Selasa, 10 Oktober 2017

HOMEMADE GARLIC BUTTER SPREAD SUPER DUPER EASY JIMAT MASA DAN TENAGA



Assalamualaikum dan salam sejahtera 


Garlic butter , resepi garlic butter, cara membuat garlic butter, blog resepi, resepi roti , garlic bread, garlic bread garlic butter

HOMEMADE GARLIC BUTTER SPREAD SUPER DUPER EASY JIMAT MASA DAN TENAGA | Kebiasaan bangun pagi menu breakfast yang sering CCL jamah adalah nasi lemak , kalau bangun on time . Kalau bangun tak on time terbabas sedikit minit dan saatnya alamatnya perut ni dijamu dengan roti , tak pun biskut. Tapi perut ni mengada sangat even breakfast ringan-ringan pukul 10 nanti confirm akan lapar lagi . Kalau breakfast makanan yang berat sikit cukup la tahannya sampai lunch . 

So breakfast pagi ni , macam biasa nasi wajib ada sebagai hidangan , tapi adik-adik pulak request nak makan roti sebelum berangkat pergi sekolah . So CCL terpaksa rushing sediakan menu-menu memandang awal jugak bangun hari ni .Selalu korang teringin nak makan roti bakar paling malas pun mesti letak marjerin tambah gula tak pun marjerin tambah kaya je kan?

Tapi takkan tu je, kadang-kadang nak la juga tukar selera betul tak? Meh CCL nak share resepi sarapan ikut selera tekak omputih sikit. Boleh buat sekali banyak simpan dalam peti. Nak makan, sapu then bakar je. Memudahkan diri in future gitu.



BAHAN:

  • 1/2 cawan butter
  • 1 sudu teh serbuk bawang putih
  • 1/4 sudu teh serbuk bawang merah
  • 1/2 sudu teh serbuk parsley
  • 1/2 sudu teh serbuk cili merah
  • Serbuk lada putih 
  • Serbuk lada hitam




CARA-CARA:
1.Gaulkan semua bahan- bahan diatas

2.Sapu bahan - bahan tadi yang sudah siap digaul pada roti then bakar atau grill je atas pan. Kalau ada pembakar roti jenis kepit (sandwich toaster) lagi mudah.

3.Nak lagi sedap letak cheese ke telur ke diantara dua keping roti tu pehh terbaik!

Selamat mencuba

14 ulasan:

  1. wahhh, sedapnyeee. nak cubalah nnt. hehe

    BalasPadam
  2. sedap nmpk kena cari barang dulu

    BalasPadam
  3. eh eh nak try buat lah..tq share resepi

    BalasPadam
  4. selalunya beli je sekarang dah tahu resipi dah boleh try buat sendiri :D

    BalasPadam
  5. wa !! sedap !! kawan kan plak dengan mushroom soup.. lahai !! complete !!

    BalasPadam
  6. Mudahnya nak buat plus healthy pulak tu

    BalasPadam
  7. sedap tu.. boleh try la nanti

    BalasPadam
  8. Menarik la..boleh cuba..jimat duit nanti kan

    BalasPadam
  9. sedapnya! Ala-ala western gitu kan

    BalasPadam
  10. sedapppp! busyra suka mcm ni.. nnti nak try.. tq CCL

    BalasPadam
  11. Sedapnya.. sapu dekat roti.. bakar pastu celup dalam mushroom sup.. pergh!!

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NEWS !