya untuk bayi 
  • Bayi yang baru lahir sehingga golongan dewasa boleh digunakan, Manfaat sekeluarga . 
  • Menggunakan essential oil pato 100%, shea butter ,olive oil dan almond oil 
  • Kecil dan mudah dibawa ke mana- mana 
  • Balm 18gram  jimat dan tahan lama penggunaannya
  • Tidak pedih,tidak panas dan tidak melekit.
  • Berfungsi sebagai kit kecemasan bayi.
  • Harga seiring dengan keberkesanan dan ramuan dalam setiap balm.
  • Aroma yang sangat lembut
  • Tekstur balm mudah serap 
  • 100% bahan semulajadi tanpa campuran bahan kimia.


So bagi ibu-ibu yang mempunyai bayi dan anak-anak kecil CCL suggestkan produk balm baby Tasneem Naturel ini . Balm ini juga boleh dipakai dari newborn baby sehinggalah golongan dewasa. Senangkan !! Kalau nak travel mana-mana tak payah bawa banyak-banyak balm atau minyak angin . Satu set balm Tasneem Naturel ni dah boleh pakai seisi keluarga .


Tasneem naturel, tasneem naturel balm bayi , balm bayi ,produk balm untuk bayi, calm time balm baby tasneem naturel,tummy time balm baby,coughflu time balm bayi, sleep time balm bayi,balm bayi perut kembung


Entri akan datang CCL akan cerita  secara detail keempat-empat jenis balm baby Tasneem Naturel ni . Apa fungsi pada setiap balm , bahan-bahan yang terkandung dalam balm,jenis-jenis essential oil yang digunakan dalam balm dan keberkesanan balm tersebut . 

Rasa macam tertarik dan berminat untuk dapatkan balm ni . Boleh rujuk detail ni untuk pembelian 


Facebook : Tasneem Naturel HQ
Hotline : 03-82114388
Website :www.teasneemnaturel.com
BALM BAYI TASNEEM NATUREL ANAK SELESA IBU GEMBIRA BALM BAYI TASNEEM NATUREL ANAK SELESA IBU GEMBIRA Reviewed by ✿Cik Cappuccino Latte ✿ on 4:50:00 PTG Rating: 5

35 ulasan:

  1. ke semua balm tu sangat best!

    BalasPadam
  2. Bleh saya suggest kat adik beradik nie..thanks for info CCL.. 😉

    BalasPadam
  3. Boleh buat hadiah kepada yang baru dapat baby

    BalasPadam
  4. Packaging balm ni comel!! <3

    BalasPadam
  5. produk mcm pisang panas! dewasa pon boleh guna.Lega perut,ina gunakan.. puashati sangat!! kentut beracun.. hahahaha. lawas angin keluar.

    BalasPadam
  6. Menarik gak ni... ada produk tempatan... akan syorkn pd mrk yg ada anak2 kecil.. klu jual kat farmasi lg senang beli kan...

    BalasPadam
  7. Yang penting adalah dapat kelulusan KKM kan... maka boleh gunakan tanpa was-was.

    BalasPadam
  8. Tak pernah dengar pun pasal produk ni. Tapi agak menarik.

    BalasPadam
  9. Akak nak suggest kat adik akak la..ada baby kat umah kan...perlu ada ni in case baby meragam

    BalasPadam
  10. Setiap rumah yang ada baby wajib standby balm tasneem ni...

    BalasPadam
  11. sha rasa kena beli semua ni sebab banyak kegunaan dia dan packaging dia kiut!!

    BalasPadam
  12. Bagus juga balm mcm ni blh beli utk my cucu 2.. hee

    BalasPadam
  13. Love the scent of the balm, baby definitely enjoyed our special massage session with mummy. Thank you Cik Cappuccino Latte 😘

    BalasPadam
  14. Love the scent, baby definitely enjoy our special massage session with mummy. Thank you Cik Cappuccino Latte for the introduction!

    BalasPadam
  15. Must try the sleepy time haha my daugther selalu tak nak tidur.

    BalasPadam
  16. Rasa macam nak cuba yang sleepy time tu sebab anak susah nak tidur malam. bila dah tidur malam, asyik terjaga je. penat juga rasa

    BalasPadam
  17. Setiap keluarga perlu miliki balm ini.. Percaya la.... Setiap masa anda akan memerlukannya ;)

    BalasPadam
  18. Lawa packaging dia.. balm pun ohsem..

    BalasPadam
  19. Femes dah produk ni. Yang penting... Natural ingredient.

    BalasPadam
  20. Comelnya packaging dia. Memang sesuai la untuk mommies kat luar sana

    BalasPadam
  21. Neeza pun ada tasneem natural ni, memang best sangat2 lagi2 untuk calm tu sebab Neeza ni mudah stress hahaha so kena ada sentiasa tasneem natural ni

    BalasPadam
  22. ramai pakai balm ni nampaknya..erm, nak jugak la 1 set , mcm ni hehe

    BalasPadam
  23. Alahai comelnya packaging dia. seronok pula bawa kemana aje. Sekarang banyak dah rakyat Malaysia keluarkan balm sendiri kan. Nanti nak cuba. Harga pun berpatutan.

    BalasPadam
  24. apa tu oil essential pato? but good to have choice to choose from! :D

    YourFinanceDoctor

    BalasPadam
  25. Comel packaging dia..pulak tu bnyak kegunaan

    BalasPadam
  26. Boleh suggest kat sedara-mara atau kawan-kawan yang ada baby...Kak fiezz suka packaging dia..comel..Tertarik nak beli jugak 1 set..hehe

    BalasPadam
  27. Packaging dia tu buat Cik Rose jatuh cinta! Comel.

    Sekarang musim sejuk, yang jenis CF-Rub tu memang membantu..

    BalasPadam
  28. Bagus balm ni, Kalau baby tak selesa sapu balm ni

    BalasPadam
  29. Menarik...ibu2 patut ada balm ni tu anak..

    BalasPadam
  30. Menarik..ibu2 patut ada balm ni utk anak2

    BalasPadam
  31. Bkn saja bayi.. rasanya org tua pon suka.. iye dok

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Dikuasakan oleh Blogger.