Khamis, 17 September 2015

CUPCAKES MILO



Cupcakes milo.cupcakes coklat,resepi cupcakes,resepi cupcakes milo,gambar cupcakes


CUPCAKES MILO : niat dari semalam sebelum tido nak try resepi yg simple ni ..cupcakes milo .. alhamdulillah pagi tadi bangun awal dari rido walaupown hujan masih mencurah-curah di bumi perlis ..tetap kuatkan diri untuk bangun dari melayan kesejukkan yang melanda .. 

First time cik yana buat cupcakes tanpa pertolongan my mum .. kalau ada my mum ..selalu panggil dia jenguk nak letak tepung banyak mana ..nak masak dia berapa minit .. 

Dengan lafaz bismillah ..cik yana buat cupcakes selama setengah jam ok .. cepat kan .. alhamdulillah menjadi jugak akhirnya.walaupun sekadar percubaan yang pertama ..walaupun hanya dapat 7 biji cupcakes ..alhamdulillah cupcakes masak sepenuhnya ..cuma cik yana terlupa letakkan serbuk penaik ..second time nak try buat lgi .. 


Cupcakes milo.cupcakes coklat,resepi cupcakes,resepi cupcakes milo,gambar cupcakes

Ini resepi yang cik yana dapat dalam group ..
ikut sukatan yang diberi .cuma cik yana tak masukkan gula kastor ..sebab cik yana dah pakai susu pekat .takut nanti terlebih manis .. 

Selamat mencuba


12 ulasan:

  1. sedapnyaaa!waduh waduhhh hehehe

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. Kalau dekat dh bgi sikit2 rasa..hehee

      Padam
  3. Comel ja.. milo memang suka...

    setengah jam..? harus kena try...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yupz .. setengah jam aje .. 20 minit utk kukus .. nk bakar pown bole

      Padam
  4. alahai comelnya cupcake...

    BalasPadam
  5. Kite pon dah try 2 kali resepi ni, bestttt :)

    BalasPadam
  6. Sedapnya...comel jak cupcake tu...

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...