Selasa, 16 Julai 2013

KUIH DAHULU VS KUIH SEKARANG






harga kuih sekarang,harga kuih dahulu,kuih dahulu & kuih sekarang,beza kuih dahulu & kuih sekarang



Kuih dulu dan kuih sekarang. . . . berjalan sekitar bazar ramadhan . . 
tengok kuih-muih yang diorang jual. . tertelan pulak air liur nieyh . . nak merasa kelazatan kuih tersebut ..
bukan x pernah merasa kuih tersebut . . tpi bila tiba bulan ramadhan nieyh , , nafsu makan . . 
amat tinggi , , kalau boleyh semua gerai kuih-muih yang ada kat bazar ramadhan semuanya
nak dibelinya. . .amboii kaya pulak cik yana yer, , kalau beli cucur kat semua gerai . . 
dapat bayang x, , ,berpuluh-puluh plastik tersangkut kat tangan ,,kn ,kn . . 
penuh macam nak buat kenduri pulak...


pusing-pusing bazar ramadhan macam-macam cucur & macam-macam harganya. . . 
sekarang mana nak cri cucur yang harganya 20 sen kan , , memang x da laa. . 
kalau kat tempat yana ,,kalau kat tempat korang yana x tahu laa ada ke x orang jual cucur harga 20 sen . .
kebanyakkan peniaga - peniaga dh up kan harga cucur . . 
sekarang kalau nak bli cucur . . tiga ketul pown seringgit . . 
kalau dulu harga cucur 20 sen , ,boleyh beli 5 jenis cucur . . dengan harga seringgit . . 


sudah laa 3 ketul seringgit . . x mengapa laa jugak . . tapi yang paling x best. . 
bila harga dinaikkan saiz cucur pulak makin kecik . . 
ayoyoyyo wahai mak cik , pak cik berbaloi ka jual dengan harga tue . . 
daripada beli cucur better buat sendiri . .. jimat dan boleh makan banyak-banyak sampai kenyang . 






7 ulasan:

  1. haah betul . . jauh benor kuih dulu ngan sekarang . . Ada jugak yang mahal + kecik tak best . . Kalau sedap tak pa jugak . .

    BalasPadam
  2. Kalau bazar ramadan kat tempat Arol, jual kuih 3-RM1. Gerai berdekatan rumah Arol masih jual 4-RM1 tapi saiz kuih dikecilkan. Nasib baik sedap! :D

    Sebab tue Arol tak suka pergi bazar ramadan. Mesti rambang mata! Nak beli macam-macam tapi lepas buka puasa tak makan pun. Bazir. :-/

    BalasPadam
  3. yups memang barang sekarang ni mahal dan kalau makan pun xberape nk kenyang..kalau nk citer pasal barang naik bukan makcik/pakcik tu yg salah..same lah jugak..kalau minyak kete naik ..bukan orang yg jage cashier tu yg salah ..tapi orang yg cube menghasilkan sumber tu lah yg patut dipersalahkan..sbb biasenye makcik/pakcik tu naikkan harga sebb sumber product yg nk dihasilkan tu makin mahal..dulu murah je sumber tu..sebb tu lah murah je die jual dan besar saiznye hehe..

    P/S : nk tahu ape keperluan manusia..? searchlah sumber keperluan utame manusia dekat google..

    BalasPadam
  4. Paling benci bila kuih tu nipis giler padahal harga melambung.

    BalasPadam
  5. hehhehehe...
    Kuih sekarang kecik2 ajer..tapi pehh tak berbaloi nak makan..

    tapi tu lerr...tengah puasa nafsu makan membuak ...beli gak..hahahah

    BalasPadam
  6. hu3 betul sgt la 2 =) sbb rasa mlas dh nk beli kuih skrg ni..buat jelh sng

    BalasPadam

tinggalkan komen anda kat sini. . InsyaAllah CikCappuccinoLatte akan sentiasa membalas kunjungan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...